Neem contact met mij op over SDE++ subsidieaanvraag!
Terug naar projecten

VCK Logistics | 1.890 zonnepanelen

  • Locatie: Amsterdam
  • Jaaropbrengst: 510.300 kWh
  • Vermeden CO2 per jaar: 306.000 kg
  • Oplevering: 2017

Project VCK Logistics opgeleverd!

Begin deze maand leverde KiesZon het zonnestroomproject van VCK Logistics in de haven van Amsterdam op. Met 1.890 zonnepanelen is de installatie goed voor ruim 500.000 kWh aan op te wekken schone energie elk jaar.

De zonnepanelen werden geplaatst op een 30 meter hoge All Weather Terminal van VCK Logistics, dat investeerde in de duurzame energiecentrale omdat zij ervan overtuigd is dat duurzaamheid en logistieke processen samen moeten kunnen gaan. Dat houdt onder meer in dat VCK keuzes maakt en initiatieven neemt die bijdragen aan het verminderen van milieubelastende bedrijfsvoering. Zo voldoen vrachtwagens aan de euro 5/6 standaarden, worden er elektrische heftrucks ingezet en kiest VCK Logistics bewust voor samenwerkingen met partners die CO2 neutrale transportoplossingen bieden. Naast deze maatregelen op het gebied van MVO kiest VCK nu dus ook voor zonnepanelen als bron van alternatieve energie. Met de plaatsing van de 1.890 panelen zet het zo haar duurzame beleid kracht bij.

KiesZon realiseerde het zonnestroomproject voor VCK Logistics binnen het vertrouwde vier pijlers model. Zelf ontwikkelen, financieren, realiseren en exploiteren. Het afgeronde eindproduct laat zich vervolgens mooi op beeld zetten.

Contact