Terug naar projecten

DOKVAST NL VI | 16.864 zonnepanelen

  • Locatie: Eindhoven
  • Jaaropbrengst: 4.400.000 kWh
  • Vermeden CO2 per jaar: 2.640.000 kg
  • Oplevering: 2019

DOKVAST transformeert dak NewLogic VI tot duurzame energiecentrale

Met de plaatsing van 16.864 zonnepanelen heeft DOKVAST het dak van haar pand NewLogic VI op industrieterrein Ekkersrijt in Eindhoven/Son naar een duurzame energiecentrale getransformeerd. Op het dakvlak van 41.000 m2 liggen hoogrendementspanelen van elk 300 Wattpiek (Wp) met een totaal vermogen van 5,1 MWp. De verwachte opbrengst per jaar is 4.400 Mwh per jaar, waarmee jaarlijks circa 1.300 huishoudens van lokale groene stroom worden voorzien.

Met het zonnestroomproject wordt bijgedragen aan de duurzame doelstellingen van de Oisterwijkse vastgoedontwikkelaar, die inmiddels vijf BREAAM ‘Outstanding’ panden op haar naam heeft staan. ‘DOKVAST legt de duurzaamheidslat hoog. Door één van de grotere zonnestroomprojecten van Nederland te realiseren onderstrepen we onze ambitie’, stelt Jos Klanderman, managing director van DOKVAST. Op donderdag 27 juni verrichtten Jan Boersma (wethouder Son en Breugel) en Alphons van Erven (Rhenus Logistics) de openingshandeling van het zonnestroomproject. Vanaf eind juni 2019 is de installatie definitief operationeel.

NewLogic VI

NewLogic VI wordt gehuurd door de Duitse logistiek dienstverlener Rhenus Contract Logistics. Het pand is gebouwd met duurzame materialen en voorzien van triple beglazing, extra wand- en dakisolatie, automatisch dimmende ledverlichting en een warmtepompinstallatie. Het DC behaalde een BREEAM-outstandingscore van 87,81%. Fase 1 werd begin 2017 opgeleverd, fase 2 volgt uiterlijk in 2022. Hiervoor is de SDE-beschikking voor ruim 11.000 panelen inmiddels toegekend.

Powerlinq

DOKVAST heeft voor de activiteit opwekken van duurzame energie op eigen distributiecentra Powerlinq B.V. opgericht. Door KiesZon is op drie distributiecentra in totaal circa 40.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Jaarlijks gaan deze zonnedaken samen ruim 11.000 MWh zonnestroom produceren.

Contact