zonnepanelen voor woningcorporaties

Het hele traject, van A tot Z, verduurzaming en zonnestroom opwekken door en voor de bewoners

KiesZon realiseert onder de vlag van moederorganisatie Greenchoice, sinds 2013 met succes zonnestroom-projecten voor woningcorporaties. Het doel van KiesZon is corporaties te helpen bij de verduurzaming van woningen en het gehele traject van zonnepanelen plaatsen uit handen te nemen. Benieuwd naar hoe we dit doen? Bekijk de video over zonne-energie voor woningcorporaties!

Vraag direct een adviesgesprek aan

  Duurzame energie en zonnepanelen voor woningcorporaties met ervaring & expertise uitgevoerd

  Een belangrijk vraagstuk voor woningcorporaties is het verduurzamen van woningen. Hierbij is het einddoel (beschreven in het klimaatakkoord) voor 2050 duidelijk: alle woningen in Nederland CO2-neutraal. Dat houdt in dat het energielabel wordt verbeterd naar minstens energielabel B. Hoe? Door te kiezen voor zonne-energie, bijvoorbeeld uit zonnepanelen, wordt de EnergieIndex verlaagd, waardoor het energielabel verbetert en de woningen duurzamer worden.

  Dus heeft u als woningcorporatie ambitieuze plannen om uw woningen te verduurzamen met zonnepanelen? Het verduurzamen van uw woningvoorraad is bij ons in goede handen. Het hele proces van werving, installatie en monitoren wordt door een team van specialisten verzorgd. Er is één aanspreekpunt. Zelf heeft u geen omkijken naar het proces. De communicatie met de huurders, het hele installatieproces, de nazorg en monitoring nemen we uit handen. Huurders besparen op hun energiekosten en profiteren van lagere woonlasten en u as woningcorporatie behaalt uw duurzaamheidsdoelstellingen. Met zonne-energie voor woningcorporaties dragen we samen bij aan de energietransitie en verduurzaming van Nederland.

  Een investering in duurzaamheid: energie besparen met zonnepanelen dankzij bewezen aanpak

  Sinds 2013 zijn er door ons al meer dan 15.000 woningen in de sociale huursector verduurzaamd door zonnepanelen te plaatsen. Deze woningen samen produceerden al 32.964.225 kilowattuur. Jarenlange ervaring heeft geleid tot de perfecte aanpak:

  • Alle kennis onder één dak, van adviesgesprek tot aan service en onderhoud.
  • Maatwerk mogelijk voor ieder zonnestroom-project.
  • Een succesvolle projectaanpak al toegepast op meer dan 15.000 sociale huurwoningen.
  • Een persoonlijke en wijkgerichte aanpak met onder andere een mobiel adviescentrum, een vast wijkteam, informatieavonden en een monitoringsportal voor bewoners.
  • Dagelijkse veiligheidsinspecties.

  In 5 stappen uw woningen verduurzamen met zonnepanelen

  • 1

   Doelstellingen worden gezamenlijk bepaald

  • 2

   Het aanbod voor uw huurders opstellen

  • 3

   Communicatie naar huurders afstemmen

  • 4

   Installatie van het zonnestroomsysteem en de zonnepanelen uitvoeren

  • 5

   Monitoren en nazorg voor huurders afstemmen; huurder krijgt uitleg over het systeem en de monitoring en kan voor vragen terecht bij persoonlijke adviseur.

  Opdrachtgevers die we hebben geholpen met verduurzamen van woningen:

  Tevreden huurders en tevreden bewoners van woningcorporaties

  Verduurzaming van een huurwoning dichtbij en beschikbaar voor iedereen!

  • Plan op maat voor elke huurder:
   We zorgen voor een plan op maat voor elke huurwoning, zodat bewoners van tevoren precies weten hoeveel zonnepanelen er op het dak kunnen worden geplaatst.
  • Vast aanspreekpunt voor huurders:
   Elke huurder wordt toegewezen aan een adviseur, die altijd op de hoogte is van het zonnestroom-project en de specifieke woonsituatie
  • Proactieve uitvoering richting bewoners:
   We benaderen de bewoners proactief, zo organiseren we informatieavonden, staan we met ons mobiel adviescentrum in de wijk, doen we huisbezoeken en gaan we telefonisch in gesprek met de huurders.
  • Duidelijk en heldere communicatie richting uw huurders:
   We zorgen ervoor dat we onze boodschap eenvoudig houden. De huurder ontvangt in afstemming met de opdrachtgever, post met informatie over het project. Bijvoorbeeld een brief en een brochure.
  • Vakkundige installatie van de zonnepaneleninstallatie:
   Onze installateurs zijn ervaren en gecertificeerd. Zo garanderen wij dat er veilig en kundig wordt gewerkt. Daarnaast zorgen de installateurs voor duidelijke communicatie richting de huurder en laten ze alles weer schoon achter. Zo blijft de huurder tevreden.

  De installatie van de zonnepanelen

  Woningcorporaties aan het woord

  De highlights van onze aanpak en werkwijze

  Samen Duurzaam met zonnesystemen

  Greenchoice heeft in 2016 KiesZon overgenomen om nog daadkrachtiger te kunnen zijn in de energietransitie en deze te versnellen. Dat die daadkracht al ruimschoots aanwezig is bewijzen recente resultaten.

  Is uw woningcorporatie op zoek naar zonnepanelen, heeft u interesse of wilt u meer te weten komen over wat we kunnen betekenen voor uw corporatie of zonnestroom-project? Klik dan op onderstaande button om een afspraak te maken met een van onze experts op het gebied van zonnepanelen voor woningcorporaties.

  Samen Duurzaam is onze missie. Doet u ook mee?