Let op!
Nieuwe SDE++ subsidie ronde
Home / Zonnepanelen / Grootzakelijk
U bent zich aan het oriënteren op zonnepanelen op uw bedrijfspand. KiesZon juicht het toe dat steeds meer bedrijven in Nederland zonne-energie overwegen. Er is nog een ongekend potentieel aan dakoppervlak in Nederland. ‘Ieder dak een energiecentrale’ is de stelling van KiesZon.
Met KiesZon als partner voor zonnepanelen op uw bedrijfspand kiest u voor 15 jaar ervaring. Sinds 2009 zet KiesZon vol in op de solar revolutieDe afgelopen jaren hebben veel toonaangevende namen in logistiek, vastgoed, food, industrie, kantoorpanden, leisure en scholen zich aan dat doel en KiesZon verbonden. We waren de eerste in de markt voor zonnepanelen op bedrijfspanden, besloten als eerste om het hele proces in house te halen en ontwikkelden samen met onze partners als eerste de inmiddels breed overgenomen financieringsmodellen als operational lease, dakverhuur of koop. Hiermee onderscheiden wij ons van andere zonnepanelen bedrijven.
KiesZon heeft door de jaren heen gewerkt aan het ontwikkelen van een gestroomlijnd proces, van het eerste adviesgesprek tot aan de jaarlijkse inspectie. Voorheen was KiesZon afhankelijk van derden in dit proces. Om onzekerheden weg te nemen heeft KiesZon besloten het gehele proces onder haar eigen dak te brengen. Alles in eigen beheer en daarmee goed controleerbaar en op maat aan te passen.
Meer informatie KiesZon Vier pijlers.
Grote opslag- en distributiefaciliteiten verbruiken veel elektriciteit voor verlichting, verwarming, koeling en de werking van interne transportsystemen.
De operaties van grote logistieke bedrijven omvatten uitgebreide opslag- en transportactiviteiten, waarvoor veel elektriciteit nodig is voor het beheer van voorraden, magazijnlogistiek en vrachtafhandeling.
Grote supermarktketens en voedselretailers hebben uitgebreide verlichting, koelsystemen en klimaatbeheersingsbehoeften, wat leidt tot een aanzienlijk elektriciteitsverbruik.
Bedrijven die gespecialiseerd zijn in koel- en vriesopslag voor voedsel, farmaceutische producten en andere bederfelijke goederen hebben aanzienlijke energiebehoeften voor koeling, temperatuurregeling en magazijnbeheer.
Fabrieken die voedsel verwerken, verpakken en conserveren, zoals zuivelfabrieken, vleesverwerkingsbedrijven, conservenfabrieken en drankenproducenten, hebben aanzienlijke hoeveelheden elektriciteit nodig voor industriële processen, koeling, verlichting en andere operationele behoeften.
KiesZon heeft expertise in eigen huis voor de complexe en uitdagende installatie van zonnepanelen op (logistieke) daken in havengebieden. Meer informatie.
Deze bedrijven zijn cruciaal voor de productie, distributie en detailhandel van voedingsmiddelen en hebben vaak hoge energiekosten vanwege de omvang van hun activiteiten en de noodzaak van strikte naleving van voedsel- en veiligheidsnormen. Zonnepanelen en geavanceerde energieoplossingen kunnen deze bedrijven helpen bij het beheren van energiegebruik, het verlagen van operationele kosten en het verkleinen van hun ecologische voetafdruk.
Energie intensieve bedrijven weten het als geen ander. De energieprijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Ook zijn de prijzen volatieler geworden, wat meer onzekerheid met zich meebrengt. Daarnaast heeft de verhoging van ODE-belasting een flinke kostenstijging als gevolg voor bedrijven met een groot energieverbruik. Het gevolg is dat bedrijfsmarges steeds verder onder druk komen te staan.
Huurt of verhuurt u een zakelijk pand? Dan zijn er bepaalde zaken om rekening mee te houden als u de energiekosten wilt verlagen door zonnepanelen te plaatsen op uw bedrijfspand. Meer informatie: Lees meer
KiesZon is meer dan een leverancier van zonnepanelen. We kijken naar uw gehele energieverbruik. Ons doel is een 100% groene en betrouwbare energievoorziening.
Het gebruik van zonnepanelen in combinatie met Power Purchase Agreement (PPA)-contracten, curtailment en flex-assets kan de kosten voor uw bedrijf met een hoog stroomverbruik helpen om vaste, lagere en stabielere energierekening voor een langere periode te realiseren.
PPA-contracten zijn gunstig omdat ze uw bedrijf in staat stellen om zonne-energie te gebruiken zonder de initiële investeringskosten voor de installatie van de zonnepanelen. Dit zorgt voor een budgetvriendelijke benadering van het gebruik van hernieuwbare energie en maakt een vaste energieprijs mogelijk gedurende de looptijd van het contract.
Curtailment, ofwel het temporair beperken van zonne-energieproductie, helpt uw bedrijf om energieverbruik te optimaliseren. Dit is een strategie die kosten kan besparen en zelfs extra inkomsten kan genereren. Op momenten dat de energievraag laag is, kan het overschot aan opgewekte zonne-energie worden opgeslagen of worden beperkt, wat voordelen kan opleveren in termen van netbeheerkosten en flexibiliteit.
Het gebruik van flexibele activa (flex-assets) om het energienet te stabiliseren, dient als een verdienmodel. Flex-activa, zoals batterijopslag, vraagrespons en slimme netwerken, kunnen dynamisch reageren op schommelingen in de energievraag en -aanbod, waardoor ze waardevol worden voor het handhaven van een stabiele elektrische infrastructuur. Dit verdienmodel benut de flexibiliteit van deze activa om de algehele betrouwbaarheid van het netwerk te verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd financiële voordelen opleveren voor uw bedrijf.
Door de combinatie van zonnepanelen, financieringsopties, PPA-contracten, curtailment en flex-assets kunnen bedrijven met een hoog stroomverbruik een voorspelbare en stabiele energierekening realiseren over een langere periode, waardoor ze minder kwetsbaar zijn voor energieprijsstijgingen en bijdragen aan een duurzamere bedrijfsvoering.
Sinds 2009 realiseert KiesZon zonnestroomprojecten voor het grootzakelijke zonne-installaties, hieronder een selectie.
Als uw hoofdaansluiting groter is dan 3×80 ampère, dan valt u onder het grootverbruik. Hierdoor kunt u profiteren van de SDE ++ subsidie op uw zonnepanelen. In de afgelopen vijf jaar zijn 100% van de door KiesZon ingediende complete SDE ++ subsidieaanvragen gehonoreerd. Dit vertegenwoordigt meer dan 500 MW, ter waarde van meer dan €500 miljoen. Wij bepalen wat het juiste moment is om de aanvraag in te dienen, kijkend naar het moment met de meeste kans op succes.
De uitdaging om de bedrijfsvoering te verduurzamen wordt steeds complexer en het plaatsen van zonnepanelen op je dak is een goede eerste stap. Maar KiesZon gaat verder. We zijn een totaalleverancier voor al uw energievraagstukken. Laden op Zon is een oplossing om uw elektrische wagenpark op te laden, en met Power 2 Build kunt u uw bedrijfsactiviteiten uitbreiden en elektrificeren in gebieden met netcongestie.
“Bedrijven met een hoog stroomverbruik staan aan het begin van de energietransitie. Naast de uitdaging om te verduurzamen is de grootste uitdaging om de kosten te verlagen. Met onze totaaloplossing kunnen we deze bedrijven helpen om te verduurzamen zonder dat het bedrijf zelf hoeft te investeren.”
Zonnepanelen zijn een effectieve manier voor bedrijven om zelf duurzame stroom op te wekken en de energiekosten te verlagen. Door te investeren in zonne-energie kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen en onafhankelijker worden van het reguliere elektriciteitsnet. Wilt u meer weten hoe we u kunnen helpen om een 100% groene en betrouwbare energievoorziening voor een lage stabiele kWh-prijs? Neem dan contact op.
Het installeren van zonnepanelen op je bedrijfspand biedt diverse voordelen, waaronder:
Kostenbesparing: Zonnepanelen kunnen helpen om de energiekosten van je bedrijfspand te verlagen door het opwekken van eigen duurzame energie.
Milieuvriendelijk: Zonne-energie is een schone en hernieuwbare energiebron, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd en de ecologische voetafdruk van je bedrijf wordt verkleind.
Duurzaam imago: Het gebruik van zonnepanelen laat zien dat je bedrijf zich inzet voor duurzaamheid en verantwoord ondernemen, waardoor dit een positieve uitstraling heeft naar klanten, medewerkers en andere belanghebbenden.
Subsidies en stimuli: In sommige gevallen kunnen bedrijven profiteren van subsidies, belastingvoordelen of andere stimuleringsregelingen voor het investeren in zonne-energie.
Onafhankelijkheid van energieprijzen: Door zelf energie op te wekken, ben je minder afhankelijk van schommelingen in energieprijzen en externe leveranciers.
Dit zijn slechts enkele voordelen van het installeren van zonnepanelen op je bedrijfspand. Neem contact op om een professionele analyse te laten uitvoeren en de specifieke voordelen voor jouw bedrijf in kaart te brengen.
Het meest geschikte type zonnepanelen voor een bedrijfspand hangt af van verschillende factoren, waaronder de beschikbare ruimte, het daktype, het energieverbruik van het bedrijf en het budget. Over het algemeen zijn er drie veelvoorkomende soorten zonnepanelen:
Monokristallijne zonnepanelen: Deze panelen hebben over het algemeen een hoger rendement en zijn efficiënter in omstandigheden met beperkte ruimte. Ze hebben een uniform zwart uiterlijk en passen goed bij strakke, moderne bedrijfspanden.
Polykristallijne zonnepanelen: Polykristallijne zonnepanelen zijn vaak iets voordeliger dan monokristallijne panelen en presteren goed in omgevingen met veel zonlicht.
Dunne-film zonnepanelen: Dit type panelen is lichter en flexibeler, wat ze geschikt maakt voor bepaalde daktypen en architectonische ontwerpen. Ze presteren mogelijk iets minder efficiënt dan kristallijne zonnepanelen, maar kunnen gunstig zijn in bepaalde situaties.
Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de panelen, garanties, levensduur en installatievereisten. Neem contact op voor een adviesgesprek. We helpen u graag bij het selecteren van het meest geschikte type zonnepanelen voor uw bedrijfspand.
De kosten en terugverdientijd van zonnepanelen op een bedrijfspand kunnen op verschillende manieren worden berekend. Hier zijn enkele stappen die je kunt overwegen:
Energieverbruik analyseren: Begin met het analyseren van het jaarlijkse energieverbruik van je bedrijfspand. Dit helpt bij het bepalen van de benodigde capaciteit van het zonnestroomsysteem.
Terugverdientijd berekenen: De terugverdientijd wordt berekend door de totale kosten van het zonnestroomsysteem te delen door de jaarlijkse besparingen op energiekosten. Dit geeft een indicatie van hoelang het duurt om de initiële investering terug te verdienen.
Subsidies en belastingvoordelen: Vergeet niet om eventuele beschikbare subsidies, belastingvoordelen of stimuleringsregelingen mee te nemen in de berekeningen. Deze kunnen de terugverdientijd verkorten.
Onderhoudskosten en levensduur: Houd ook rekening met verwachte onderhoudskosten en de levensduur van het systeem bij het bepalen van de totale kosten en de terugverdientijd. Met ons dakhuurconcept en operational lease bent u zeker van de opbrengsten en zijn de monitoring en het onderhoud inclusief.
Offerte aanvragen: Neem contact op voor een adviesgesprek en wij maken voor u een offerte voor het ontwerpen en installeren en exploiteren van het zonne-systeem.
Het is raadzaam om contact met een van onze experts op te nemen voor een adviesgesprek. Wij maken een nauwkeurige analyse en zodat u een goed onderbouwde beslissing kunt nemen.
Zonnepanelen op een bedrijfspand vereisen over het algemeen minimaal onderhoud, maar het is belangrijk om bepaalde aspecten regelmatig te controleren. Enkele belangrijke onderhoudspunten zijn:
Controle van bedrading en aansluitingen: Het is verstandig om de bedrading en aansluitingen van het zonnestroomsysteem te inspecteren om er zeker van te zijn dat deze goed vastzitten en geen tekenen van slijtage vertonen.
Monitoring van prestaties: Het monitoren van de prestaties van de zonnepanelen kan helpen bij het identificeren van eventuele afwijkingen in de energieproductie, wat kan wijzen op problemen die aandacht vereisen.
Inspectie van montagestructuur: De montagestructuur van de zonnepanelen moet regelmatig worden geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat deze stevig is bevestigd en bestand is tegen weersomstandigheden.
Het bepalen van het benodigde aantal zonnepanelen voor jouw bedrijfspand kan gecompliceerd zijn, omdat het afhankelijk is van factoren zoals het totale energieverbruik van het pand, de beschikbare dakruimte, de oriëntatie van het dak, de hellingshoek, en de prestaties van de gekozen zonnepanelen.
Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen om het aantal benodigde zonnepanelen te bepalen:
Energie-audit: Voer een grondige analyse uit van het historische energieverbruik van uw bedrijfspand. Hierdoor krijgt u een goed beeld van de hoeveelheid elektriciteit die u wilt opwekken met zonnepanelen. Vergeet niet om de toekomstige plannen om uw bedrijfsvoering te verduurzamen, zoals het elektrificeren van uw wagenpark mee te nemen in de berekeningen.
Dakanalyse: Bepaal de beschikbare dakruimte en onderzoek de oriëntatie en de hellingshoek van het dak, aangezien deze factoren invloed hebben op de opbrengst van zonnepanelen.
Zonne-energieberekeningen: Gebruik geavanceerde zonne-energiesimulatietools om de geschatte energieopbrengst van zonnepanelen op basis van de locatie en de dakkenmerken te berekenen.
Financiële overwegingen: Als je een bepaald rendement op je investering nastreeft, kan het aantal zonnepanelen ook worden bepaald op basis van de verwachte kosten en de terugverdientijd.
Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan voor het ontwerpen van een op maat gemaakt zonnestroomsysteem dat aan de energiebehoeften van uw bedrijfspand voldoet.
Ja, het is sinds juli 2023 verplicht om zonnepanelen te installeren voor bedrijven met een energieverbruik vanaf 50.000 kWh als de investering binnen 5 jaar is terug te verdienen.
Veel mensen kijken als eerste naar de kosten van zonnepanelen. Een prijsvergelijking is snel gemaakt. Maar vergelijken is lastig, omdat iedere leverancier vaak net wat anders aanbiedt. We adviseren u om te kijken naar het hele plaatje: van ontwikkeling tot installatie, inclusief de garantie op rendement in de toekomst. Meer informatie: vergelijken zonnepaneel aanbieders
Naast de groene stroom zijn de opbrengsten van uw zonnepanelen voor het rendement ook een duurzame investering. Het eerste jaar leveren de zonnepanelen het meeste op, daarna zetten de cellen in het systeem heel langzaam iets minder energie om. Deze terugloop heet degradatie. Meer informatie: opbrengstgarantie zonnesystemen.
Het degradatiepercentage is niet het enige dat van invloed is op de rendabiliteit van het zonnestroomsysteem. Een aantal factoren van buitenaf bepaalt wat de opbrengsten van uw zonnepanelen zijn. Meer informatie: rendabiliteit van een zonnestroomprojecten.
U kunt altijd switchen van onderhoudsleverancier. KiesZon levert alle diensten die bijdragen aan het laten renderen van uw PV-installatie. Of uw systeem door ons is gebouwd, of door een concurrent: wij bieden aan iedereen inspecties, onderhoud en monitoring. Meer informatie: Zonnesystemen exploitatie en onderhoud.
De veiligheid van het zonnestroomsysteem staat voorop. Dit hangt af van het materiaal, de installatie en van goed onderhoud. Sinds maart 2020 is daarvoor Scope 12 in het leven geroepen. Dit is een inspectiemethode en veiligheidschecklist voor zonnepanelen. Meer informatie: zonnepanelen en veiligheid.
Uiteraard is de doorlooptijd van eerste plan tot start van exploitatie per project verschillend. Dit hangt af van uw vraag en wensen, de grootte en complexiteit van het project, en de staat van uw pand. Meer informatie: doorlooptijden zonnestroomsystemen.
Contactgegevens