Terug naar projecten

SnowWorld Zoetermeer | 3.034 zonnepanelen

  • Locatie: Zoetermeer
  • Jaaropbrengst: 760.000 kWh
  • Vermeden CO2 per jaar: 456.000 kg
  • Oplevering: 2017
  • In opdracht van Indi Energie

3.000 zonnepanelen SnowWorld in gebruik genomen!

Gisteren bracht Indi Energie naar buiten dat SnowWorld de ruim 3.000 zonnepanelen op haar skihal in Zoetermeer in gebruik heeft genomen. KiesZon werkte in opdracht van Indi aan dit project en ontwierp het systeem, overzag de uitvoer en zal de komende 15 jaar het onderhoud voor haar rekening nemen. Met de meer dan 3.000 zonnepanelen wekt het zonnestroomsysteem jaarlijks ruim 750.000 kWh aan duurzame, schone energie op, dat is, ter illustratie goed voor het verbruik van 250 huishoudens.

Indi Energie kwam vorig jaar met SnowWorld tot een overeenkomst voor de plaatsing van meer dan 13.000 zonnepanelen. De panelen worden verdeeld over de locaties van SnowWorld in Zoetermeer en Landgraaf. Indi regelt voor beide projecten de financiering en het projectmanagement en schakelde KiesZon in beide gevallen in als ontwerper, verantwoordelijke voor de uitvoer en verantwoordelijke voor het onderhoud.

Gijs Brussen, projectmanager van Indi Energie: ‘Het is ons gelukt om samen met onze partners het moeilijkste project van Nederland op te leveren. Daar kunnen we alleen maar heel erg trots op zijn.’

Start realisatie twee SnowWorld project

Eind augustus starten Indi Energie en KiesZon met de installatie van een kleine 10.000 zonnepanelen op het dak van de SnowWorld locatie in Landgraaf. Op 23 augustus zal de commissaris van de Koningin van Limburg Dhr. van Boven symbolisch het eerste paneel leggen.

Contact