Solar Carports

Zonnepanelen op parkeerterreinen

Solar carports voor de zakelijke markt: uw parkeerplaats levert groene stroom en geld op.

Een zonnecarport heeft een innovatieve dubbelfunctie. De zonnepanelen dienen als overkapping van een parkeerterrein, carpoolterrein of elektrisch oplaadpunt. De uitrol van grootschalige solar carports in Nederland is essentieel. Nederland is een klein land waarbij de ruimte schaars is. Wel hebben we ruim 16 miljoen parkeerplaatsen. Een ideale manier van multifunctioneelruimtegebruik.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

  Type contact

  Diensten

  Een solar carport is het perfecte voorbeeld van ruimte optimaal gebruiken,: parkeerterreinen worden met een solar carport omgezet in een duurzame energiecentrale. Solar carports bewijzen hun waarde door (elektrische) auto’s droog te houden, ze op te laden met groene stroom en door de stroom die niet wordt gebruikt voor het opladen van auto’s (of fietsen) terug te leveren aan het net of aan bedrijfslocaties in de buurt. Solar carports zorgen direct voor een duurzame uitstraling doordat ze zo goed opvallen. Bezoekers zien dat vooroplopen op het gebied van duurzaamheid een speerpunt is voor het betreffende bedrijf dat de solar carport in gebruik heeft.

  Eerste solar carport van Nederland

  In 2012 realiseerde KiesZon de allereerste solar carport van Nederland op het terrein van De Apenheul in Apeldoorn. Deze solar carport bestaat uit 400 zonnepanelen en levert jaarlijks ruim 80.000 kWh aan groene stroom. Voor de bouw en het beheer van de solar carport sloot de Apenheul een contract af met KiesZon. Onderdeel van de afspraak was dat KiesZon de eerste vijftien jaar eigenaar is van de carport en dat de groene stroom tegen een concurrerend tarief aan de Apenheul wordt geleverd. Na deze 15 jaar krijgt de Apenheul de solar carport volledig zelf in bezit. Deze vorm van financiering maakt een solar carport haalbaar en realistisch.

  Er zijn verschillende voordelen van een zonnecarport voor de zakelijke markt. Hier zijn een paar belangrijke voordelen:

  1. Duurzaamheid: Door over te schakelen op hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie, kan een bedrijf zijn ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Dit wordt steeds belangrijker in onze huidige samenleving, waar duurzaamheid een aandachtspunt is.

  2. Kostenbesparing: Door te investeren in een zonnecarport kan een bedrijf aanzienlijke energiekosten besparen op de lange termijn. Zonne-energie is een hernieuwbare en gratis bron van energie, waardoor de elektriciteitskosten aanzienlijk worden verlaagd. Bovendien kunnen bedrijven profiteren van belastingvoordelen en subsidies die vaak worden aangeboden voor duurzame energieprojecten.

  3. Parkeervoorzieningen: Een zonnecarport biedt niet alleen duurzame energieopwekking, maar levert ook overdekte parkeerplaatsen voor werknemers en klanten. Het bieden van beschutting voor voertuigen verhoogt de klanttevredenheid

  4. Laden op zon: Het wagenpark wordt in een sneltreinvaart geëlektrificeerd. Door te investeren in zonne-energie kan een bedrijf minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen en flink in kosten besparen. Omdat het energienet op veel plekken in Nederland vol is, biedt het laden op zon een uitkomst. U wekt uw eigen groene energie op en gebruikt deze om uw wagenpark op te laden. Ook kunt u de laadfaciliteiten aanbieden aan uw klanten. Zij kunnen de auto opladen op zonne-energie terwijl ze winkelen of recreëren. Meer informatie: laden op zon.

  5. Het gebruik van zonne-energie kan bijdragen aan het creëren van een groen imago voor een bedrijf. Het tonen van betrokkenheid bij duurzaamheid en het verminderen van de ecologische impact kan klanten aantrekken die waarde hechten aan milieuvriendelijkheid. Bovendien kunnen bedrijven hun investering in een zonnecarport als onderdeel van hun marketingstrategie gebruiken om zich te onderscheiden van concurrenten.

  Dit zijn slechts enkele voordelen van een zonnecarport voor de zakelijke markt. Het kan raadzaam zijn om een grondig marktonderzoek en een kosten-batenanalyse uit te voeren om te bepalen of investeren in een zonnecarport voor uw bedrijf de moeite waard is. Het is ook aan te raden om de plaatselijke wet- en regelgeving te controleren en eventueel contact op te nemen met onze specialist op het gebied van duurzame energie om het beste advies te krijgen.

  Persoonlijk advies

  Onze experts

  Cas van Lith

  Cas van Lith

  Meer weten over Solar Carports?

  KiesZon heeft ruim 10 jaar ervaring met het realiseren van grootschalige zonnestroomprojecten, waaronder de solar carports. Meer informatie delen we graag in een vrijblijvend persoonlijk gesprek, telefonisch of per mail. Neem contact op met één van onze accountmanagers via 085 782 0050, via sales@kieszon.nl of vraag via onderstaande button vrijblijvend een gesprek aan voor meer informatie over Solar Carports.

   Meest gestelde vragen Zakelijke Solar Carports

   Absoluut! U kunt de opgewekte zonne-energie direct gebruiken om uw wagenpark op te laden. Afhankelijk van het aantal laadpunten en de grootte van uw wagenpark wordt de Solar Carport voorzien van batterij opslag om het netwerk tussen vraag en aanbod te balanceren.

   Een van de grote voordelen van een solar carport is dat het de beschikbare ruimte op een multifunctionele manier gebruikt. In plaats van alleen maar een parkeerplaats te zijn, kan het worden omgevormd tot een energiecentrale. Dit opent tal van mogelijkheden voor het efficiënter benutten van de ruimte op zakelijke locaties.

   De kosten van een solar carport kan sterk variëren afhankelijk van de oppervlakte, de inpassing in de omgeving, materiaalkeuze, de aanwezige infrastructuur en of de Solar carport wordt uitgebreid met elektrische laadpunten. Neem contact op om uw specifieke situatie te bespreken, we stellen graag samen met u een business case op waarin de kosten en baten duidelijk worden uitgewerkt.

   KiesZon heeft verschillende financiering opties voor zonne-energie projecten. Het is mogelijk om de Solar Carport, inclusief laadpalen en eventueel de batterijopslag volledig te financieren via een leaseconstructie. Neem contact op voor de mogelijkheden.

   KiesZon is gespecialiseerd in zonne-energie systemen voor de (groot)zakelijke markt. Om deze reden bieden wij geen Solar Carports aan voor de particulieren markt.

   Contact