Terug naar projecten

Lister Buildings | 1725 zonnepanelen

  • Locatie: Weert
  • Jaaropbrengst: 683.100 kWh
  • Vermeden CO2 uitstoot per jaar:  455.4000 kg
  • Oplevering: 2021

KiesZon plaatste ruim 1.700 zonnepanelen op het dak van Lister Buildings in Weert. Een aantal dat goed is voor een jaarlijkse zonnestroomproductie van 683.000 kWh en een CO2-reductie van 455 ton per jaar.

Lister Buildings is een innovatieve vastgoedorganisatie die circulaire, slimme gebouwen realiseert door vanuit één digitaal platform te ontwerpen, ontwikkelen, produceren en beheren. Ze werken met een zelf ontwikkeld bouwsysteem dat hoofdzakelijk bestaat uit houten elementen.

Viviane Regout, CEO Lister Buildings: “Lister is een organisatie die een positieve impact wil maken op mens en planeet, zowel in het product dat we leveren – circulaire woningen – als in onze bedrijfsvoering. Ons nieuwe zonnedak is daarvan een prachtig voorbeeld.”

KiesZon, onderdeel van Greenchoice, plaatste de zonnepanelen voor Lister Buildings. Een samenwerking waar Erik Snijders, Algemeen Directeur van KiesZon, trots op is: “Lister Buildings heeft een mooie en duidelijke visie op duurzaamheid. We zijn blij dat we hier vanuit KiesZon een bijdrage aan hebben kunnen leveren door het plaatsen van dit zonnedak.”

In totaal werden er 1.726 zonnepanelen à 440 wattpiek per stuk op het dak geplaatst, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 759 kWp. Jaarlijks resulteert dat in een verwachte zonnestroomproductie van 683.000 kWh. Hiermee kunnen, ter vergelijking, circa 273 gemiddelde Nederlandse huishoudens van stroom worden voorzien.

Contact