Terug naar projecten

Solvay | 22.308 zonnepanelen

  • Locaties: Herten
  • Jaaropbrengst: 6.500.000 kWh
  • Vermeden CO2 per jaar: 3.900.000 kg
  • Oplevering: 2020

Zonproject Solvay aan het net!

Het zonproject dat wij realiseerden voor Solvay in Herten is aan het net gekoppeld en produceert zonnestroom! Een prachtig project waar onze operationele afdeling stevig haar tanden in kon zetten. Lees hieronder hoe Projectleider Sjoerd de weg naar duurzame zonnestroom voor Solvay omschrijft.

“Als projectleider bij KiesZon kom je soms voor flinke uitdagingen te staan. Zo ook op dit project in het Limburgse Herten waar chemie bedrijf Solvay (een deel) van haar elektriciteit consumptie wilde verduurzamen.

De uitdaging klonk als volgt:

– Bouw een zonnestroom systeem op het deel van het fabrieksterrein dat niet meer in gebruik is zonder klassieke ‘piles’ toe te passen
– Het systeem wordt doorkruist door wegen, welke naar de fabriek toe leiden, hierom geen aaneengesloten systeem.
– De fabriek moet doordraaien op het moment dat wegen open gemaakt worden voor de ondergrondse infra.
– Zorg voor een spanningsloos moment van de fabriek, waarin alles samenvalt, denk hierbij ook aan onderhoud 10KV, inkoppelen nieuw trafostation ea zaken.
Met partnership tussen diverse partijen zijn we gekomen tot een werkbaar design welke inmiddels 7 MW piek aan vermogen genereert. 54 SMA 100 KW omvormers, 22350 GCL panelen, 3 2000 KVA transformatoren. Voeg aan dit alles nog de prachtige Maas toe en dan krijg je dus dit plaatje.”

KiesZon is trots dat het in opdracht van Solvay een prachtig en uitdagend project mocht realiseren dat jaarlijks ervoor gaat zorgen voor een CO2 reductie van ruim 4.000 ton!

Contact