Terug naar projecten

Jumbo Nieuwegein NDC | 13.356 zonnepanelen

  • Locatie: Nieuwegein
  • Jaaropbrengst: 4.100.000 kWh
  • Vermeden CO2 per jaar: 2.460.000 kg
  • Oplevering: 2020
  • Bijzonder: Meest duurzaam ontworpen pand ter wereld (volgens BREEAM)

KiesZon voorziet nieuw DC van Jumbo van zo’n 13.500 panelen

Jumbo heeft zijn nieuwe volledig geautomatiseerde nationaal distributiecentrum in Nieuwegein in gebruik genomen. Het gebouw is door KiesZon voorzien van zo’n 13.500 zonnepanelen die jaarlijks 4.000.000 kWh aan zonnestroom zullen produceren.

Het nationaal distributiecentrum in Nieuwegein van Jumbo zorgt voor een snellere en efficiëntere belevering van de slow moving-artikelen aan de regionale distributiecentra en winkels. Bij de bouw stond duurzaamheid centraal. Er is daarom gebouwd volgens de BREEAM-methodiek.

BREAAM
Jumbo heeft voor de nieuwbouw in Nieuwegein het hoogst mogelijke BREEAM-ontwerpcertificaat gerealiseerd. Om voor dit duurzaamheidskeurmerk in aanmerking te komen, heeft Jumbo zoveel mogelijk gebruikgemaakt van duurzame en energiebesparende bouwmaterialen en verlichting. Daarnaast is de nieuwbouw dus voorzien van zo’n 13.500 zonnepanelen en een installatie die zo veel warmte levert, dat er geen traditionele verwarming nodig is. Ook wordt regenwater opgevangen en hergebruikt.

KiesZon is trots dat het wederom voor Jumbo een distributiecentrum mocht voorzien van zonnepanelen. Eerder werden in Veghel al drie distributiecentra (inclusief het aangrenzende hoofdkantoor van Jumbo) van zonnepanelen voorzien.

Contact