Terug naar projecten

CBRE GI Schiphol | 12.240 Zonnepanelen

12.000 zonnepanelen op distributiecentrum Schiphol i.o.v. CBRE GI

KiesZon heeft in opdracht van CBRE Global Investors een zonnedak van in totaal 12.240 zonnepanelen geplaatst op het dak van een distributiecentrum aan de Pudongweg 11 op Schiphol. Met het zonnedak wordt jaarlijks ruim 3.366.000 kWh aan groene stroom opgewekt, wat vergelijkbaar is met een CO2-reductie van bijna 2 miljoen kg.

Het dak is het derde distributiecentrum dat KiesZon in opdracht van CBRE Global Investors heeft voorzien van een duurzaam zonnedak. In 2018 is een ruim 14.000 panelen tellend zonnedak op een distributiecentrum in Nieuwegein geplaatst en in 2019 volgde het distributiecentrum in ’s-Heerenberg met ca. 8.850 zonnepanelen.. Deze panelen leveren samen genoeg stroom op om ruim 3.100 huishoudens van elektriciteit te voorzien. De distributiecentra met zonnedaken zijn onderdeel van de vastgoedportefeuille die beheerd wordt door CBRE Global Investors.

Jaap Snellen, Head of Asset Management Logistics Nederland: “Duurzaamheid is een speerpunt in onze strategie. Hierin zijn drie aspecten van groot belang: het verbeteren van energie-efficiëntie, het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het vertragen van klimaatverandering. Distributiecentra voorzien van zonnepanelen is één van de manieren waarop we concreet vormgeven aan deze doelstellingen.”

Erik Snijders, algemeen directeur KiesZon, is trots op de samenwerking met CBRE Global Investors: “Wij hebben de kennis en de ervaring om van een leeg dak een duurzame energiecentrale te maken die tonnen aan CO2-reductie teweegbrengt, nu en voor de komende jaren. Zo werken we samen verder aan het behalen van de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen door CBRE Global Investors en reduceren we samen de uitstoot van CO2 in Nederland.”

Contact