Let op!
Volgend jaar wijzigt de SDE+

Woningcorporaties

KiesZon voert, onder de vlag van moederorganisatie Greenchoice, sinds 2013 met succes zonprojecten uit voor woningcorporaties. Het doel is woningcorporaties en huurders te ontzorgen en het gehele traject uit handen te nemen. Op basis van die ervaring heeft Greenchoice samen met KiesZon een bewezen aanpak ontwikkeld. Door de jaren heen is die aanpak geoptimaliseerd door processen en klantbenadering te evalueren en te verbeteren. Zo kent de doorontwikkelde aanpak een bewezen en stapsgewijze opbouw, waardoor er flexibel ingespeeld kan worden op de behoefte van opdrachtgevers en er voor ieder project maatwerk kan worden geleverd. De zes onderscheidende kenmerken van Greenchoice en KiesZon op het gebied van woningcorporaties zijn:

  • Alle kennis onder één dak
  • Een succesvolle projectaanpak (toegepast op meer dan 5.000 woningen voor woningcorporaties)
  • Een persoonlijke en wijkgerichte aanpak (o.a. met een mobiel adviescentrum, een vast wijkteam en een bewoners-monitoringsportal)
  • 96% First Time Right
  • VCA** gecertificeerd
  • Interne en Externe veiligheidsinspecties

Ervaring

De Alliantie
In 2017 gaf de Alliantie Greenchoice en KiesZon de opdracht ruim 7.000 van haar woningen te verduurzamen. Hier werd de wijkgerichte aanpak voor ingezet. Door lokaal in de wijk bewoners van advies te voorzien met een mobiel adviescentrum werden potentiële deelnemers geënthousiasmeerd. Inmiddels zijn er meer dan 3.000 woningen succesvol met zonnepanelen verduurzaamd. Mede door de transparante, efficiënte en betrouwbare installatie heeft de Alliantie besloten nog eens 3.000 woningen door partners Greenchoice en KiesZon te laten verduurzamen.

[afbeeldingen] - alliantie-transparant
Portaal
Woningcorporatie Portaal is eind 2018 gestart met het project Zonnig Portaal. Greenchoice en KiesZon werden gekozen om dit project samen met Portaal uit te voeren. Portaal wil graag met zonne-energie een steentje bijdragen aan een beter milieu en laat hun bewoners hier graag van profiteren door de energiekosten te verlagen. De regio’s zijn Amersfoort, Utrecht, Nijmegen, Arnhem en Leiden. Er is immers een landelijk dekkend netwerk.

De ambitie van Portaal is om voor eind 2019 circa 2.500 woningen te hebben voorzien van zonnepanelen. Het project loopt in 2020 nog door om nog meer woningen te verduurzamen. Ook bij andere verduurzamingsprojecten van Portaal is KiesZon betrokken.


[afbeeldingen] - portaal

Partnerships

Naast de verschillende zonprojecten die KiesZon samen Greenchoice voor woningcorporaties uitvoert, werkt KiesZon ook samen met andere partijen om Nederland verder te verduurzamen.

Een van die partijen is Vereniging Eigen Huis. Zij vinden dat iedereen recht heeft op betaalbare en duurzame energie. Daarom organiseren zij de zogeheten Collectieve Inkoop Zonnepanelen: eenvoudig goede zonnepanelen kopen voor een scherpe prijs en met lange garantie, dat is hun belofte. Daar voegen zij aan toe dat het uitzoekwerk voor hun leden uit handen wordt genomen, Vereniging Eigen Huis zoekt sterke leveranciers, installatiepartners, goede panelen, kortom alles voor een optimaal renderend zonnestroomsysteem dat zonder gedoe wordt gerealiseerd. Het aanbod dat zij doen is vrijblijvend en kan hier worden aangevraagd per regio.

KiesZon ontzorgt en ondersteunt Vereniging Eigen Huis zodat zij de beste deal voor zonnepanelen kunnen bieden aan hun leden.

Hoe maken we het verschil?

  • Jarenlange ervaring met particuliere daken
  • Alle kennis onder één dak
  • Een succesvolle projectaanpak
  • Een persoonlijke aanpak

Meer te weten komen over wat wij samen met onze moederorganisatie Greenchoice kunnen betekenen voor woningcorporaties of andere zonnestroomprojecten gericht op woningen? Bel met 085 782 0050 of stuur een bericht naar info@kieszon.nl.

Van dak naar duurzame energiecentrale

Onze brochure zet eenvoudig uiteen hoe een dak een energiecentrale wordt.

Aanvragen