Terug naar projecten

CBRE GI (Nieuwegein) | 14.076 zonnepanelen

  • Locatie: Nieuwegein
  • Jaaropbrengst: 3.500.000 kWh
  • Vermeden CO2 per jaar: 2.100.000 kg
  • Oplevering: 2019

KiesZon plaatst 14.000 zonnepanelen in opdracht van CBRE Global Investors

KiesZon heeft in opdracht van CBRE Global Investors 14.000 zonnepanelen geplaatst op een distributiecentrum in Nieuwegein dat eigendom is van de internationale vastgoedinvesteerder. De zonnepanelen produceren jaarlijks circa 3.500.000 kWh groene stroom wat gelijk staat aan het stroomverbruik van ruim duizend huishoudens per jaar.

CBRE Global Investors investeert wereldwijd en ook in Nederland, in duurzaam en toekomstbestendig commercieel vastgoed. Het verbeteren van energie-efficiëntie, het verminderen van CO2-uitstoot en het tegengaan van klimaatverandering zijn speerpunten in de beleggingsstrategie van de organisatie.

KiesZon, 100 procent dochter van duurzame energieleverancier Greenchoice, startte in oktober vorig jaar met de uitvoering van het zonnedak in Nieuwegein nadat engineers van KiesZon het zonnestroomsysteem tot in detail uitgetekend hadden. Door extra aandacht te besteden aan de ontwikkeling van een zonnedak kan een hogere efficiëntie en een beter rendement worden behaald. Dit is daarom een belangrijk streven bij de totstandkoming van elk zonnestroomproject van KiesZon.

De samenwerking met CBRE Global Investors is met dit project nog zeker niet ten einde. De komende tijd worden meer daken voorzien van zonnepanelen. Houd onze berichtgeving dus in de gaten.

Contact