Terug naar projecten

Textaafoam | 2.772 zonnepanelen

  • Locatie: Tilburg
  • Jaaropbrengst: 850.000 kWh
  • Vermeden CO2 per jaar: 500.000 kg
  • Oplevering: 2021

Zonnedak Textaafoam in bedrijf

KiesZon heeft het dak van Textaafoam in Tilburg met zonnepanelen verduurzaamd. Textaafoam is een groothandel in meubelstoffen en zeer actief op het gebied van duurzaamheidsmaatregelen zoals CO2-reductie. Nadat in 2020 het eerste duurzame concept voor de meubelindustrie werd gelanceerd, ‘Woven Bottles’, is nu de volgende mijlpaal bereikt. Met het 2.772 panelen tellende zonnedak produceert Textaafoam zo’n 850.000 kWh per jaar.

Het meubelstoffenbedrijf, dat in heel Europa actief is, heeft het doorvoeren van duurzame maatregelen hoog op de prioriteitenlijst staan. Zo startte het in 2020 met de productie van meubelstoffen gemaakt van gebruikte plastic flessen, het zogeheten ‘Woven Bottles’ concept, een primeur voor de meubelstoffenindustrie. Bij de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor en magazijn in Tilburg stelde Textaafoam zich ten doel zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Dat resulteerde in een volledig energiezuinig gebouwd pand dat onder meer volledig elektrisch is, beschikt over driedubbele beglazing en sinds kort dus zonnestroom produceert. De geproduceerde zonnestroom is genoeg voor zowel Textaafoam, als voor nog eens 130 huishoudens.

Voor KiesZon was dit een zonproject op bekend terrein. De Tilburgse logistieke sector is zeer actief op het gebied van zonne-energie opwekken en daarin heeft Textaafoam zich nu getoond als één van de koplopers. KiesZon sloot de ruim 2.700 zonnepanelen parallel geschakeld aan, waardoor er maximale productie kan worden behaald en er van schaduw, door wolken of andere eventuele objecten minimaal hinder wordt ondervonden.

Eerder deze week werden de zonnepanelen symbolisch ‘ingeplugd’ op het net door Mark van der Aa, Algemeen Directeur Textaafoam (rechts op de foto) en Ivo van Gerven, IT & Facility manager bij Textaafoam. De zonnepanelen, die momenteel al zonnestroom produceren, gaan jaarlijks zorgen voor een CO2 reductie ter grootte van ca. 500 ton.

Contact