Een eigen zonnedak, leasen, dakverhuur of koop

Bij KiesZon vindt de totstandkoming van zonnedaken plaats binnen drie varianten: Operational Lease, Dakverhuur of Koop. Hieronder geven we per variant kort aan wat het inhoudt en wat de voordelen zijn.

Vraag een adviesgesprek aan

  Type contact

  Diensten

  Operational lease

  Met zonnepanelen leasen profiteert u van de voordelen van een zonnedak zonder te investeren. KiesZon voorziet namelijk in de investering van het volledige zonnestroomsysteem en zorgt daarnaast voor de volledige exploitatie. Dit betekent dat onderhoud en monitoring uit handen wordt genomen. KiesZon was in Nederland de eerste die, met behulp van Operational lease, een volledig gefinancierd zonnestroomsysteem realiseerde. Dat was in 2009. Sindsdien heeft KiesZon menig opdrachtgever met behulp van het Operational Lease concept kunnen voorzien van een zonnedak waardoor opdrachtgevers zelf groene stroom opwekken.

  De voordelen van zonnepanelen leasen

  Het leasen van zonnepanelen levert al snel de volgende voordelen op:

  • Gebruikmaken van 100% duurzame zonnestroom
  • Doorgaans een korting op de energieprijs
  • Een verbeterde uitstraling door een zonnedak
  • Het realiseren van doelstellingen op MVO gebied
  • Geld kunnen investeren in eigen bedrijfsprocessen

  Dakverhuur

  Financieel voordeel behalen met het verhuren van een groot dak om er een zonnedak van te maken, het kan! Met dakverhuur, door KiesZon in 2017 geïntroduceerd, kan een groot dakoppervlak worden verhuurd en plaatsen we de zonnepanelen zodat uw dak een zonnedak wordt. Een pand wordt verduurzaamd en tegelijkertijd ingezet om een financieel voordeel mee te behalen. Het is gunstig voor zowel de ontwikkelaar, de belegger als de huurder. De ontwikkelaar / belegger ontvangt namelijk een huurvergoeding per vierkante meter en de huurder krijgt een korting op zijn energietarief. Voor ontwikkelaars die zelf gebruikmaken van hun pand is dakverhuur zelfs een nog interessantere optie.

  Momenteel behalen al meerdere organisaties een financieel voordeel door hun dak te verhuren en door het plaatsen van zonnepanelen er een zonnedak van te maken.

  De voordelen van het verhuren van een dak voor zonnepanelen

  Het verhuren van een groot dakoppervlak levert al snel de volgende voordelen op:

  • Gebruikmaken van 100% duurzame zonnestroom
  • Ontwikkelaar / belegger / huurder van het pand hoeft niet zelf te investeren in zonnepanelen
  • Een korting op de energieprijs voor de huurder/gebruiker van het pand
  • Een verbeterde uitstraling door een zonnedak
  • Huursom per zonnepaneel

  Koop

  Zonnepanelen laten plaatsen en daar zelf in investeren levert in de regel het hoogste rendement op. Daarom is naast het leasen van zonnepanelen of het verhuren van een groot dakoppervlak, ook het zelf investeren in zonnepanelen een geschikte optie om te kiezen zonnestroom en van uw dak een zonnedak te maken.

  De voordelen van het kopen van zonnepanelen

  Het kopen van zonnepanelen levert al snel de volgende voordelen op:

  • Gebruikmaken van 100% duurzame zonnestroom
  • Het hoogste rendement op een investering behalen
  • Een verbeterde uitstraling door een zonnedak

  Grootste zonnedak project van Nederland

  Op de terminals in de Scaldiahaven beschikt Verbrugge Terminals over bijna 1 miljoen vierkante meter dakoppervlak. KiesZon wist in 2017 met succes SDE+-subsidie aan te vragen voor de plaatsing van de zonnepanelen. KiesZon en Verbrugge Terminals stellen dat het project het grootste zonnedak van Nederland wordt.

  In Vlissingen is het startschot gegeven voor de plaatsing van 140.000 zonnepanelen op de daken van Verbrugge Terminals door KiesZon. In het gebied komen ook 5 windmolens van Eneco. Enduris breidt het stroomnet uit. Het zonnepaneelproject bij Verbrugge loopt bijna synchroon met de bouw van de windmolens op het terrein van auto-overslagbedrijf Cobelfret. De windturbines én het zonnedak van Verbrugge kunnen samen energie leveren voor het jaarlijks verbruik van 36.000 huishoudens.

  Welke variant zonnedak past het best?

  Om uit te vinden welke variant zonnedak het best passend is bekijken onze accountmanagers de situatie van elk dak, rekening houdend met alle mogelijke factoren die een rol spelen. Neem hiervoor contact op met één van onze accountmanagers via 085 782 0050 of klik op onderstaande button voor meer informatie over de financiering van een zonnedak.