Duurzame doelstellingen behalen met behulp van zonneweides

De solar revolutie laat zich niet beperken tot daken. Om de Parijs doelstellingen te behalen, moet er zoveel mogelijk schone en duurzame energie op worden gewekt. KiesZon realiseert daarom ook grondgebonden zonnestroomprojecten, ook wel zonneweides.

[afbeeldingen] - zonneweide-6

Inpassing in het landschap

Landschappelijke inpassing is bij de totstandkoming van elke zonneweide een belangrijk onderdeel. KiesZon is daarom lid van het Consortium Zon in Landschap. Ook de ASN bank, Wageningen Universiteit, de RVO, TNO en bijvoorbeeld de Vlinderstichting zijn hierbij aangesloten. Dit om onderzoek te doen naar zonneweides en biodiversiteit. Zonneweides bieden kansen om biodiversiteit te verbeteren.

Om omwonenden en andere betrokkenen nog beter te betrekken bij de realisatie van een zonneweide, maken wij gebruik van Virtual Reality visualisaties die tonen hoe een zonneweide in het landschap wordt ingepast. Een voorbeeld daarvan is Zonnepark Toldijk die momenteel bij KiesZon in ontwikkeling is. Klik op de afbeelding hieronder voor die VR visualisatie.

[afbeeldingen] - zonnepark-toldijk-2

Participatie

Zonneweides veranderen de leefomgeving. Daarom vindt KiesZon dat omwonenden moeten kunnen meeprofiteren van de opwek van groene stroom. De postcoderoos-regeling is een mooi voorbeeld van hoe KiesZon ervoor zorgt dat omwonenden hun energierekening kunnen verlagen door mee te doen. Meer lezen over de postcoderoos-regeling kan op de website van Greenchoice.

Meer info

Voor meer informatie over zonneweides / zonneparken / zonnestroomprojecten in veldopstelling, neemt u contact op met ons per telefoon: 085 782 0050 of door contact op te nemen met ons via de contactpagina.

Een vrijblijvend adviesgesprek op locatie aanvragen?

Onze Accountmanager Zonneweides komt bij u langs.

Een vrijblijvend adviesgesprek op locatie aanvragen?

Onze Accountmanager Zonneweides komt bij u langs.