Terug naar projecten

AVIA Express en wasboxen van Washking in Purmerend

Een combinatie van de netaansluiting, zonnepanelen en een energie-opslagsysteem (EOS) voorzien tankstation AVIA Express en wasboxen van Washking in Purmerend van voldoende stroom. Een mooie oplossing voor het pand van beheermaatschappij Joh. De Vries B.V., dat zich op een locatie bevindt waar door netcongestie onvoldoende stroom geleverd kan worden voor de bedrijfsactiviteiten van de huurders van het pand.

Raymond Pieterse, Manager MKB bij KiesZon: “In samenwerking met de pandeigenaar en Pel Energie zocht KiesZon naar een oplossing om de bedrijfsvoering op deze locatie doorgang te geven.” Begin deze maand vond de officiële opening en oplevering plaats.

Gedurende het bouwtraject bleek er geen netaansluiting beschikbaar. Later bleek dat er wel een aansluiting mogelijk was, maar maximaal van 3*40 ampère, wat niet voldoende is op deze locatie. De oplossing om het pand te voorzien van voldoende stroom is gevonden in de combinatie van de geboden netaansluiting, 88 zonnepanelen van KiesZon en een batterij van 120 KW van Pel Energie.

Vanuit de opdrachtgever bestond de wens om de batterij op te bouwen uit losse componenten, bestaande uit 24 Lithium LiFePO4 4.8kWh batterijen en 5 x 12 kW omvormers van Deye. Dit betekent dat er voldaan moest worden aan strenge veiligheidseisen rondom het EOS, de bekende PGS 37-2 richtlijnen. Uiteraard zijn de batterijen voorzien van veiligheidscertificaten en is er een uitgebreid energie-managementsysteem waar eventuele problemen in een vroeg stadium gedetecteerd kunnen worden.

“De samenwerking met Kieszon en Pel Energie is altijd oplossingsgericht en flexibel geweest, met een duidelijk doel voor ogen.”

Raymond Pieterse: “Door de kennis en ervaring met het bouwen van dit soort energie-opslagsystemen door Pel Energie, de ervaringen van KiesZon en de samenwerking met Ruud van der Kruijf (bouwbegeleider namens de eigenaar Joh. De Vries B.V.) is er in een periode van slecht 6 maanden een volledig werkend systeem ontwikkeld.”

Ruud van der Kruijff: “De samenwerking met Kieszon en Pel Energie is altijd oplossingsgericht en flexibel geweest, met een duidelijk doel voor ogen. We hebben duidelijke afspraken gemaakt, goede technische onderbouwing gehad en de uitvoering was correct en volgens afspraak. Uiteraard zijn er bij de ontwikkeling van dit soort nieuwe energiesystemen altijd kleine verbeterpunten en die werden snel en adequaat opgepakt.”

Contact