Terug naar projecten

WDP Den Bosch | 11.830 zonnepanelen

  • Locatie: Den Bosch
  • Jaaropbrengst: 3.500.000 kWh
  • Vermeden CO2 per jaar: 2.150.000 kg
  • Oplevering: 2021

Zonnedak WDP in Den Bosch in bedrijf gesteld

In opdracht van logistiek vastgoed specialist WDP plaatste KiesZon in Den Bosch op een distributiecentrum aan de Zandzuigerstraat 11.830 zonnepanelen. Dit aantal vertaalt zich naar een zonnestroomproductie van 3.500.000 kWh per jaar en een CO2 reductie van ruim 2.000 ton. De stroom die wordt opgewekt zal door de drie gebruikers van het logistieke vastgoed worden ingezet voor de verduurzaming van hun bedrijfsactiviteiten.

WDP, marktleider in de Benelux op het gebied van ontwikkeling en verhuur van logistiek vastgoed, hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen, onder andere door middel van het plaatsen van zonnepanelen op de daken van zijn warehouses.

Bekijk hier een korte video impressie van het project.

De gebruikers van het distributiecentrum in Den Bosch zullen een aanzienlijk deel van de stroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt gaan gebruiken voor het verduurzamen van hun bedrijfsprocessen. Eventuele overtollige zonnestroom zal worden teruggeleverd aan het landelijke elektriciteitsnet en op die manier beschikbaar worden gesteld aan bedrijven en omwonenden in de regio.

KiesZon, onderdeel van duurzame energieleverancier Greenchoice, realiseerde het zonnedak in opdracht van WDP binnen een lange termijn partnership gericht op de verduurzaming van diverse logistieke locaties van WDP. Eerder werden al distributiecentra in onder meer Bleiswijk, Soesterberg en Alphen aan den Rijn voorzien van zonnepanelen.

De 11.830 zonnepanelen van 335Wp per stuk tellen op naar een totaal geïnstalleerd vermogen van 3.963.050Wp. Dat vermogen vertaalt zich jaarlijks naar ca. 3.500.000 kWh aan zonnestroom. Dat is, ter vergelijking, genoeg om jaarlijks 1.282 gemiddelde Nederlandse huishoudens te voorzien van stroom. In termen van CO2 reductie zal het zonnedak van WDP ervoor zorgen dat er naar verwachting 2.100.000 kg minder CO2 wordt uitgestoten.

Contact