Zonnepanelen voor bedrijven

U bent op zoek naar een duurzame partner op het gebied van zonne-energie. KiesZon juicht het toe dat steeds meer bedrijven in Nederland zich op zonnestroom oriënteren. Zonnepanelen voor bedrijven dragen bij aan CO2-footprint van de organisatie én zorgen daarnaast ook voor een mooi rendement. ‘Ieder dak een duurzame energiecentrale’ is daarom ons motto. KiesZon reduceerde de afgelopen jaren voor meer dan 80.000 ton aan CO2 uitstoot door een half miljoen zonnepanelen te plaatsen voor bedrijven. Al die duurzame energiecentrales zorgen voor meer dan 120 miljoen kWh aan groene stroom! En doet dat samen met referenties als Jumbo, VCK en Rhenus.

Benieuwd wat uw dak als energiecentrale oplevert? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan met de expert.

Benut uw ongebruikt dakoppervlak van uw bedrijf met zonnepanelen

De benchmark laat zien dat ruim 90 procent potentieel geschikte bedrijfsdaken met een oppervlakte van 1.000 vierkante meter nog niet over zonnepanelen beschikt. Wanneer er op de helft van dit aantal bedrijfspanden zonnepanelen worden gelegd, kunnen alle huishoudens in Nederland van duurzame energie worden voorzien. Een duurzaam Nederland ligt binnen handbereik. Tegelijkertijd behaalt u een mooi rendement wanneer uw bedrijf kiest voor zonnepanelen op het ongebruikt bedrijfsdak.

‘We wilden dat het bedrijf minimaal 5 jaar bestond én ons de garantie kon geven voor het daadwerkelijk opwekken van energie. Uiteindelijk kwam KiesZon met de beste oplossing.’
– Klaas Fuite, eigenaar Bakkerij Fuite

Welke aanbieder kiezen voor zonnepanelen voor bedrijven?

Zonnepanelen voor uw bedrijf is altijd een goed idee. Wanneer u zakelijke zonnepaneel-aanbieders met elkaar vergelijkt, let dan op het volgende:

  • De zonnemarkt kent veel recente toetreders. Hoeveel jaar ervaring heeft de aanbieder? En hoeveel ervaring heeft de aanbieder in het plaatsen van zonnepanelen bij bedrijven?
  • Biedt de desbetreffende partij het financieringsmodel dat bij u past?
  • Wordt er opbrengstgarantie geboden en hoe verhoudt deze garantie zich?
  • Realistische opbrengstgarantie kan alleen geboden worden met een excellente onderhoud. Hoe is dat geregeld?
  • Past de desbetreffende partij bij uw ambitieuze MVO doelstellingen?

‘De samenwerking met KiesZon bevalt goed, dat wat wij van hen mogen verwachten, dat leveren zij!’
– Jeroen Brauns, Managing Director, VCK logistics

Kieszon_zonnedaken_veghel

KiesZon als partner voor zonnepanelen voor uw bedrijf.

Met KiesZon als zonnepanelenpartner kiest u voor ruim 10 jaar ervaring. Sinds 2009 zet KiesZon vol in op de solar revolutie. De afgelopen jaren hebben veel toonaangevende namen in logistiek, vastgoed, food, industrie, kantoorpanden, leisure en scholen zich aan dat doel en KiesZon verbonden. Wij hebben meer dan honderdduizenden zonnepanelen voor bedrijven gerealiseerd. We waren de eerste in de zonnepanelen zakelijk-markt, besloten als eerste om het hele proces in house te halen en ontwikkelden samen met onze partners als eerste de inmiddels breed overgenomen financieringsmodellen als lease, dakverhuur of koop.

Welk financieringsmodel geeft voor uw bedrijf het beste rendement? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan met de expert.

Zonnepanelen voor bedrijven volgens het 4-pijlermodel

1. Ontwikkeling. Onze engineers halen het maximale uit uw dak

De ontwikkeling van uw zonnestroom-project wordt verzorgd door onze eigen engineers. Zij berekenen hoeveel zonnepanelen er op het agrarisch dak(en) passen en hoeveel energie er opgewekt wordt. Ook berekenen zij aan de hand van het stroomverbruik hoeveel van de opgewekte energie er zelf gebruikt kan worden en hoeveel energie aan het net geleverd wordt.

Tegelijkertijd wordt er in de ontwikkelingsfase eenpassende financieringsoplossing voor uw zonnepanelen zakelijk uitgedacht. Wordt het een zonnestroomproject binnen een operational lease model, een koopmodel of een dakverhuurmodel?

2. Financiering. Voor ieder dak de beste financiering

Voor iedere situatie biedt KiesZon de beste financiering. Afhankelijk van de betreffende partner en de mogelijkheden wordt er gekozen voor lease, dakverhuur of koop. In het geval van lease en dakverhuur hoeft de dakeigenaar, vastgoedontwikkelaar, huurder en/of gebruiker niet te investeren. KiesZon blijft eigenaar van uw zakelijke zonnepanelen en neemt de volledige investering voor haar rekening. Tegelijkertijd profiteert u dan direct van dakverhuur- opbrengsten en/of een fors lagere energierekening.

3. Realisatie. Met volledige beheersing het dak op

Wanneer uw project tot in de kleinste details is geëngineerd en onafhankelijk door een derde partij is gekeurd, gaat de realisatie van uw agrarische zonnepanelen. Eigen projectleiders en eigen opzichters / uitvoerders zorgen ervoor dat dit soepel en volgens een strakke planning verloopt. KiesZon stelt extreem hoge eisen aan de kwaliteit, afwerking, veiligheid en aansluiting met een optimaal presterend zonnestroomproject als resultaat.

4. Exploitatie. Uw zonneproject in optima forma

Het is zover, uw zonnestroom project is in bedrijf. Om voor de beste kwaliteit en opbrengstgaranties in te staan, verzorgt KiesZon zelf de exploitatie van ieder zonnepanelen voor agrarische bedrijven- project. De afdeling Operations & Maintenance, met eigen monteurs, verricht preventief en correctief onderhoud. Data-analisten monitoren dagelijks de energieopwekking zodat er preventief gehandeld kan worden. Bij eventuele problemen wordt er uiteraard binnen 24 uur gerapporteerd en gehandeld. Zo heeft u zelf geen omkijken naar het systeem dat optimaal presteert en rendeert.

Zonnepanelen voor bedrijven door KiesZon: ontwikkeling, financiering, realisatie en ontwikkeling van uw zonnestroom ambities met een goed gevoel uit handen geven? Vraag direct een gesprek aan met de expert voor een vrijblijvend advies.

“Wie kiest voor de zon kiest voor de lange termijn. Bij de keuze voor zonnepanelen gaat het niet om een eenmalige dienst, maar een meerjarige samenwerking. Want een zonnedak blijft, mits goed gebouwd en onderhouden, zeker 15 tot 20 jaar renderen. Een duurzaam partnership is daarom ons uitgangspunt. Optimisme en oplossingsgerichtheid zijn daarbij kenmerkend. Voor vastgoedeigenaren en beleggers is zonnestroom geen corebusiness. Voor ons wel. Samen met vastgoedeigenaren benutten we kansen die anders blijven liggen. Een dak is zoveel meer dan alleen een middel om mens en product droog te houden. Het is een potentiële duurzame energiecentrale!”
– Erik Snijders, algemeen directeur KiesZon