Bekijk het menu

Solar Carports

Een solar carport is het perfecte voorbeeld van ruimte optimaal gebruiken, parkeerterreinen worden met een solar carport omgezet in een duurzame energiecentrale. Solar carports bewijzen hun waarde door (elektrische) auto’s droog te houden, ze op te laden met nieuwe groene stroom en door de stroom die niet wordt gebruikt voor het opladen van auto’s (of fietsen) terug te leveren aan het net of aan bedrijfslocaties in de buurt. Solar carports zorgen direct voor een duurzame uitstraling doordat ze zo goed opvallen, bezoekers zien direct dat vooroplopen op het gebied van duurzaamheid een speerpunt is voor het betreffende bedrijf dat de solar carport in gebruik heeft.

Vraag een gesprek aan voor vrijblijvend advies.

Eerste solar carport van Nederland

In 2012 realiseerde KiesZon de allereerste solar carport van Nederland, dat deed het op het terrein van De Apenheul in Apeldoorn. Deze solar carport bestaat uit 400 zonnepanelen en levert jaarlijks ruim 80.000 kWh aan groene stroom. Voor de bouw en het beheer van de solar carport sloot de Apenheul een contract af met KiesZon. Onderdeel van de afspraken was dat KiesZon de eerste vijftien jaar eigenaar is van de carport en dat de duurzame stroom tegen een concurrerend tarief aan de Apenheul wordt geleverd. Na de 15 jaar krijgt de Apenheul de solar carport volledig zelf in bezit. Deze vorm van financiering maakt een solar carport haalbaar en realistisch.

Case: Solar Carport in Hengelo

In Hengelo is KiesZon druk met de realisatie van een 4.752 zonnepanelen tellende solar carport. Dit project wekt na oplevering, naar verwachting begin 2021, genoeg groene stroom op om een jaar lang het verbruik van 500 gemiddelde huishoudens op te vangen. De opgewekte stroom verkregen van het dak, de Solar Carport, wordt ingezet voor het opladen van de elektrische auto’s van bezoekers en om het verbruik van de betreffende opdrachtgever te compenseren. Daarnaast brengt de solar carport een CO2 reductie teweeg van ruim 900.000 kg per jaar. De voordelen op een rijtje:

  • Direct zichtbaar een duurzame uitstraling
  • Groene stroom voor bezoekers met een elektrische auto
  • Overtollige zonnestroom gebruiken binnen bedrijfslocatie
  • Aantrekkelijke financieringsmogelijkheden
  • Subsidie aan te vragen

Meer weten over Solar Carports?

KiesZon heeft ruim 10 jaar ervaring met het realiseren van grootschalige zonnestroomprojecten, waaronder de solar carports. Meer informatie delen we graag in een vrijblijvend persoonlijk gesprek, telefonisch of per mail. Neem contact op met één van onze accountmanagers via 085 782 0050, via sales@kieszon.nl of vraag een gesprek aan voor meer informatie over Solar Carports.

Van dak naar duurzame energiecentrale

Onze brochure zet eenvoudig uiteen hoe een dak een energiecentrale wordt.

Brochure aanvragen Of vraag een gesprek aan
Van dak naar duurzame energiecentrale

Onze brochure zet eenvoudig uiteen hoe een dak een energiecentrale wordt.