Zonnepanelen op Logistiek Vastgoed

Bij KiesZon begrijpen we hoe belangrijk het is voor logistieke bedrijven om duurzamer te opereren. We bieden een complete oplossing om bedrijven te ontzorgen bij het verduurzamen van hun vastgoed door middel van hoogwaardige zonnepanelen. Ons ervaren team staat klaar om het hele proces, vanaf de analyse van de locatie tot de installatie en het onderhoud, te beheren.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe KiesZon uw bedrijf kan helpen om te verduurzamen met zonnepanelen en daarmee bij te dragen aan een groenere toekomst voor de logistieke sector.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

  Type contact

  Diensten

  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens verwerken.

  Door te kiezen voor zonne-energie kunnen logistieke bedrijven niet alleen hun ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook aanzienlijk besparen op hun energiekosten. Wij streven ernaar om duurzaamheid voor iedereen toegankelijk te maken door kwalitatieve zonne-energie oplossingen te bieden die aansluiten bij de specifieke behoeften van logistieke bedrijven.

  Duurzaam partnership is altijd het uitgangspunt

  Wie kiest voor de zon kiest voor de lange termijn. Bij de keuze voor zonnepanelen gaat het niet om een eenmalige dienst, maar een meerjarige samenwerking. Want een zonnedak blijft, mits goed gebouwd en onderhouden, zeker 15 tot 20 jaar renderen. KiesZon staat opdrachtgevers in het hele traject bij.

  Referenties

  Sinds 2009 realiseert KiesZon zonnestroomprojecten voor het grootzakelijke zonne-installaties, hieronder een selectie.

  Abrdn – Albert Heijn

  KiesZon plaatse 2.274 panelen op het dak van het pand van abrdn. De panelen voorzien het pand, waar huurder Albert Heijn in is gevestigd, van een verwachte jaarlijkse productie van 1.083.000 kWh.
  abrdn – Eindhoven

  Montea verduurzaamt

  Montea vervolgt de ingezette koers met betrekking tot het verduurzamen van haar vastgoed. Zo gaf Montea aan KiesZon uit Rosmalen de opdracht 48.000 zonnepanelen te plaatsen op een zevental locaties.
  Montea Eindhoven

  PLUS DC Deventer

  Met de symbolische plaatsing van het eerste zonnepaneel hebben PLUS, HBC en KiesZon de aftrap gegeven voor de bouw van de zonnestroominstallatie op het dak van het gloednieuwe distributiecentrum van PLUS in Deventer.
  Plus Deventer

  Alle referenties

  Huurders en verhuurders

  Huurt of verhuurt u een zakelijk pand? Dan zijn er bepaalde zaken om rekening mee te houden als u de energiekosten wilt verlagen met een zonnedak op uw bedrijfspand. Onderstaand de voordelen op een rij:

  De voordelen op een rij

  Huurder

  Als huurder van een duurzaam bedrijfspand geniet u van de volgende voordelen:

  Verhuurder

  Als verhuurder van een duurzaam bedrijfspand geniet u van de volgende voordelen:

  Ik ben geen pandgebruiker, kan ik mijn huurder ook voordeel bieden met het zonnestroomsysteem?

  Via een zonnepanelen dakhuurconstructie kan een eigenaar het dak beschikbaar stellen aan de huurder om zonne-energie op te wekken. De eigenaar van het pand hoeft geen gebruiker te zijn van het pand. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw pand als eigenaar te verduurzamen en gebruikers op verschillende manieren de voordelen bieden van zelf opgewekte zonne-energie:

  • U sluit een deel van het zonnestroomsysteem aan achter de meter van de huurder, daarmee gebruikt de huurder de stroom die op het dak wordt opgewekt. Hiermee maakt u uw pand energie neutraal en uw huurder profiteert mee van de opbrengst van uw zonnepanelen.
  • De huurder kan tegen een korting op de marktwaarde groene stroom afnemen via Greenchoice, de moedermaatschappij van KiesZon.
  • Door de aanschaf van Garanties van Oorsprong (GvO) via Greenchoice, kan de huurder de energie alsnog duurzaam inkopen en direct vergroenen.

  Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

  Van zonnepanelen op je dak naar een toekomstbestendige energieoplossing

  De uitdaging om de bedrijfsvoering te verduurzamen wordt steeds complexer en het plaatsen van zonnepanelen op je dak is een goede eerste stap. Maar KiesZon gaat verder. We zijn een totaalleverancier voor al uw energievraagstukken. Laden op Zon is een oplossing om uw elektrische wagenpark op te laden, en met Power 2 Build kunt u uw bedrijfsactiviteiten uitbreiden en elektrificeren in gebieden met netcongestie.

  Innoveren met de zon

  KiesZon blijft mogelijkheden vinden om logistieke gebouwen te benutten

  Zonnepanelen op logistieke gebouwen, daar weten we bij KiesZon alles van. Zo plaatsten wij al ruim 300.000 panelen op logistiek vastgoed. Toen het Dutch Green Building Council ons om een bijdrage vroeg voor hun whitepaper over de kansen en mogelijkheden rondom het verduurzamen van logistiek vastgoed, hoefden we daar dus niet lang over na te denken!

  Lees het whitepaper Innoveren met de zon!

  Logistiek pand

  KiesZon garandeert vastgoedeigenaren en huurders duurzame stroom

  Complete energieoplossingen laten zien dat Kieszon taal vastgoedondernemers spreekt

  Vastgoedeigenaren volledig ontzorgend, geeft KiesZon sinds de start in 2009 vorm aan wat de dochteronderneming van Greenchoice zelf de ‘solar revolutie’ noemt. Dit essentiële onderdeel van de energietransitie komt neer op het opwekken van steeds meer groene stroom met behulp van zonnepanelen, zodat fossiele brandstoffen kunnen worden uitgefaseerd.

  Lees het hele verhaal

  Logistiek vastgoed gegarandeerde groene stroom

  Persoonlijk advies

  Onze experts

  Cas van Lith

  Cas van Lith

  “Bedrijven met een hoog stroomverbruik staan aan het begin van de energietransitie. Naast de uitdaging om te verduurzamen is de grootste uitdaging om de kosten te verlagen. Met onze totaaloplossing kunnen we deze bedrijven helpen om te verduurzamen zonder dat het bedrijf zelf hoeft te investeren.”

  Meer weten over energieoplossingen voor logistieke panden?

  Zonnepanelen zijn een effectieve manier voor bedrijven om zelf duurzame energie op te wekken en de energiekosten te verlagen. Door te investeren in zonne-energie kunnen logistieke bedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen en onafhankelijker worden van het reguliere elektriciteitsnet. Wilt u meer weten hoe we u kunnen helpen om een 100% groene en betrouwbare energievoorziening voor een lage stabiele kWh-prijs? Neem dan contact op.

   Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens verwerken.

   Veelgestelde vragen

   Veel vastgoedeigenaren stellen verschillende vragen met betrekking tot verduurzaming. Enkele veelvoorkomende vragen zijn:

   De financiële voordelen en terugverdientijden van investeringen in zonnepanelen kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de specifieke situatie van het pand, de prijs die u betaalt voor stroom, of u in aanmerking komt voor SDE++-subsidie en belastingvoordelen. Over het algemeen kunnen de volgende financiële voordelen worden overwogen:

   Besparingen op energiekosten: zonnepanelen kunnen de elektriciteitsrekening van een pand aanzienlijk verlagen doordat ze zelf opgewekte elektriciteit leveren, wat resulteert in besparingen op jaarlijkse energiekosten. Met dakhuur profiteert u en de huurder van een lagere energierekening voor de looptijd van het contract.

   Terugleververgoeding: Als u een grootverbruikersaansluiting heeft, dan krijgt u een terugleververgoeding voor de zonnestroom die u opwekt en dat moment niet gebruikt waardoor er een extra inkomstenbron ontstaat.

   Waardestijging van het vastgoed: zonnepanelen kunnen de waarde van vastgoed verhogen, wat mogelijk aantrekkelijk kan zijn bij eventuele verkoop of verhuur van het pand.

   De terugverdientijd van zonnepanelen is afhankelijk van de investeringskosten, de energieopwekking van de zonnepanelen, de energieprijzen en eventuele financiële stimuleringsmaatregelen. Over het algemeen varieert de terugverdientijd van zonnepanelen van ongeveer 5 tot 8 jaar, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

   Het is belangrijk om een grondige financiële analyse uit te voeren om de mogelijke financiële voordelen en terugverdientijden voor uw pand te bepalen, hierbij houden wij rekening met subsidies en andere stimulerende maatregelen.

   Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

   Operational lease is een optie die u kunt overwegen als u als pandeigenaar niet zelf wilt of kunt investeren in zonnepanelen. Bij een operationele leaseovereenkomst nemen wij volledige verantwoordelijkheid voor de zonnepanelen, inclusief installatie, onderhoud en reparaties.

   Power Purchase Agreements (PPA’s) – KiesZon is onderdeel van Greenchoice en met een PPA-contract sluit u een overeenkomst af voor de installatie en onderhoud op uw pand. In ruil daarvoor koop je de opgewekte elektriciteit tegen een vooraf overeengekomen tarief. Deze optie vereist geen initiële investering van jouw kant, en u bent gegarandeerd van een 100% groene, betrouwbare energievoorziening tegen een betaalbare prijs.

   Meer informatie: Zonnepanelen financieringsopties

   Ja, zonnepanelen komen in aanmerking voor de SDE++-subsidie, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet. Deze regeling stimuleert duurzame energieproductie en CO2-reductie. Hier zijn enkele belangrijke punten:

   De SDE++ (Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie) is bedoeld voor bedrijven en non-profitorganisaties die grootschalig hernieuwbare energie opwekken of de CO2-uitstoot verminderen. Met zonnepanelen kunt u voor een periode van 15 jaar een vergoeding per opgewekte kilowattuur (kWh) ontvangen.

   KiesZon kan kosteloos en vrijblijvend voor u een subsidieaanvraag op uw naam indienen. Dit is inclusief het projectplan, een legplan en een haalbaarheidsstudie. Daarmee bespaart u al snel €1000. Meer informatie SDE++-subsidie zonne-energie

   Overweeg een zonnepanelen dakhuurconstructie waarbij je als eigenaar het dak beschikbaar stelt aan de huurder om zonne-energie op te wekken. Dit kan een win-winsituatie zijn: jouw huurders profiteren van duurzame energie, terwijl jij als eigenaar bijdraagt aan een groenere toekomst.

   Ja, het investeren in een zonnesysteem kan zeker bijdragen aan het voldoen aan duurzaamheidsnormen en certificeringen voor vastgoed. Hier zijn enkele manieren waarop dit mogelijk is:

   Energie-efficiëntie: Zonnepanelen verminderen het gebruik van fossiele brandstoffen en dragen bij aan een lagere CO2-uitstoot. Dit is een belangrijk aspect van duurzaamheid. Het kan helpen bij het behalen van certificeringen zoals BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) of LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

   Energielabels: Het plaatsen van zonnepanelen kan het energielabel van een gebouw verbeteren. Een beter energielabel kan voordelig zijn voor zowel de huurder als de eigenaar.

   Certificeringen: Er zijn specifieke certificeringen voor duurzaam vastgoed, zoals BREEAM-NL In-Use, GreenCalc+, en GPR Gebouw. Deze certificeringen beoordelen niet alleen energie-efficiëntie, maar ook andere duurzaamheidsaspecten zoals materiaalgebruik, waterverbruik en binnenmilieu. Zonnepanelen kunnen bijdragen aan een hogere score op deze certificeringen.

   Het behalen van duurzaamheidscertificeringen kan waardevol zijn voor vastgoedeigenaren, aangezien het kan resulteren in een hogere classificatie en erkenning voor de duurzaamheidsinspanningen van het gebouw. Dit kan op zijn beurt helpen bij het aantrekken van huurders en het verhogen van de algehele waarde van het vastgoed.

   Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO): Investeren in zonne-energie toont betrokkenheid bij duurzaamheid en het milieu. Dit kan positief bijdragen aan het imago van de vastgoedeigenaar en voldoen aan MVO-doelstellingen.

   Het investeren in zonnepanelen is niet alleen gunstig voor het milieu en de energierekening, maar kan ook bijdragen aan het behalen van duurzaamheidscertificeringen, u voldoet aan milieu- en andere wetgeving, en het verhoogt van de waarde van uw vastgoed .

   Bouwvergunning: In sommige gevallen kan het plaatsen van zonnepanelen op een gebouw vallen onder de vereisten voor een bouwvergunning of omgevingsvergunning, vooral als de panelen het uiterlijk of de structuur van het gebouw veranderen.

   Eigendomsrechten: Bij huurpanden kan toestemming van de eigenaar nodig zijn voordat zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd. Bij panden die onderhevig zijn aan een Vereniging van Eigenaren (VvE), is het noodzakelijk zijn om instemming te verkrijgen.

   De voorwaarden voor het verzekeren van een zonnesysteem kunnen variëren afhankelijk van de locatie, de verzekeringsmaatschappij en het type verzekering dat je kiest. Over het algemeen zijn hier een paar belangrijke overwegingen en voorwaarden die gepaard gaan met het verzekeren van een zonnesysteem:

   Kwaliteit van installatie en materialen: Een professioneel geïnstalleerd en hoogwaardig zonnesysteem kan gunstig zijn bij het verkrijgen van een verzekering. Verzekeringsmaatschappijen kunnen vragen stellen over de kwaliteit van de installatie, gebruikte materialen en de track record van de installateur.

   Onderhoud en inspecties: Sommige verzekeraars kunnen vereisen dat het zonnesysteem regelmatig wordt onderhouden en geïnspecteerd om de dekking te handhaven. Het is belangrijk om de onderhoudsvereisten te begrijpen voordat je een verzekering afsluit.

   Meer informatie: Hoe wordt de veiligheid van mijn zonnestroomsysteem geborgd?

   Dekkingsopties: Verzekeringspolissen voor zonnesystemen kunnen verschillende dekkingsopties bieden, zoals dekking voor schade door stormen, brand, diefstal, vandalisme, mechanische defecten en vergoeding voor misgelopen stroomopbrengsten. Het is belangrijk om te begrijpen welke risico’s gedekt zijn en welke niet.

   Als pandeigenaar is het verstandig om contact op te nemen met verzekeringsmaatschappijen die gespecialiseerd zijn in zonne-energieverzekeringen en om meerdere offertes te vergelijken om de beste dekkingsopties en voorwaarden te vinden die passen bij uw specifieke situatie.

   Het integreren van zonnepanelen in een energiebeheersysteem en het verkennen van opties voor energieopslag kunnen belangrijke stappen zijn om duurzame energie-efficiëntie te realiseren.

   Het beantwoorden van deze vragen vereist vaak een grondige analyse van de specifieke situatie van het vastgoed, waarbij rekening wordt gehouden met factoren zoals locatie, energieverbruik en regelgeving. Neem contact op voor een gratis adviesgesprek, wij helpen u graag om de meest duurzame en economische oplossing voor uw pand te berekenen.

   Met Power 2 Build bieden we een totaaloplossing aan voor energiemanagement en energieopslag voor logistieke panden die door capaciteitsproblemen op het net beperkt worden in het behalen van verduurzaming doelstellingen of uitbreiding van economische activiteiten in gebieden met netcongestie.

   Laden op Zon is een totaaloplossing voor laadinfrastructuur en laadpalen. Lees ook: Toekomstbestendige laadinfrastuctuur voor de logistieke sector.

   Contact