Uw zonnepanelen onderhoud door KiesZon

U bent op zoek naar een partner die uw zonnepanelen onderhoud goed kan uitvoeren. KiesZon heeft meer dan 10 jaar ervaring in monitoring, service en onderhoud van zonnepanelen en het systeem. In onze operational lease constructie is KiesZon volledig eigenaar van het zonnestroomsysteem. De afgelopen jaren heeft KiesZon daarom vol ingezet op de doorontwikkeling van zonnepanelen onderhoud, zonnepanelen monitoring en service om maximale productie en opbrengst van deze eigen zonnestroomprojecten te realiseren. De afdeling Operations & Maintenance van KiesZon is 24/7 in bedrijf en neemt ook de exploitatie van uw zonnestroomsysteem graag uit handen.

Vraag een gesprek aan voor vrijblijvend advies.

Waarom zonnepanelen onderhoud door KiesZon?

Met de Solar Rendement Service van KiesZon kiest u voor:

  • Geoptimaliseerd systeem voor maximaal rendement
  • 7 dagen per week monitoring en proactieve bijsturing
  • Uptime van 99.95% in 2020

Ook uw zonnestroomproject laten onderhouden door O&M van KiesZon?

Maak vrijblijvend een afspraak met de Rendement Service van KiesZon.

Uw zonnepanelen onderhoud altijd geregeld

Optimaal rendement, dat is waar de gespecialiseerde servicemonteurs en -engineers zich dagelijks voor inzetten. Geavanceerde software monitort 24/7 alle relevante parameters. Daarnaast analyseert de data-analist van KiesZon 7 dagen per week de werking van de zonnestroomsystemen. Deze werkwijze maakt het mogelijk om preventief en proactief eventuele verstoringen voor te zijn. Zo wordt de zonnepanelen opbrengst gemaximaliseerd en blijven uw zonnepanelen onderhouden.

Uptime van uw zonnestroomsysteem als KPI

De uptime van uw zonnestroomsysteem staat bij ons hoog op het dashboard en is daarmee eerste prioriteit. Uptime ligt aan de basis van maximaal rendement van uw zonnepanelen. Het geeft de dekking van stroomproductie aan door zoninstraling. Zonnestroomsystemen worden bij KiesZon met de hoogst mogelijke kwaliteit opgeleverd. Systemen die we in beheer nemen maar die niet door KiesZon zijn opgeleverd, passen we desgewenst aan deze normen voor preventief zonnepanelen onderhoud en zonnepanelen monitoring aan. Daarna is het aan de afdeling O&M binnen KiesZon om zoveel mogelijk zonnestralen te oogsten en om te zetten in kilowatturen. Met onze nauwlettende zonnepanelen monitoring en passend handelen behaalden we in 2020 een uptime van 99,95%.

Een zonnestroomsysteem door KiesZon laten exploiteren

Heeft u een zonnestroomsysteem dat momenteel niet in beheer is bij een professionele en gespecialiseerde zonnestroompartij? Met een O&M overeenkomst van KiesZon bent u verzekerd van optimale service en onderhoud zonnepanelen. Een dergelijke overeenkomst kan afgesloten worden op mate van ontzorging en servicelevel. Voor elk zonnestroomproject bieden we de beste oplossing passend bij de systeemvereisten en uw wensen. Uw zonnepanelen onderhoud, service en zonnepanelen monitoring is bij ons in goede handen.

Samenwerking op gebied van zonnepanelen monitoring

Om storingen uit de zonnestroomprojecten te kunnen waarnemen en te verhelpen werd er gezocht naar een 4G totaaloplossing voor zonnepanelen monitorinng. In Comgate werd de juiste mobiele datacommunicatie partner gevonden. De zonnestroomprojecten variëren qua grootte van 160 tot 160.000 panelen. Eén van deze projecten bevindt zich op een distributiecentrum in Oss, waar KiesZon een zonnedak met 7.508 zonnepanelen heeft gerealiseerd. Om de zonnepanelen uit te lezen en de data te verzenden naar het Monitoring en Reporting Platform van KiesZon, is een betrouwbare, veilige en snelle dataverbinding essentieel.

Comgate biedt een volledige mobiele internetoplossing door de combinatie te leveren van een router samen met Iot connectiviteit. Hierdoor verbeteren we de monitoring van zonnepanelen en het systeem. De samenwerking is de start van veel volgende projecten tussen Comgate en KiesZon.

Ook maximale zonnepanelen opbrengst met 24/7 monitoring?

Maak vrijblijvend een afspraak met de Rendement Service van KiesZon.

Veiligheid en kwaliteit voor zonnepanelen onderhoud

KiesZon heeft het VCA** certificaat. Alle technische medewerkers zijn VCA gecertificeerd en bij het werken op daken wordt voldaan aan de voorwaarden uit ARBO AI-15 veilig werken op daken. De service engineers van KiesZon werken volgens NEN1010 en NEN 3140. Ook wordt KiesZon op het gebied van veiligheid extra bijgestaan door een onafhankelijke partij: Certificering Advies Nederland. Hierdoor werken we altijd veilig tijdens onderhoud zonnepanelen.