Investeer slim in zonnepanelen zakelijk

U overweegt om te investeren in de zon. Of u bent op zoek naar een partner die dat voor u doet. KiesZon juicht het toe dat steeds meer bedrijven in Nederland zich op zonne-energie oriënteren. Zonnepanelen dragen bij aan CO2-reductie én zorgen voor een mooi rendement. ‘Ieder dak een duurzame energiecentrale’ is daarom ons motto. KiesZon reduceerde de afgelopen jaren voor 80.000 ton aan CO2 uitstoot door een half miljoen panelen te plaatsen. Al die duurzame energiecentrales zorgen voor meer dan 120 miljoen kWh aan groene stroom! En doet dat samen met referenties als Jumbo, VCK en Rhenus.

Benieuwd wat uw dak als energiecentrale oplevert? Vraag direct een vrijblijvende dak analyse aan.

Welke aanbieder kiezen voor zonnepanelen zakelijk?

Wanneer u zakelijke zonnepaneel aanbieders met elkaar vergelijkt, let dan op het volgende:

  • De zonnemarkt kent veel recente toetreders. Hoeveel jaar ervaring heeft de aanbieder?
  • Biedt de desbetreffende partij het financieringsmodel dat bij u past?
  • Wordt er opbrengstgarantie geboden en hoe verhoudt deze garantie zich in vergelijk?
  • Realistische opbrengstgarantie kan alleen geboden worden met een excellente O&M. Hoe is dat geregeld?
  • Past de desbetreffende partij bij uw ambitieuze MVO doelstellingen?

‘De samenwerking met KiesZon bevalt goed, dat wat wij van hen mogen verwachten, dat leveren zij!’
– Jeroen Brauns, Managing Director, VCK logistics

KiesZon als partner voor zakelijke zonnepanelen

Met KiesZon als zakelijke zonnepaneel partner kiest u voor ruim 10 jaar ervaring. Sinds 2009 zet KiesZon vol in op de solar revolutie. De afgelopen jaren hebben veel toonaangevende namen in logistiek, vastgoed, food, industrie, kantoorpanden, leisure en scholen zich aan dat doel en KiesZon verbonden. We waren de eerste in de zonnepanelen zakelijk-markt, besloten als eerste om het hele proces in house te halen en ontwikkelden samen met onze partners als eerste de inmiddels breed overgenomen financieringsmodellen als lease, dakhuur of koop.

Welk financieringsmodel geeft voor uw bedrijf het beste rendement?
Neem direct contact op!

Zonnepanelen zakelijk volgens het 4-pijlermodel

1. Ontwikkeling. Onze engineers halen het maximale uit uw dak

De ontwikkeling van uw zonnestroom-project wordt verzorgd door onze eigen engineers. Zij berekenen hoeveel panelen er op het dak(en) passen en hoeveel energie er opgewekt wordt. Ook berekenen zij aan de hand van het stroomverbruik hoeveel van de opgewekte energie er zelf gebruikt kan worden en hoeveel energie aan het net geleverd wordt.

Tegelijkertijd wordt er in de ontwikkelingsfase een passende financieringsoplossing voor uw zonnepanelen zakelijk uitgedacht. Wordt het een zonnestroomproject binnen een operational lease model, een koopmodel of een dakhuurmodel?

2. Financiering. Voor ieder dak de beste financiering

Voor iedere situatie biedt KiesZon de beste financiering. Afhankelijk van de betreffende partner en de mogelijkheden wordt er gekozen voor lease, dakhuur of koop. In het geval van lease en dakhuur hoeft de dakeigenaar, vastgoedontwikkelaar, huurder en/of gebruiker niet te investeren. KiesZon blijft eigenaar van uw zakelijke zonnepanelen en neemt de volledige investering voor haar rekening. Tegelijkertijd profiteert u dan direct van dakhuur-opbrengsten en/of een fors lagere energierekening.

3. Realisatie. Met volledige beheersing het dak op

Wanneer uw project tot in de kleinste details is geengineerd en onafhankelijk door een derde partij is gekeurd, gaat de realisatie van uw zonnepanelen zakelijk van start. Eigen projectleiders en eigen opzichters / uitvoerders zorgen ervoor dat dit soepel en volgens een strakke planning verloopt. KiesZon stelt extreem hoge eisen aan de kwaliteit, afwerking, veiligheid en aansluiting met een optimaal presterend zonnestroom project als resultaat.

4. Exploitatie. Uw zonne-project in optima forma

Het is zover, uw zonnestroom project is in bedrijf. Om voor de beste kwaliteit en opbrengstgaranties in te staan, verzorgt KiesZon zelf de exploitatie van ieder zonnepanelen zakelijk project. De afdeling Operations & Maintenance, met eigen monteurs, verricht preventief en correctief onderhoud. Data-analisten monitoren dagelijks de energieopwekking zodat er preventief gehandeld kan worden. Bij eventuele problemen wordt er uiteraard binnen 24 uur gerapporteerd en gehandeld. Zo heeft u zelf geen omkijken naar het systeem dat optimaal presteert en rendeert.

De ontwikkeling, financiering, realisatie en ontwikkeling van uw zonnestroom ambities met een goed gevoel uit handen geven?
Neem direct contact op voor een vrijblijvend advies.

“Wie kiest voor de zon kiest voor de lange termijn. Bij de keuze voor zonnepanelen gaat het niet om een eenmalige dienst, maar een meerjarige samenwerking. Want een zonnedak blijft, mits goed gebouwd en onderhouden, zeker 15 tot 20 jaar renderen. Een duurzaam partnership is daarom ons uitgangspunt. Optimisme en oplossingsgerichtheid zijn daarbij kenmerkend. Voor vastgoedeigenaren en beleggers is zonnestroom geen corebusiness. Voor ons wel. Samen met vastgoedeigenaren benutten we kansen die anders blijven liggen. Een dak is zoveel meer dan alleen een middel om mens en product droog te houden. Het is een potentiële duurzame energiecentrale!”
– Erik Snijders, algemeen directeur KiesZon