Behaal een mooi rendement met zonnepanelen op uw bedrijfspand

U bent zich aan het oriënteren op zonnepanelen op uw bedrijfspand. KiesZon juicht het toe dat steeds meer bedrijven in Nederland zonne-energie overwegen.  Er is nog een ongekend potentieel aan dakoppervlak in Nederland. ‘Ieder dak een energiecentrale’ is de stelling van KiesZon. Alleen op deze manier maken we realiteit van de energietransitie. Buiten dat zonnepanelen op uw bedrijfspand bijdragen aan deze transitie zorgen zonnepanelen op een bedrijfspand ook voor een prachtig rendement en groen energieverbruik.

Benieuwd naar het rendement van uw dak? Klik op de button en bereken uw besparing:

Benut uw ongebruikt dakoppervlak met zonnepanelen op uw bedrijfspand

De benchmark laat zien dat ruim 90 procent potentieel geschikte bedrijfsdaken met een oppervlakte van 1.000 vierkante meter nog niet over zonnepanelen beschikt. Wanneer er op de helft van dit aantal bedrijfspanden zonnepanelen worden gelegd, kunnen deze zonnepanelen zelfs zoveel energie opwekken dat alle huishoudens in Nederland van duurzame energie voorzien kunnen worden.

Een duurzaam Nederland ligt dus binnen handbereik. Tegelijkertijd behaalt u een mooi rendement met uw vierkante meters ongebruikt dakoppervlak.

‘We wilden dat het bedrijf minimaal 5 jaar bestond én ons de garantie kon geven voor het daadwerkelijk opwekken van energie. Uiteindelijk kwam KiesZon met de beste oplossing.’
– Klaas Fuite, eigenaar Bakkerij Fuite

KiesZon als partner voor uw bedrijfspand met zonnepanelen

Met KiesZon als partner voor zonnepanelen op uw bedrijfspand kiest u voor ruim 10 jaar ervaring. Sinds 2009 zet KiesZon vol in op de solar revolutie. De afgelopen jaren hebben veel toonaangevende namen in logistiek, vastgoed, food, industrie, kantoorpanden, leisure en scholen zich aan dat doel en KiesZon verbonden. We waren de eerste in de markt voor zonnepanelen op bedrijfspanden, besloten als eerste om

het hele proces in house te halen en ontwikkelden samen met onze partners als eerste de inmiddels breed overgenomen financieringsmodellen als lease, dakverhuur of koop. Dat is hoe wij ons onderscheiden van andere bedrijven.

Welk financieringsmodel geeft voor uw bedrijf het beste rendement?
Onze adviseurs denken graag vrijblijvend met u mee om de meest optimale vorm voor uw situatie te bepalen. Klik op onderstaande button en plan een gratis adviesgesprek in.

Zorgeloos zonnepanelen op bedrijfspand met het 4-pijlermodel

1. Ontwikkeling. Onze engineers halen het maximale uit uw dak

De ontwikkeling van uw zonnestroom-project wordt verzorgd door onze eigen engineers. Zij berekenen hoeveel zonnepanelen op het dak/de daken passen en hoeveel energie er opgewekt wordt. Ook berekenen zij door het stroomverbruik hoeveel van de opgewekte energie er zelf gebruikt kan worden en hoeveel energie aan het net geleverd wordt.

Tegelijkertijd wordt er in de ontwikkelingsfase een passende financieringsoplossing voor uw bedrijfspand met zonnepanelen uitgedacht. Wordt het een zonnestroomproject binnen een operational lease model, een koopmodel of een dakverhuurmodel? Er wordt dus rekening gehouden met uw bedrijf en situatie.

2. Financiering. Voor ieder dak de beste financiering

Voor iedere situatie biedt KiesZon de beste financiering. Afhankelijk van de betreffende partner en de mogelijkheden wordt er gekozen voor lease, dakverhuur of koop. In het geval van lease en dakverhuur hoeft de dakeigenaar, vastgoedontwikkelaar, huurder en/of gebruiker niet te investeren. KiesZon blijft eigenaar van uw zakelijke zonnepanelen en neemt de volledige investering voor haar rekening. Tegelijkertijd profiteert u dan direct van dakhuur-opbrengsten en/of een fors lagere energierekening.

3. Realisatie. Met volledige beheersing het dak op

Wanneer uw project tot in de kleinste details is geëngineerd en onafhankelijk door een derde partij is gekeurd, gaat de realisatie van zonnepanelen op uw bedrijfspand van start. De zonnepanelen plaatsen? Onze eigen projectleiders en eigen opzichters / uitvoerders zorgen ervoor dat dit soepel en volgens een strakke planning verloopt. KiesZon stelt extreem hoge eisen aan de kwaliteit, afwerking, veiligheid en aansluiting met een optimaal presterend zonnestroom project als resultaat.

4. Exploitatie. Uw zonne-project in optima forma

Het is zover, uw zonnestroom project is in bedrijf. Om voor de beste kwaliteit en opbrengstgaranties in te staan, verzorgt KiesZon zelf de exploitatie van ieder zakelijk zonnepanelen project. De afdeling Operations & Maintenance, met eigen monteurs, verricht preventief en correctief onderhoud. Data-analisten monitoren dagelijks de energieopwekking zodat er preventief gehandeld kan worden. Bij eventuele problemen wordt er uiteraard binnen 24 uur gerapporteerd en gehandeld. Zo heeft u zelf geen omkijken naar de zonnepanelen op uw bedrijfspand. Het systeem presteert en rendeert optimaal. Ideaal als u wilt investeren in zonnepanelen, maar niet in tijd.

De ontwikkeling, financiering, realisatie en ontwikkeling van uw zonnestroom ambities met een goed gevoel uit handen geven? Vraag direct een gesprek aan met de expert voor een vrijblijvend advies.

De voordelen van een bedrijfspand met zonnepanelen

Fiscale voordelen van zonnepanelen op uw bedrijfspand

Er zijn diverse aantrekkelijke regelingen en subsidies die van toepassing zijn op de aanschaf van zonnepanelen voor uw bedrijfspand. De Rijksoverheid deelt op deze pagina alles over de fiscale voordelen en verschillende factoren die hierbij komen kijken. Een aantal opties werken we voor u uit:

Vraag de btw terug

Dit is wellicht de simpelste manier. Ondernemers kunnen de btw over de zonnepaneleninstallatie terugvragen aan de Belastingdienst. Hier zijn de normale btw regels van toepassing.

Zonne-energie investeringsaftrek

Daarnaast is het in andere gevallen mogelijk om gebruik te maken van de EIA (Energie-Investeringsaftrek) waarbij u tot wel 45,5% van de investeringskosten kunt aftrekken van de (fiscale) winst. Deze aftrekregeling is speciaal voor energiebesparende investeringen en duurzame energie van bedrijven. Hier leest u alles over de Energie-Investeringsaftrek).

SDE++ subsidie

Anno nu staat duurzaamheid hoog op de agenda van de overheid. Daarom stelt de overheid subsidie beschikbaar voor ondernemers. Dit komt voort uit de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Let op, deze subsidie wordt door de overheid in rondes verdeeld. Hier is de meest actuele informatie voor u beschikbaar.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Een ander fiscaal voordeel is de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Volgens deze regeling is het mogelijk om in het jaar van aanschaf van de zonnepanelen investeringen in bedrijfsmiddelen aftrekken. De KIA is een aftrekpost op uw winst. Het bedrag dat u mag aftrekken, hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar.

Duurzaam ondernemen

Ook als uw bedrijf duurzaam wilt ondernemen zijn zonnepanelen op het bedrijfspand een mooie optie. Wij zetten alvast een paar belangrijke voordelen op een rijtje. Door te investeren in zonnepanelen zullen de energiekosten van het bedrijf dalen. Hierdoor zal het energielabel ook verbeteren. Voor kantoorgebouwen is het per 1 januari 2023 zelfs verplicht op minimaal energielabel C te hebben. Als het gebouw niet aan deze eisen voldoet mag het zelfs niet meer als kantoor gebruikt worden. Een goed energielabel is dus van belang. Daarnaast hebben zonnepanelen op uw bedrijfspand een positieve impact op het milieu.

Veelgestelde vragen over zonne energie op een pand van uw bedrijf

Hoeveel zonnepanelen laten plaatsen op bedrijfspand?

Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van een paar factoren. De meest voor de hand liggende factor is de grootte van het dak van het pand. Dit is een indicator voor het aantal panelen dat maximaal past op het dak. Maar de zonnepanelen moeten ook rendement opleveren. Hierbij speelt de ligging van de panelen een grote rol.

Is elk bedrijfspand geschikt voor zonne-energie?

Er zijn een aantal factoren waarbij u zelf een beeld kunt schetsen of uw bedrijfspand geschikt is:

  • Allereerst is het cruciaal dat de dakconstructie stevig en het dak sterk genoeg is. Zonnepanelen gaan lang mee, uw dak moet langer mee kunnen gaan. Vraag een constructeur of de draaglast, constructie en conditie goed genoeg zijn. Ook voor een schuin dak of plat dak is dit belangrijk.
  • Ga na of er in het dak gebruik gemaakt is van brandbare dakisolatie. Dit vergroot het risico op brand en ongevallen. Beter voorkomen dan blussen.
  • Informeer bij de verzekering welke certificering zij verlangen voor zonne-installaties op uw bedrijfspand.
  • In sommige situaties is er een omgevingsvergunning nodig voor de aanleg van een zonne-installatie.