Terug naar projecten

DOKVAST NL III | 13.642 zonnepanelen

  • Locaties: Tilburg
  • Jaaropbrengst: 3.806.000 kWh
  • Vermeden CO2 per jaar: 2.284.000 kg
  • Oplevering: 2019

Rhenus Insight: een kijkje in ‘The Tube’ op 31 maart 2022

Het Rhenus DC in Tilburg, ook wel The Tube genaamd vanwege haar bijzondere ontwerp, is het ‘een van de duurzaamste panden van de wereld’. Het pand dankt deze titel aan het BREEAM Outstanding-oplevercertificaat met een eindscore van 99,48 procent, de op één na hoogste duurzaamheidsscore ooit voor een distributiecentrum in Nederland. Het pand is ontwikkeld door DOKVAST, zij geloven en handelen naar de visie dat duurzaamheid de toekomst heeft.

‘The Tube’ heeft in bijna alle categorieën, op basis waarvan het pand is beoordeeld, de maximale BREEAM-score behaald, het gaat hierbij om management, gezondheid en transport tot afval, landgebruik en ecologie.

Op het dak van het distributiecentrum liggen ruim 13.000 zonnepanelen door KiesZon geplaatste zonnepanelen, goed voor ca. 4.000.000 kWh aan zonnestroom per jaar. Deze zorgen voor een jaarlijkse CO2 besparing van bijna 2.200.000 kilo. Verder maken een goede isolatie, het gebruik van slimme Internet of Things (IoT) technologie in combinatie met Docc Control software, twee luchtwarmtepompen, E-Ketels en het gebruik van duurzame materialen dit dc tot één van de duurzaamste bouwwerken van Europa.

Kortom een pand waar logistieke professionals alleen maar wijzer worden door er een kijkje te nemen. KiesZon organiseert samen met Rhenus en Vakmedianet een rondleiding en diverse kennissessies in ‘The Tube’ op 31 maart 2022. Het wordt een dag die bol staat van innovatie, kennisdeling en netwerken. De inschrijving liep zo snel vol dat er al gedacht wordt een tweede editie later dit jaar. Dus als u er niet bij bent, dan biedt zich hopelijk spoedig een nieuwe kans aan!

Contact