Offerte aanvragen

Overweegt u om te investeren in zonnepanelen voor uw bedrijfspand? Dan maakt u een verstandige zet. Met de stijgende energiekosten en de groeiende vraag naar duurzaamheid, is het installeren van zonnepanelen op uw mkb-bedrijfspand een slimme keuze. Niet alleen draagt u bij aan een schoner milieu, maar u kunt ook flink besparen op uw energierekening.

Vraag direct een offerte aan

  Type contact

  Diensten

  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens verwerken.

  Voordelen van het installeren van zonnepanelen voor het mkb (midden- en kleinbedrijf)

  De belangrijkste voordelen van zonnepanelen voor bedrijven op een rij:

  • Lagere energierekeningen

   Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het installeren van zonnepanelen is het verminderen van uw energierekening. Door zelfvoorzienend te zijn, kunt u uw afhankelijkheid van het net verminderen en uw energiekosten verlagen.|

  • Milieubewustzijn

   Door gebruik te maken van zonne-energie, kunt u bijdragen aan een duurzamere toekomst en uw ecologische voetafdruk verminderen. Dit kan helpen uw bedrijf te positioneren als een milieubewuste onderneming en uw klantenbasis uit te breiden.

  • ROI: De terugverdientijd

   Heeft u als mkb ondernemer een kleinverbruiksaansluiting van maximaal 3 x 80 ampère, dan kunt u uw energieverbruik salderen. U kunt uw gehele eigen verbruik salderen, dit maakt het investeren in zonnepanelen erg aantrekkelijk. Afhankelijk van uw huidige energieprijs is een terugverdientijd van drie jaar haalbaar.

  • Waardestijging van onroerend goed

   Als u eigenaar bent van uw bedrijfslocatie, kan het installeren van zonnepanelen ook de waarde van uw onroerend goed verhogen. Potentiële kopers of huurders zijn vaak bereid meer te betalen voor een pand met zonnepanelen en andere duurzame energiebronnen.

  • Verbetering van het energielabel met zonnepanelen

   Sinds 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Met zonnepanelen verlaag je de energie-index van je gebouw. De energie-index bepaalt het energielabel van het pand. Hoe lager het cijfer, hoe beter je energielabel.

  KiesZon biedt maatwerkoplossingen voor het mkb (midden- en kleinbedrijf)

  Kieszon onderscheidt zich door het gehele traject voor u te verzorgen. Van aanvraag, tot oplevering, monitoring en onderhoud. Elke bedrijfssituatie is anders, Ons deskundige team staat klaar om u van professioneel advies te voorzien en het volledige (installatie)proces te begeleiden. We streven naar een langdurige samenwerking en optimale tevredenheid van onze klanten.

  Naast het leveren van zonnepanelen voor het mkb, is ons systeem toekomstbestendig en flexibel uit te breiden met bijvoorbeeld laadpalen en energieopslag. Kunt u niet uitbreiden of bouwen omdat het energienet vol is? Lees meer over onze oplossingen voor netcongestie en cable pooling.

  In 5 stappen uw bedrijf verduurzamen met zonnepanelen

  • 1

   Vraag een vrijblijvend offerte aan.

  • 2

   Wij nemen contact met u op voor een adviesgesprek.

  • 3

   Bespreken mogelijkheden voor zonnepanelen, laadoplossingen , maatwerk.

  • 4

   U ontvangt een voorstel.

  • 5

   We plannen samen met u een datum voor de installatie.

  Indicatieve opwek

  Wij berekenen de jaarlijkse indicatieve opbrengst van uw systeem. Voor de berekening van de productie worden verschillende parameters gebruikt om tot een goede uitkomst te komen. Dit zijn onder meer: de ligging van het systeem, de oriëntatie van de panelen t.o.v. de zon, de hoek van de panelen en de schaduwval op de panelen.

  Wilt u weten wat zonnepanelen voor uw bedrijf kunnen opbrengen?

  Vraag een vrijblijvende indicatieve opwek calculatie aan

  zakelijk zonnepanelen indicatieve roi berekening

  Zakelijke zonnepanelen voor het MKB

  Zonnepanelen zonder investeren, volledig ontzorgd

  KiesZon biedt zakelijke zonnepanelen via een aantrekkelijk operationeel leaseprogramma aan, met een aantal voordelen:

  1. Geen grote initiële investering: Met operationele leasing hoeft u niet in één keer een grote investering te doen, maar kunt u de kosten spreiden over een periode van 10 jaar.
  2. Onderhoud en service inbegrepen: Bij operationele leasing zijn vaak onderhoud en service inbegrepen, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over deze aspecten van het bezitten van zonnepanelen.
  3. Fiscale voordelen en subsidies: Wij verzorgen de fiscale aspecten en eventuele subsidieaanvraag voor het installeren van zakelijke zonnepanelen.

  Zonnepanelen voor het MKB: Fiscale voordelen

  Bent u eigenaar van een mkb-bedrijf en overweegt u om zonnepanelen aan te schaffen?
  Lees alles over subsidies, belastingen en btw.

  Fiscale voordelen zakelijke zonnepanelen

  We hebben 5 tips over subsidies en fiscale voordelen
  voor u op een rij gezet.

  MKB Zonnepanelen subsidies en fiscale voordelen

  Meer weten?

  Raymond Pieterse

  Vrijblijvend adviesgesprek

   Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens verwerken.

   Veel gestelde vragen

   Er zijn verschillende mogelijkheden om uw zonnestroomproject te financieren. De keuze hangt af van uw wensen, uw doelen en situatie. Voor meer informatie neem contact op met uw adviseur.

   Het is mogelijk om zonnepanelen te kopen of te leasen. Voor de zakelijke markt is het leasen van zonnepanelen de meest populaire keuze. Met de lease-optie betaalt u gedurende 120 maanden een vast bedrag per maand. Na deze periode wordt u eigenaar van de zonnepanelen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

   Ieder bedrijf met een kleinzakelijke aansluiting (tot 3x 80 Ampère) kan zonne-energie salderen. De opgewekte en gebruikte stroom wordt op de jaarrekening verrekend. Heeft u een aansluiting van meer dan 3x 80 Ampère, dan kunt u de opgewekte stroom die u op dat moment niet zelf gebruikt terugleveren.

   Afnemers met een kleinzakelijk energiecontract kunnen salderen. U kunt maximaal het stroomverbruik op jaarbasis salderen. Wekt u meer stroom op dan uw eigen gebruik dan kunt u de extra stroom die u opwekt terugleveren. Als u in een jaar meer stroom opwekt dan uw eigen gebruik, dan krijgt u een terugleververgoeding voor de stroom die u meer hebt geproduceerd.

   De salderingsregeling is niet beschikbaar voor grootzakelijke energieverbruikers. Grootzakelijke aansluitingen van meer dan 3x 80 Ampère kunnen alle energie terugleveren tegen een teruglevergoeding.

   Ja, er zijn verschillende belastingvoordelen bij de aanschaf van zonnepanelen voor mkb-bedrijven, evenals de beschikbare subsidies. Meer informatie mkb zonnepalen fiscale voordelen en subsidies.

   Bij de installatie van zonnepanelen op bedrijfspanden zijn er ook btw-aspecten waarmee u rekening moet houden. Meer informatie mkb zonnepalen fiscale voordelen en subsidies

   Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Het is raadzaam om de panelen 1 x per jaar te (laten) reinigen. Dit betekend niet dit voldoende is voor 30 jaar. Er zal heel soms wat aan onderhoud gedaan moeten worden (technische).

   Aangezien elke dak situatie anders is. Er zijn namelijk grote verschillen tussen de twee opstellingsmogelijkheden. Een zuid (serie) of een oost/west (parallel) opstelling.

   Zonnepanelen werken al bij daglicht. Bij zon leveren de panelen natuurlijk meer op maar ze leveren voldoende stroom om jou van energie te voorzien.

   Je kunt er nou eenmaal niet omheen, zonnepanelen zijn inderdaad een flinke investering. En dit kost dan ook inderdaad veel geld bij aankoop. Maar deze investering verdient zich al heel snel terug. Nadat je deze investering hebt terugverdiend, profiteer je namelijk nog van 13 jaar lange winst. Ook is het nog eens zo dat zonnepanelen steeds goedkoper en goedkoper worden. Zo is de aanschafprijs van zonnepanelen sinds 2008 al met 80% gedaald en kan je de btw terugvragen. Zonnepanelen installeren is een grote investering, maar verdiend zich snel terug en je haalt er ook nog eens winst uit.

   Zonnepanelen zijn ook rendabel in daglicht, ze hebben niet per se zonnestraling nodig. Ook is het zo dat zonnepanelen bij lagere temperaturen juist meer energie opwekken. Het is dus onjuist dat zonnepanelen beter werken bij hogere temperaturen. Ze zijn dus ook rendabel in Nederland.

   Een ander groot voordeel aan zonnepanelen is de lange levensduur. De zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee. De terugverdientijd van zonnepanelen is gemiddeld 8 jaar. Als de panelen 25 jaar meegaan, heb je dus 13 jaar lang winst.

   De veiligheid van het zonnestroomsysteem staat voorop. Dit hangt af van het materiaal, de installatie en van goed onderhoud. Sinds maart 2020 is daarvoor Scope 12 in het leven geroepen. Dit is een inspectiemethode en veiligheidschecklist voor zonnepanelen. Meer informatie: zonnepanelen en veiligheid

   Een scope 12 inspectie is een elektrische veiligheidsinspectie voor zonnepaneleninstallaties, veel verzekeraars verplichten dat het zonne-energie systeem aan de eisen voldoet. Lees meer over de scope 12 inspectie.

   Contact