Dakverhuur

Financieel voordeel behalen met het verhuren van een groot dak t.b.v. de plaatsing van zonnepanelen. Met de prijsdaling van zonnepanelen en gunstige subsidiemogelijkheden, is dat realistisch.

Met dakverhuur, door KiesZon in 2017 geïntroduceerd, kan een groot dakoppervlak verhuurd worden. Zo wordt een pand verduurzaamd en tegelijkertijd ingezet om een financieel voordeel mee te behalen. Het is gunstig voor zowel de ontwikkelaar, de belegger als de huurder. De ontwikkelaar / belegger ontvangt namelijk een huurvergoeding per vierkante meter en de huurder krijgt een korting op zijn energietarief. Voor ontwikkelaars die zelf gebruikmaken van hun pand is dakverhuur zelfs een nog interessantere optie.

Momenteel behalen al meerdere logistiek dienstverleners een financieel voordeel door hun dak te verhuren en te verduurzamen met zonnepanelen. Deze ontwikkeling doet zich voor doordat subsidies worden verstrekt vanuit de overheid, door de oprichting van professionele full service solar bedrijven en doordat nieuwe technologische ontwikkelingen voor dalende prijzen zorgen.

Overheidssubsidies

Om het gebruik van duurzame energie te stimuleren, riep de overheid enkele jaren terug de SDE+ subsidie in het leven. Deze subsidie kan ingezet worden voor het opwekken van energie met behulp van wind, warmte uit biomassa, en dus ook voor het plaatsen van zonnepanelen. Sinds SDE+ subsidies beschikbaar kwamen, zijn er enkele tienduizenden zonnepanelen geplaatst.

Full service solar bedrijven

Met het volwassen worden van de solar markt, kwamen er ook professionele partijen die zich specialiseerden in het aanbieden van een totaalpakket. KiesZon doet dat met behulp van haar vier pijler model. Centraal daarin staat het volledig ontzorgen van partners die interesse hebben in duurzame energie. KiesZon neemt zo bijvoorbeeld de ontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie op zich. De ontwikkelaar, belegger en huurder kunnen zich blijven richten op hun core business en tegelijkertijd een financieel voordeel behalen.

Technologische ontwikkelingen

Snelle ontwikkelingen op het gebied van technologie zorgden voor goedkopere zonnepanelen, maar daarmee was het euvel van een te hoge dakbelasting nog niet verholpen. Dat gebeurde pas toen fabrikanten montagemateriaal ontwikkelden dat wel 50 procent lichter was. Tegenwoordig is het mogelijk, denk aan het zonnestroomproject op het dak van Rhenus, systemen aan te leggen met een dakbelasting van minder dan 11 kg per m2.

Op een rijtje

Het verhuren van een groot dakoppervlak levert al snel de volgende voordelen op:

  • Ontwikkelaar / belegger / huurder van het pand hoeft niet zelf te investeren in zonnepanelen.
  • Een korting op de energieprijs voor de huurder/gebruiker van het pand.
  • Een duurzamere uitstraling.
  • Huursom per vierkante meter dak.

Full service solar bedrijven, zoals KiesZon, merken vaak dat de mogelijkheid tot het verhuren van een groot dakoppervlak nog onbekend is. Dit terwijl de voordelen legio zijn en het moment daar is er nu voor te kiezen. De prijs van zonnepanelen ligt laag en de overheid stimuleert op dit moment het gebruik volop met behulp van subsidies. De bal ligt bij de ontwikkelaars, beleggers en huurders.

Neem contact met ons op via 085 782 0050 of info@kieszon.nl. Of download onze brochure.

Van dak naar duurzame energiecentrale

Onze brochure zet eenvoudig uiteen hoe een dak een energiecentrale wordt.

Van dak naar duurzame energiecentrale

Onze brochure zet eenvoudig uiteen hoe een dak een energiecentrale wordt.