Zonnepanelen zakelijk

Een mooi rendement en duurzame investering in groene energie

U overweegt om te investeren in de zon. Of u bent op zoek naar een partner die dat voor u doet. KiesZon juicht het toe dat steeds meer bedrijven in Nederland zich op zonne-energie oriënteren. Zonnepanelen dragen bij aan CO2-reductie én zorgen voor een mooi rendement. ‘Ieder dak een duurzame energiecentrale’ is daarom ons motto. KiesZon reduceerde de afgelopen jaren voor 80.000 ton aan CO2 uitstoot door een half miljoen panelen te plaatsen. Al die duurzame energiecentrales zorgen voor meer dan 120 miljoen kWh aan groene stroom!

KiesZon als partner voor zakelijke zonnepanelen

Met KiesZon als zakelijke zonnepaneel partner kiest u voor ruim 10 jaar ervaring. Sinds 2009 zet KiesZon vol in op de solar revolutie en zonnepanelen. De afgelopen jaren hebben veel toonaangevende namen in logistiek, vastgoed, food, industrie, kantoorpanden, leisure en scholen zich aan dat doel en KiesZon verbonden. We waren de eerste in de zonnepanelen zakelijk-markt, besloten als eerste om het hele proces in house te halen en ontwikkelden samen met onze partners als eerste de inmiddels breed overgenomen financieringsmodellen als lease, dakhuur of koop.

Grootschalig zon op dak

Grooschalige zonne-installaties

Met fotovoltaische panelen wordt energie van de zon omgezet in elektriciteit. Opstellingen op dak van 500 tot 5000 panelen worden aangesloten op de middenspanningsring.
Meer informatie: zonnepanelen op bedrijfspanden.

Zonnepanelen voor het MKB

Tot ongeveer 200 panelen kan dit op een 3x80A kleinzakelijke aansluiting (80 ampère, 55 kW). Bij een hoger opgesteld vermogen is een aansluiting voor grootverbruik nodig.
Meer informatie: MKB zonnepanelen

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen? Welke aanbieder kiest u?

Wanneer u zakelijke zonnepaneel aanbieders met elkaar vergelijkt voor de aanschaf van uw zonnepanelen, let dan op het volgende:

  • De zonnemarkt kent veel recente toetreders. Hoeveel ervaring heeft de aanbieder op de zonnemarkt?
  • Biedt de aanbieder het financieringsmodel dat bij u past?
  • Biedt de aanbieder een opbrengstgarantie en hoe verhoudt deze zich ten opzichte van andere aanbieders?
  • Realistische opbrengstgarantie kan alleen geboden worden met een excellente O&M. Hoe is dat geregeld?
  • Past de aanbieder bij uw ambitieuze MVO doelstellingen?

‘De samenwerking met KiesZon bevalt goed, dat wat wij van hen mogen verwachten, dat leveren zij!’
– Jeroen Brauns, Managing Director, VCK logistics

Referentieprojecten

KiesZon is actief in de verduurzaming van commercieel vastgoed, logistieke bedrijven en de realisatie van zonneweides. Zo realiseerde het in opdracht van Intospace een zonnedak van in totaal 20.600 zonnepanelen in Venlo. Een tweede voorbeeld is de verduurzaming van een pand van WDP in Amsterdam door hier 3.516 zonnepanelen op het dak te plaatsen. In opdracht van Cosun Beet Company realiseerde KiesZon een grondgebonden zonnepark bestaande uit 64.705 zonnepanelen in Puttershoek. Ook realiseert KiesZon een grondgebonden zonnepark Hazenwinkel – samen met de Familie Verhoeven en de Coöperatie Morgen Groene Energie – bestaande uit 29.088 zonnepanelen.

Zonnepanelen zakelijk volgens het 4-pijlermode

1. Ontwikkeling: onze engineers halen het maximale uit uw dak en u haalt het maximale uit uw zonnepanelen

Onze eigen engineers verzorgen de ontwikkeling van uw zonnestroom-project. Zij berekenen hoeveel zonnepanelen er op het dakoppervlak passen en hoeveel energie er opgewekt wordt. Ook berekenen zij aan de hand van het stroomverbruik hoeveel van de opgewekte energie er zelf gebruikt kan worden en hoeveel energie aan het net geleverd wordt.

Tegelijkertijd wordt er in de ontwikkelingsfase een passende financieringsoplossing voor uw zonnepanelen zakelijk uitgedacht. Wordt het een zonnestroomproject binnen een operational lease model, een koopmodel of een dakhuurmodel?

2. Financiering: voor ieder dak de beste financiering

Voor iedere situatie biedt KiesZon de beste financiering. Afhankelijk van de betreffende partner en de mogelijkheden wordt er gekozen voor lease, dakhuur of koop. In het geval van lease en dakhuur hoeft de dakeigenaar, vastgoedontwikkelaar, huurder en/of gebruiker niet te investeren. In dit geval blijft KiesZon eigenaar van uw zakelijke zonnepanelen en nemen wij de volledige investering voor onze rekening. U profiteert direct van dakhuur-opbrengsten en/of een fors lagere energierekening. Een mooie manier voor het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen zonder grote investering

3. Realisatie: met volledige beheersing het dak op

Wanneer uw zonnepanelenproject tot in de kleinste details is geëngineerd en door een derde partij onafhankelijk is gekeurd, gaat de realisatie van uw zonnepanelen van start. Eigen projectleiders en eigen opzichters / uitvoerders zorgen ervoor dat dit soepel en volgens een strakke planning verloopt.

KiesZon stelt extreem hoge eisen aan de afwerking, kwaliteit, veiligheid en aansluiting van zonnepanelen, daardoor is het resultaat optimaal presterend zonnestroom project.

4. Exploitatie: uw zonne-project in optima forma

Het is zover, uw zonnestroom project is in bedrijf en uw zakelijke zonnepanelen doen hun werk.

Om de beste kwaliteit en opbrengstgaranties te garanderen, verzorgt KiesZon zelf de exploitatie van ieder zakelijk zonnepanelen project. Data-analisten monitoren dagelijks de energieopwekking zodat er preventief gehandeld kan worden mocht dat nodig zijn. Onze Operations & Maintenance afdeling, met eigen monteurs, verricht preventief en correctief onderhoud. Bij eventuele problemen wordt er uiteraard binnen 24 uur gerapporteerd en gehandeld. Uw zonne-project presteert en rendeert optimaal en u heeft zelf geen omkijken naar het systeem.

De ontwikkeling, financiering, realisatie en ontwikkeling van uw zonnestroom ambities met een goed gevoel uit handen geven? Neem direct contact op voor een vrijblijvend advies door onze experts.

“Wie kiest voor de zon kiest voor de lange termijn. Bij de keuze voor zonnepanelen gaat het niet om een eenmalige dienst, maar een meerjarige samenwerking. Want een zonnedak blijft, mits goed gebouwd en onderhouden, zeker 15 tot 20 jaar renderen. Een duurzaam partnership is daarom ons uitgangspunt. Optimisme en oplossingsgerichtheid zijn daarbij kenmerkend. Voor vastgoedeigenaren en beleggers is zonnestroom geen corebusiness. Voor ons wel. Samen met vastgoedeigenaren benutten we kansen die anders blijven liggen. Een dak is zoveel meer dan alleen een middel om mens en product droog te houden. Het is een potentiële duurzame energiecentrale!”
– Erik Snijders, algemeen directeur KiesZon

Subsidie aanvragen voor zakelijke zonnepanelen?

Wist u dat het mogelijk is om verschillende investeringssubsidies voor duurzame energie aan te vragen als u zakelijke zonnepanelen gaat aanschaffen? Subsidies ontvangen voor zonnepanelen aanschaffen is dus ook zakelijk mogelijk. Deze subsidies maken deze zakelijke investering een stuk aantrekkelijker en het kan u fiscaal voordeel opleveren. Er zijn natuurlijk bepaalde voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze subsidies of fiscale regelingen. Hieronder lees je meer over een aantal verschillende regelingen die in het leven geroepen zijn door de overheid.

Benieuwd wat uw dak als energiecentrale oplevert? Vraag direct een vrijblijvende dak analyse aan.

Zakelijke zonnepanelen zijn een geweldige manier om geld te besparen op energiekosten en om als bedrijf het milieu te helpen. Er zijn een paar verschillende mogelijkheden om zonnepanelen in een bedrijf op te nemen. De meest gebruikelijke is het installeren van zonnepanelen op het dak. Dit kan worden gedaan op nieuwbouw of als retrofit op een bestaand gebouw. Zonnepanelen kunnen ook op de grond geïnstalleerd worden, op parkeerplaatsen of andere open gebieden. U zal echter rekening moeten houden met bestemmingsplannen en de hoeveelheid zonlicht die het gebied ontvangt voordat u voor deze optie kiest. Een andere optie is het leasen van zonnepanelen van een leverancier. Dit kan een geweldige optie zijn wanneer u niet het startkapitaal heeft om te investeren in een eigen systeem. Welke optie u ook kiest, zakelijke zonnepanelen kunnen een geweldige manier zijn om de ecologische voetafdruk van uw bedrijf te verkleinen en geld te besparen op uw energierekening.

Zakelijke zonnepanelen leveren een aantal voordelen op. Ten eerste kunnen ze helpen om de energiekosten te verlagen door elektriciteit op te wekken uit de zon. Ten tweede kunnen zakelijke zonnepanelen helpen om de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen en de duurzaamheid van het bedrijf te verbeteren. En ten slotte kunnen zakelijke zonnepanelen helpen om de waarde van het bedrijf te verhogen en meer klanten aan te trekken. Het plaatsen van zakelijke zonnepanelen levert dus een aantal voordelen op die zeer nuttig kunnen zijn voor bedrijven van elke omvang.

KiesZon organiseert al sinds 2009 onder andere de ontwikkeling, realisatie en de exploitatie van grootschalige zakelijke zonnepanelen. Dit doet KiesZon voor bijvoorbeeld logistieke dienstverleners en overheidsinstanties. Dit doen we altijd vanuit dezelfde kernwaarden, zo zorgt KiesZon ervoor dat de zakelijke zonnepanelen het optimale resultaat behaald.

Contact