Terug naar projecten

Montea Aalsmeer | 10.164 zonnepanelen

  • Locatie: Aalsmeer
  • Jaaropbrengst: 2.800.918 kWh
  • Vermeden CO2 per jaar: 1.636.811 kg
  • Oplevering: 2021

Ruim 10.000 zonnepanelen voor Montea in Aalsmeer

In Aalsmeer is voor Montea, ontwikkelende investeerder in logistiek vastgoed, door KiesZon een zonnedak gerealiseerd ter grootte van 10.164 zonnepanelen. De zonnepanelen werden in maart aan het net aangesloten en produceren inmiddels zonnestroom. Naar verwachting gaat het zonnedak ca. 2.8 miljoen kilowattuur per jaar produceren. Die opwek betekent dat Montea met haar logistieke locatie nabij Schiphol een CO2 reductie realiseert van ruim 1.500 ton.

Het verduurzamen van haar vastgoedportefeuille is voor Montea een absoluut speerpunt. Zo voorzag het al diverse van haar logistiek vastgoed locaties in België en Frankrijk van zonnepanelen. In Nederland neemt het aantal geplaatste zonnepanelen ook toe. Eerder werden in Eindhoven, Tilburg, Beuningen, Oss, Apeldoorn en Waddinxveen al duizenden zonnepanelen geplaatst door partner KiesZon. Martine de Groene, Property & Assetmanager bij Montea, geeft aan: “Door het verduurzamen van onze bestaande portefeuille verlagen we onze CO2 footprint wat voordeel oplevert voor alle stakeholders. Zo creëren we een win, win, win situatie.”

Voor het verduurzamen van haar logistiek vastgoed ging Montea in Nederland een samenwerking aan met KiesZon. Dat voorzag onder meer al locaties in Eindhoven en Waddinxveen van zonnepanelen. Het zonnedak op het distributiecentrum in Aalsmeer, naast de N201, is het grootste zonproject tot dusverre. Erik Snijders, Algemeen Directeur KiesZon, is trots op het partnership met Montea en de duurzame mijlpalen die worden behaald binnen de samenwerking: “Montea is ambitieus op het gebied van duurzaamheid, daar krijgen wij energie van. Het proces zoveel mogelijk uit handen nemen en denken in oplossingen, zo voegen wij waarde toe aan het partnership. We kijken uit naar nieuwe duurzame projecten samen.”

In totaal werden er 10.164 zonnepanelen à 305 wattpiek per stuk op het dak geplaatst, dat telt op naar een totaal geïnstalleerd vermogen van 3.100 kWp. Jaarlijks resulteert dat in een verwachte zonnestroomproductie van 2.8 miljoen kWh en een CO2 reductie van 1.500 ton. Met de zonnestroom kunnen, ter vergelijking, circa 1.000 gemiddelde Nederlandse huishoudens van stroom worden voorzien.

Contact