Zonnestroom voor woningcorporaties

Het hele traject, van A tot Z

KiesZon realiseert onder de vlag van moederorganisatie Greenchoice, sinds 2013 met succes zonnestroomprojecten  voor woningcorporaties. Het doel van KiesZon is woningcorporaties te ontzorgen en het gehele traject uit handen te nemen. Benieuwd naar hoe we dit doen? Bekijk de video!


Een energiezuinige woningvoorraad

Een belangrijk vraagstuk van woningcorporaties is het verduurzamen van de woningvoorraad. Hierbij is het einddoel voor 2050 duidelijk: alle woningen in Nederland CO2-neutraal. Dat houdt in dat het energielabel van de woningvoorraad wordt verbeterd naar ten minste energielabel B.

Hoe? Door zonnepanelen te plaatsen wordt de EnergieIndex verlaagd en hierdoor verbetert het energielabel, en worden de woningen duurzamer.

Stabiele partner voor de toekomst, met alle kennis onder één dak.

Bewezen aanpak

Sinds 2013 zijn er door ons al meer dan 15.000 woningen in de sociale huursector verduurzaamd. Deze woningen samen produceerden al 32.964.225 kilowattuur. Jarenlange ervaring heeft geleid tot de perfecte aanpak:

 • Alle kennis onder één dak, van adviesgesprek tot aan service en onderhoud.
 • Maatwerk mogelijk voor ieder project.
 • Een succesvolle projectaanpak reeds toegepast op meer dan 15.000 sociale huurwoningen.
 • Een persoonlijke en wijkgerichte aanpak met onder andere een mobiel adviescentrum, een vast wijkteam, informatieavonden en een monitoringsportal voor bewoners.
 • Dagelijkse veiligheidsinspecties.

[afbeeldingen] - dakenuitzichtzonnepanelen

 

In 5 stappen uw woningvoorraad verduurzamen door zonnepanelen

 1. Doelstellingen worden gezamenlijk bepaald
 2. Het aanbod voor uw huurders opstellen
 3. Communicatie naar huurders afstemmen
 4. Installatie van het zonnestroomsysteem uitvoeren
 5. Monitoren en nazorg voor huurders afstemmen; huurder krijgt uitleg over het systeem en de monitoring en kan voor vragen terecht bij persoonlijke adviseur.

Partners die we hebben geholpen met verduurzamen:

Tevreden huurders

Duurzaam dichtbij en beschikbaar voor iedereen!

 • Plan op maat voor elke huurder
  We zorgen voor een plan op maat voor elke huurder, zodat de huurder van te voren precies weet hoeveel panelen er op het dak kunnen worden geplaatst.
 • Vast aanspreekpunt voor huurders
  Elke huurder wordt toegewezen aan een adviseur, die altijd op de hoogte is van het project en de specifieke woonsituatie.
 • Proactieve uitvoering richting uw huurders
  We benaderen de bewoners proactief, zo organiseren we informatieavonden, staan we met ons mobiel adviescentrum in de wijk, doen we huisbezoeken en voeren we telefonische gesprekken met de huurders.
 • Duidelijk en heldere communicatie richting uw huurders
  We zorgen ervoor dat we onze boodschap eenvoudig houden. De huurder ontvangt in afstemming met de opdrachtgever, post met informatie over het project. Bijvoorbeeld een brief en een brochure.
 • Vakkundige installatie
  Onze installateurs zijn ervaren en gecertificeerd. Zo garanderen wij dat er veilig en kundig wordt gewerkt. Daarnaast zorgen de installateurs voor duidelijke communicatie richting de huurder en laten ze alles weer schoon achter. Zo blijft de huurder tevreden.

Installatie

Opdrachtgevers aan het woord

"Bewoners worden bij het werven op een niet dringende manier benaderd. Het installeren van de zonnepanelen verloopt steeds vrijwel vlekkeloos!" Henk Brunt, Projectleider Zonnig Portaal
"Het was voor ons een nieuwe manier van benaderen. We zijn erg tevreden over hoe het proces met KiesZon is verlopen!" Bianca Themen, Projectleider De Alliantie
"We zijn blij met het aantal bewoners dat heeft aangegeven deel te willen nemen aan het zonnepanelentraject en met het resultaat van geplaatste installaties tot nu toe." Dennis Verberne, Projectcoƶrdinator Woonpartners

Samen Duurzaam

Greenchoice heeft in 2016 KiesZon en in 2018 Qurrent overgenomen om nog daadkrachtiger te zijn in de energietransitie. Waardoor:

 1. De klantvriendelijkste energieleverancier van Nederland in 2019;
 2. De meest duurzame merk van Nederland binnen de energiesector in 2019.

Meer te weten komen over wat we samen met onze moederorganisatie Greenchoice kunnen betekenen voor woningcorporaties of andere zonnestroomprojecten gericht op woningen? Bekijk samenduurzaam.nu of bel met 085 782 0050 of stuur een e-mail naar info@kieszon.nl.

Samen Duurzaam is een initiatief van:

[website] - green-choice

Brochure woningcorporaties aanvragen

Neem de eerste stap in de wereld van de solar revolutie.

Brochure woningcorporaties aanvragen

Neem de eerste stap in de wereld van de solar revolutie.