Terug naar projecten

Zonnepark Hazenwinkel | 29.088 zonnepanelen

Aftrap Zonnepark Hazenwinkel

Met de presentatie van het bouwbord op het toekomstige zonneparkterrein is de aftrap voor de realisatie van Zonnepark Hazenwinkel gegeven. Op vrijdag 27 oktober onthulde de familie Verhoeven het bouwbord van deze zonne-energiecentrale. In dit eerste zonnepark op land van de gemeente Geldrop Mierlo zorgen 29.088 zonnepanelen binnenkort voor een jaarlijkse productie van maar liefst 16.350.000 kWh.

De onthulling van het bouwbord vond plaats in het gezelschap van de familie Verhoeven, buurtbewoners, vertegenwoordigers van de gemeente Geldrop-Mierlo, coöperatie Morgen Groene Energie Gulbergen en KiesZon. Een feestelijke start voor het zonnepark, dat na realisatie duurzame stroom kan leveren aan 6.500 huishoudens.

Zonnepark Hazenwinkel is een initiatief van de familie Verhoeven. De gronden van het zonnepark zijn jarenlang terrein geweest van de varkenshouderij van de familie Verhoeven. De ontwikkelingen in Nederland rondom het houden van varkens hebben de familie in 2020 doen besluiten een nieuwe koers voor hun bedrijf te bepalen. Eentje die is afgestemd op de uitdagingen van de komende generatie. En dus besloot de familie Verhoeven hun gronden voor een nieuw doeleinde in te zetten: duurzame energieproductie.

Paul Verhoeven: “Door onze gronden te gebruiken voor duurzame energieproductie creëren we niet alleen een nieuw verdienmodel, maar dragen we ook bij aan belangrijke doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, natuurbehoud en landschap.

Om dit zonnepark tot stand te brengen hebben de familie Verhoeven, KiesZon en de Energie Coöperatie Morgen Groene Energie Gulbergen u.a de handen ineengeslagen.

Met speciale aandacht voor het behoud van de natuur, mens en dier, zal de komende maanden volop gewerkt worden aan de realisatie van Zonnepark Hazenwinkel.

Zonnepark Hazenwinkel: van varkensbedrijf naar zonnepark

Met op het hoogtepunt 1.000 fokzeugen en 5.000 vleesvarkens runde de familie Verhoeven vanaf begin jaren 80 een varkensbedrijf in Mierlo. Een plek waar Bob Verhoeven al van kinds af aan kwam. “Ik werkte al vroeg in de stallen. En samen met ons pap en mam runde ik uiteindelijk het bedrijf”, legt Bob uit. Een overname van het familiebedrijf was voor hem dan ook een logische stap. “Dat zag ik wel zitten.”

Lees het hele verhaal

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Zonnepark Hazenwinkel? Check www.zonneparkhazenwinkel.nl.

Contact