Zonneweides

Duurzame doelstellingen behalen met behulp van zonneweides

Zonneweide aanleggen? De solar revolutie laat zich namelijk niet beperken tot daken. Om de Parijs doelstellingen te behalen, moet er zoveel mogelijk schone en duurzame energie worden opgewekt. Hieronder valt groene energie die door de zon wordt opgewekt. KiesZon realiseert daarom ook grondgebonden zonnestroomprojecten, ook wel zonneweides genoemd. Dit vergroot de haalbaarheid van deze doelen aanzienlijk. Draag bij aan deze ontwikkelingen door de realisatie van uw eigen zonneweide.

Inpassing van een zonneweide in het landschap

Landschappelijke inpassing is bij de totstandkoming van elke zonneweide een belangrijk onderdeel. KiesZon is daarom lid van het Consortium Zon in Landschap. Ook de ASN bank, Wageningen Universiteit, de RVO, TNO en bijvoorbeeld de Vlinderstichting zijn hierbij aangesloten. Dit om onderzoek te doen naar zonneweides en biodiversiteit. Zonneweides bieden dus kansen om de biodiversiteit te verbeteren.

Vraag een adviesgesprek aan

  Type contact

  Diensten

  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens verwerken.

  Opgeleverde zonneweides door KiesZon

  De afgelopen jaren zijn er diverse zonneweides die wij als KiesZon mochten realiseren. Hieronder een aantal zonneweides waarbij de realisatie door KiesZon is uitgevoerd.

  Zonnepark Hazenwinkel

  Zonnepark Hazenwinkel is een initiatief van de familie Verhoeven. De gronden van het zonnepark zijn jarenlang terrein geweest van de varkenshouderij van de familie Verhoeven. De ontwikkelingen in Nederland rondom het houden van varkens hebben de familie in 2020 doen besluiten een nieuwe koers voor hun bedrijf te bepalen. Eentje die is afgestemd op de uitdagingen van de komende generatie. En dus besloot de familie Verhoeven hun gronden voor een nieuw doeleinde in te zetten: duurzame energieproductie.

  Zonnepark Hazenwinel - Familie Verhoeven

  Zonnepark Riessen

  In het project Zonneweide Riessen in Rijssen-Holten zijn in 2019 maar liefst 57.321 zonnepanelen geïnstalleerd. Hierdoor zullen we jaarlijks maar liefst 9.360.000 kg CO2 besparen en genoeg groene stroom opwekken om 4.500 huishoudens van energie te voorzien. Door gebruik te maken van de stroom van Zonneweide Riessen, draagt elk huishouden bij aan het vergroten en versnellen van de energietransitie.

  Cosun Solar Park

  In samenwerking met Cosun Beet Company hebben we het project Cosun Solar Park gerealiseerd, waarbij maar liefst 64.705 zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Dit zonnepark genereert jaarlijks een opbrengst van 20.000.000 kWh aan duurzame zonne-energie. Deze hernieuwbare energie wordt gedeeld met de omgeving, terwijl het zonnepark met haar opgewekte stroom tevens een belangrijke bijdrage levert aan het CO2-neutraal worden van de suikerspecialiteitenfabriek.

  Zonnepark Solvay

  KiesZon heeft in Herten succesvol een zonnepark met 22.000 zonnepanelen ontwikkeld op het terrein van Solvay. Het zonnepark beslaat een totale oppervlakte van ongeveer 6 hectare en is gerealiseerd met behulp van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+).

  Zonnepark Eemnes

  Zonnepark Eemnes bestaat uit 19.000 zonnepanelen, die jaarlijks 5 miljoen kilowattuur aan energie opwekken. Dit zonnepark speelt een belangrijke rol in het streven van de gemeente Eemnes om in 2030 “klimaatneutraal” te zijn. Het zonnepark is strategisch geplaatst langs de rijksweg A1/A27, waardoor het een opvallende locatie is die veel discussie oproept. Deze discussie draagt bij aan een positieve ontwikkeling binnen de energietransitie.

  Zonnepark Welschap

  Zonnepark Welschap biedt een aantrekkelijke mogelijkheid voor iedereen die interesse heeft om bij te dragen aan de duurzame opwekking van hernieuwbare energie, maar geen zonnepanelen op eigen dak kan of wil plaatsen. Coöperatie Zonnepark Welschap is een postcoderoos project. Inwoners en kleine bedrijven in verschillende postcodegebieden rond Vliegbasis Eindhoven hebben de mogelijkheid om deel te nemen. Op deze manier draagt dit zonnepark bij aan het verduurzamen van de omgeving.

  Meer weten

  Zon op land expert

  Geert Snels - Zon op land expert

  Geert Snels

  “Wij ontwikkelen en realiseren zonneparken waar duurzame energie en natuur worden samengebracht.
  Dit symboliseert de weg naar een groene toekomst. Persoonlijk advies en begeleiding vormen hierbij de katalysator om dit doel te bereiken”

  Meer informatie over zonneweides en duurzame stroom?

  Wilt u meer informatie over zonneweides of zonneprojecten in veldopstelling? Neem dan contact op met ons via 085 782 0050 of vul het formulier in.

   Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens verwerken.

   Veelgestelde vragen over zonneweides

   Voordat u een zonneweide gaat realiseren is het handig om op de hoogte te zijn van een aantal veelgestelde vragen met betrekking tot zonne-energie via zonneweides.

   Een zonneweide is simpel gezegd een weiland of stuk landschap voorzien van zonnepanelen met als doel het opwekken van zonne-energie. Zonneweides zijn vaak redelijk groot waardoor er veel zonnepanelen geplaatst kunnen worden. De vraag naar zonneweides is recentelijk sterk toegenomen als gevolg van doelstellingen voor hernieuwbare energie. Zonneweides bieden daarnaast ook kansen om biodiversiteit te verbeteren. Een weide is dus voordelig voor velen.

   Hoeveel een zonneweide kost hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte van de oppervlakte/grond/terrein en het type zonne-installatie dat wordt gebruikt. Daarnaast komen er niet alleen kosten kijken bij het installeren en instellen van een zonneweide maar ook voor het onderhoud is financiering nodig. Het onderhouden van een zonneweide is uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat de opbrengsten zo hoog mogelijk zijn. Wij gaan graag met je het gesprek aan om je wensen en behoeften te horen en meer te vertellen over de kosten van een zonneweide.

   Net zoals de kosten zijn de opbrengsten afhankelijk van een aantal factoren. Zo ligt het eraan in welke richting de zonnepanelen staan en hoeveel zonnepanelen je per hectare plaatst. Toch kan er een indicatie gegeven worden over de opbrengsten per hectare, zo kan er een netto jaarlijkse opbrengst van 0,8 MWh aangehouden worden voor een ‘standaard’ zonneweide met zuid-georiënteerde panelen.

   KiesZon organiseert al sinds 2009 onder andere de ontwikkeling, realisatie en de exploitatie van grootschalige zonneweides. Dit doet KiesZon voor bijvoorbeeld logistiek dienstverleners en overheidsinstanties. Dit doen we altijd vanuit dezelfde kernwaarden, zo zorgt KiesZon ervoor dat uw zonneweide het optimale resultaat behaalt. Ook een zonneweide realiseren? Neem contact met ons op voor meer informatie omtrent de realisatie van een zonneweide op uw grond.

   Contact