Zonnepanelen voor agrarische bedrijven & zonnepanelen op landbouwgrond en -daken

U bent op zoek naar een duurzame partner op het gebied van zonne-energie. KiesZon juicht het toe dat steeds meer agrarische bedrijven in Nederland zich op zonnestroom oriënteren. Zonnepanelen dragen bij aan CO2-reductie én zorgen voor een mooi rendement. ‘Ieder dak een duurzame energiecentrale’ is daarom ons motto. KiesZon reduceerde de afgelopen jaren voor meer dan 80.000 ton aan CO2 uitstoot door een half miljoen zonnepanelen te plaatsen op (agrarische) bedrijfspanden. Al die duurzame energiecentrales zorgen voor meer dan 120 miljoen kWh aan groene stroom! En doet dat samen met referenties als Jumbo, VCK en Rhenus.

Bent u benieuwd of uw agrarisch bedrijf geschikt is voor zonnepanelen en wilt u weten wat uw dak oplevert? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan met de expert.

Benut uw ongebruikt dakoppervlak met zonnepanelen op uw agrarisch bedrijfspand

Uit de benchmark blijkt dat meer dan 90 procent van de potentieel geschikte (agrarische) bedrijfsdaken met een oppervlakte van 1.000 vierkante meter nog geen zonnepanelen heeft. Als slechts de helft van deze bedrijfspanden zonnepanelen zou hebben, zou Nederland alle huishoudens van duurzame energie kunnen voorzien. Hierdoor ligt een duurzaam Nederland binnen handbereik, terwijl u tegelijkertijd een aantrekkelijk rendement behaalt met zonnepanelen op uw agrarische bedrijfspand.

‘We wilden dat het bedrijf minimaal 5 jaar bestond én ons de garantie kon geven voor het daadwerkelijk opwekken van energie. Uiteindelijk kwam KiesZon met de beste oplossing.’
– Klaas Fuite, eigenaar Bakkerij Fuite

Belangrijke keuzes bij het kiezen van een aanbieder voor zonnepanelen in de agrarische sector

Wanneer u zakelijke, agrarische zonnepaneel- aanbieders met elkaar vergelijkt, let dan op het volgende:

  • De zonnemarkt kent veel recente toetreders. Hoeveel jaar ervaring heeft de aanbieder?
  • Biedt de desbetreffende partij het financieringsmodel dat bij u past?
  • Wordt er opbrengstgarantie geboden en hoe verhoudt deze garantie zich?
  • Realistische opbrengstgarantie kan alleen geboden worden met excellente operations & maintenance. Hoe is dat geregeld?
  • Past de desbetreffende partij bij uw ambitieuze MVO doelstellingen?

‘De samenwerking met KiesZon bevalt goed, dat wat wij van hen mogen verwachten, dat leveren zij!’
– Jeroen Brauns, Managing Director, VCK logistics

Kieszon_zonnedaken_vck

KiesZon als partner voor zonnepanelen voor uw bedrijf in de agrarische sector

Met KiesZon als uw partner voor zonnepanelen op uw agrarische bedrijfspand profiteert u van meer dan 10 jaar ervaring. Sinds 2009 is KiesZon volledig toegewijd aan de solar revolutie. In de afgelopen jaren hebben talrijke toonaangevende namen in sectoren zoals logistiek, vastgoed, voeding, industrie, kantoren, recreatie, scholen en agrarische bedrijven zich aangesloten bij dit doel en hebben ze zich verbonden aan KiesZon. Als pioniers in de zonnepanelenmarkt waren we de eersten die besloten het gehele proces in eigen beheer uit te voeren. Samen met onze partners hebben we als eersten financieringsmodellen ontwikkeld, zoals lease, dakverhuur of aankoop, die inmiddels op grote schaal worden overgenomen. Wilt u weten welk financieringsmodel het beste rendement voor uw bedrijf in de agrarische sector biedt? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan met de expert.

Zonnepanelen voor uw agrarische bedrijf volgens het 4-pijlermodel

1. Ontwikkeling. Onze engineers halen het maximale uit uw dak

De ontwikkeling van uw zonnestroomproject wordt verzorgd door onze eigen engineers. Zij berekenen hoeveel zonnepanelen er op het agrarisch dak(en) passen en hoeveel energie er opgewekt wordt. Ook berekenen zij aan de hand van het stroomverbruik hoeveel van de opgewekte energie er zelf gebruikt kan worden en hoeveel energie aan het net geleverd wordt.

2. Financiering. Voor ieder dak de beste financiering

Voor iedere situatie biedt KiesZon de beste financiering. Afhankelijk van de betreffende partner en de mogelijkheden wordt er gekozen voor lease, dakverhuur of koop. In het geval van lease en dakverhuur hoeft de dakeigenaar, vastgoedontwikkelaar, huurder en/of gebruiker niet te investeren. KiesZon blijft eigenaar van uw zakelijke zonnepanelen en neemt de volledige investering voor haar rekening. Tegelijkertijd profiteert u dan direct van dakverhuur-opbrengsten en/of een fors lagere energierekening.

3. Realisatie. Met volledige beheersing het dak op

Wanneer uw project tot in de kleinste details is geëngineerd en onafhankelijk door een derde partij is gekeurd, gaat de realisatie van uw agrarische zonnepanelen van start. Eigen projectleiders en eigen opzichters / uitvoerders zorgen ervoor dat dit soepel en volgens een strakke planning verloopt. KiesZon stelt extreem hoge eisen aan de kwaliteit, afwerking, veiligheid en aansluiting met een optimaal presterend zonnestroomproject als resultaat.

4. Exploitatie. Uw zonneproject in optima forma

Het is zover, uw zonnestroomproject is in bedrijf. Om voor de beste kwaliteit en opbrengstgaranties in te staan, zorgt KiesZon voor de exploitatie van alle zonnepanelen voor agrarische bedrijven. De afdeling Operations & Maintenance, met eigen monteurs, verricht preventief en correctief onderhoud. Data-analisten monitoren dagelijks de energieopwekking zodat er preventief gehandeld kan worden. Bij eventuele problemen wordt er uiteraard binnen 24 uur gerapporteerd en gehandeld. Zo heeft u zelf geen omkijken naar het systeem dat optimaal presteert en rendeert.

De ontwikkeling, financiering, realisatie en ontwikkeling van uw zonnestroom ambities met een goed gevoel uit handen geven? Vraag direct een gesprek aan met de expert voor een vrijblijvend advies.

“Wie kiest voor de zon kiest voor de lange termijn. Bij de keuze voor zonnepanelen gaat het niet om een eenmalige dienst, maar een meerjarige samenwerking. Want een zonnedak blijft, mits goed gebouwd en onderhouden, zeker 15 tot 20 jaar renderen. Een duurzaam partnership is daarom ons uitgangspunt. Optimisme en oplossingsgerichtheid zijn daarbij kenmerkend. Voor vastgoedeigenaren en beleggers is zonnestroom geen corebusiness. Voor ons wel. Samen met vastgoedeigenaren benutten we kansen die anders blijven liggen. Een dak is zoveel meer dan alleen een middel om mens en product droog te houden. Het is een potentiële duurzame energiecentrale!”
– Erik Snijders, algemeen directeur KiesZon

Zonnepanelen plaatsen voor agrarische ondernemers. Waar moet u op letten?

Als agrarisch bedrijf kunt u profiteren van de vele voordelen van zonne-energie op uw land. Naast dat u met zonnepanelen een bijdrage levert aan een duurzamer klimaat, kunt u ook uw inkomsten diversifiëren en de efficiëntie van uw grond vergroten. Om ervoor te zorgen dat uw agrarisch bedrijf optimaal profiteert van zonnepanelen, zijn er enkele belangrijke aspecten waar u rekening mee moet houden voordat u de zonnepanelen op landbouwgrond gaat plaatsen en kunt profiteren van de door zonnepanelen opgewekte stroom. KiesZon staat altijd klaar voor u om te helpen bij het maken van een plan om zo efficiënt mogelijk zonne-energie in te zetten voor uw agrarisch bedrijf.

Allereerst is het essentieel om de geschiktheid van uw land te beoordelen. Zonnepanelen hebben directe toegang tot zonlicht nodig om optimaal te functioneren. Daarom is het belangrijk dat uw landbouwgrond of weiland niet wordt belemmerd door schaduw van bomen, gebouwen of andere obstakels.

Wilt u de zonnepanelen plaatsen, maar liever niet op uw landbouwgrond, dus juist op het dak? Controleer dan of de dakconstructie voldoet aan de vereisten voor de plaatsing van de zonnepanelen. Heeft u hier hulp bij nodig? KiesZon staat voor u klaar om te beoordelen of de dakconstructie van uw agrarisch bedrijf in orde is. Ook is het van belang of u een groot dakoppervlak met zonnepanelen wilt beleggen of een kleiner deel van het dak. Laat u goed informeren voor de plaatsing van zonnepanelen op uw gebouw om te voorkomen dat er onnodig problemen ontstaan.

Heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen van de zonnepanelen? Hiervoor moet u op de hoogte zijn van de lokale voorschriften en vergunningsvereisten met betrekking tot de installatie van zonnepanelen en zonne-energie op uw agrarische terrein. Informeer bij de gemeente over de regels die voor u van toepassing zijn voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Door van tevoren op de hoogte te zijn van deze vereisten voorkomt u eventuele juridische complicaties.