Een eigen zonnedak, leasen, dakhuur of koop

Bij KiesZon vindt de totstandkoming van zonnedaken plaats binnen drie varianten: Operational Lease, Dakhuur of Koop. Hieronder geven we per variant kort aan wat het inhoudt en wat de voordelen zijn.

Operational lease

Met zonnepanelen leasen profiteert u van de voordelen van zonnestroom zonder te investeren. KiesZon voorziet namelijk in de investering van het volledige zonnestroomsysteem en zorgt daarnaast voor de volledige exploitatie. Dit betekent dat onderhoud en monitoring uit handen wordt genomen. KiesZon was in Nederland de eerste die, met behulp van operational lease, een volledig gefinancierd zonnestroomsysteem realiseerde. Dat was in 2009. Sindsdien heeft KiesZon menig opdrachtgever met behulp van het Operational Lease concept kunnen voorzien van groene stroom.

Op een rij

Het leasen van zonnepanelen levert al snel de volgende voordelen op:

 • Gebruikmaken van 100% duurzame zonnestroom
 • Doorgaans een korting op de energieprijs
 • Een verbeterde uitstraling
 • Het realiseren van doelstellingen op MVO gebied
 • Geld kunnen investeren in eigen bedrijfsprocessen

Dakverhuur

Financieel voordeel behalen met het verhuren van een groot dak t.b.v. de plaatsing van zonnepanelen, het kan! Met dakverhuur, door KiesZon in 2017 geïntroduceerd, kan een groot dakoppervlak worden verhuurd. Zo wordt een pand verduurzaamd en tegelijkertijd ingezet om een financieel voordeel mee te behalen. Het is gunstig voor zowel de ontwikkelaar, de belegger als de huurder. De ontwikkelaar / belegger ontvangt namelijk een huurvergoeding per vierkante meter en de huurder krijgt een korting op zijn energietarief. Voor ontwikkelaars die zelf gebruikmaken van hun pand is dakverhuur zelfs een nog interessantere optie.

Momenteel behalen al meerdere organisaties een financieel voordeel door hun dak te verhuren en te verduurzamen met zonnepanelen.

[afbeeldingen] - tk-veghel-ii

Op een rij

Het verhuren van een groot dakoppervlak levert al snel de volgende voordelen op:

 • Gebruikmaken van 100% duurzame zonnestroom
 • Ontwikkelaar / belegger / huurder van het pand hoeft niet zelf te investeren in zonnepanelen
 • Een korting op de energieprijs voor de huurder/gebruiker van het pand
 • Een verbeterde uitstraling
 • Huursom per zonnepaneel

Koop

Zonnepanelen laten plaatsen en daar zelf in investeren levert in de regel het hoogste rendement op. Daarom is naast het leasen van zonnepanelen of het verhuren van een groot dakoppervlak, ook het zelf investeren in zonnepanelen een geschikte optie om te kiezen zonnestroom.

Op een rij

Het kopen van zonnepanelen levert al snel de volgende voordelen op:

 • Gebruikmaken van 100% duurzame zonnestroom
 • Het hoogste rendement op een investering behalen
 • Een verbeterde uitstraling

Welke variant past het best?

Om uit te vinden welke variant het best passend is bekijken onze accountmanagers de situatie van elk dak, rekening houdend met alle mogelijke factoren die een rol spelen. Dit vindt plaats tijdens een Diepgaande Dak Analyse. Hierover, of over zonnedaken in het algemeen, meer leren kan door contact met één van onze accountmanagers op te nemen via 085 782 0050 of door contact op te nemen via onze contactpagina.

Van dak naar duurzame energiecentrale

Onze brochure zet eenvoudig uiteen hoe een dak een energiecentrale wordt.

Van dak naar duurzame energiecentrale

Onze brochure zet eenvoudig uiteen hoe een dak een energiecentrale wordt.