Terug naar projecten

Greenchoice | 160 zonnepanelen

  • Opdrachtgever: Greenchoice
  • Locatie: Rotterdam
  • Jaaropbrengst: 43.000 kWh
  • Vermeden CO2 per jaar: 25.000 kg
  • Oplevering: Oktober 2017

KiesZon plaatst 160 panelen voor Greenchoice

Begin augustus dit jaar leek het hoogst haalbare energielabel voor het Greenchoice hoofdkantoor nog label B te zijn. Daar kwam snel verandering in toen de gemeente akkoord ging met de, esthetisch verantwoorde, plaatsing van 160 zonnepanelen op het dak van de duurzame energieleverancier. Greenchoice schakelde dochterbedrijf KiesZon in voor het ontwikkelen, ontwerpen en realiseren van het project. De oplevering vond deze maand plaats, evenals de toekenning van energielabel A.

De gemeente Rotterdam eiste dat het ontwerp van het zonnestroomsysteem, gezien de monumentale status van het pand van Greenchoice, esthetisch verantwoord zou zijn. Met die opdracht gingen de engineers van KiesZon aan het werk en zij leverden een vindingrijk ontwerp aan dat de goedkeuring van de gemeente kon wegdragen. De 160 zonnepanelen, goed voor ruim 40.000 kWh op jaarbasis, werden gelegd in een zogeheten oost-west opstelling, wat zorgt voor een meer gesloten geheel en een prettigere aanblik vanuit de omliggende gebouwen.

KiesZon, eind 2016 overgenomen door Greenchoice en gespecialiseerd in de ontwikkeling, financiering, realisatie en het onderhoud van grootschalige zonnestroomprojecten, verzorgde na het ontwerpen van het zonnestroomsysteem, ook de plaatsing van de panelen. Dit voltrok zich in een week tijd. De eigen uitvoerders en projectleiders van KiesZon leidden het project in goede banen en zorgden ervoor dat zowel Greenchoice als haar buren geen hinder ondervonden van de plaatsing.

Greenchoice is, als duurzame energieleverancier, trots dat het nu ook op haar eigen kantoorpand zelf duurzame energie opwekt en dat het met deze laatste aanpassing haar hoofdkantoor van energielabel F naar label A heeft weten te brengen. Greenchoice brengt duurzaamheid dichtbij en geeft daarin graag zelf het goede voorbeeld.

Timelapse video Greenchoice hoofdkantoor

Begin oktober startte KiesZon met de realisatie van het 160 panelen tellend zonnestroomproject op het Greenchoice hoofdkantoor. De realisatiefase verliep zeer voorspoedig en binnen een week lagen de panelen al op het dak van het monumentale pand.

Om vast te leggen hoe snel (en vakkundig) er gewerkt wordt, werd er een timelapse camera geplaatst op een naastgelegen balkon. De beelden die de camera schoot vindt u hieronder!

Contact