Terug naar projecten

Gebroeders van Kessel | 2.387 zonnepanelen

  • Locatie: Best
  • Jaaropbrengst: 632.555 kWh
  • Vermeden CO2 per jaar: 380.000 kg
  • Oplevering: 2016

Gebroeders van Kessel gaan voor Groen!

De gebroeders van Kessel, eigenaren van de panden aan de Materialenweg – NCB-weg te Best, hebben een overeenkomst gesloten met KiesZon voor het plaatsen van een zonnestroomproject met een vermogen van ruim 572 kWp. Dit project, bestaat uit ruim 3.500 dunfilm zonnepanelen. Hierdoor gaan Karwei, Decathlon, BMN, Topic, Opple, Best architecten, Altavilla, HKS en Jumbo voor een groot gedeelte over op eigen groene stroom. De gebroeders van Kessel tonen met dit project hun maatschappelijke betrokkenheid rondom de duurzame energietransitie en bewijzen dat een meer duurzame wijze van exploitatie van de gebouwen en energieverbruik haalbaar is.

De installatie heeft een productiecapaciteit van jaarlijks ruim 500.000 kWh. KiesZon werd door de gebroeders Van Kessel uitgekozen als ontwikkelaar en financier voor het gehele project. Na de realisatie zorgt zij ook voor de exploitatie en het onderhoud. Naar verwachting wordt het project in de zomer opgeleverd.

Waarom zonnestroom?

De gebroeders Van Kessel exploiteren de panden aan de Materialenweg – NCB-weg te Best. “Wij, maar ook onze huurders / de gebruikers van de panden willen graag bijdragen aan een duurzame wereld. Maar dat moet financieel wel verantwoord zijn, vertelt Gerald van Kessel. Door het Operational Lease concept van KiesZon hoeven wij niet zelf te investeren en wij lopen geen risico’s tijdens de exploitatiefase van het zonnestroom systeem. Duurzaam en financieel verantwoord, daarom kiezen wij voor KiesZon.

Wat levert KiesZon?

Frank Heijckmann, directeur van KiesZon spreekt over een mooi project: “3.500 zonnepanelen plaatsen doen wij vaker en wij hebben heel veel ervaring met de exploitatie van zonnestroom-systemen. Hierin zijn wij de grootste in Nederland. Wij zijn trots dat wij de duurzame doelstellingen van de gebroeders van Kessel mogen realiseren. Zo werken wij samen aan onze toekomst, een duurzame energievoorziening voor Nederland”.

Contact