Terug naar projecten

Aeroparc | 3.700 zonnepanelen

  • Locatie: Rijen
  • Jaaropbrengst: 882.000 kWh
  • Vermeden CO2 per jaar: 529.000
  • Oplevering: 2016

Oplevering Aeroparc installatie

Eind deze week levert KiesZon een zonnestroomsysteem bestaande uit ruim 3.600 zonnepanelen op aan Aeroparc. Bij de realisatie van dit over vijf gebouwen verdeelde project zijn diverse partijen betrokken geweest. Zo heeft Stichting MOED ervoor gezorgd dat het project is geïnitieerd en heeft Energy Services geadviseerd tijdens de contractonderhandelingen. Met het opwekken van ruim 850.000 kWh op jaarbasis aan zonnestroom, voorziet Aeroparc in de vraag van zijn huurders en komt het tot een meer duurzame wijze van exploitatie van de gebouwen.

Stichting MOED verzorgde de SDE-subsidies en plaatste via een aanbesteding de vraag voor het zonnestroomproject in de markt. KiesZon werd door Aeroparc uitgekozen als ontwikkelaar en financier voor het gehele project. Na de realisatie zorgt KiesZon ook voor de exploitatie en het onderhoud.

Voordelen Aeroparc

Aeroparc is een multifunctioneel terrein in de Brabantse gemeente Gilze en Rijen. Met een diversiteit aan organisaties in de sectoren business, onderwijs en vrije tijd, fungeert ze als vliegwiel voor de economische en maatschappelijke bedrijvigheid in de regio. “Door een duurzame energievoorziening met zonnepanelen is de aantrekkelijkheid van de locatie voor (potentiële) gebruikers vergroot” vertelt Guido Schmitt, directeur van Aeroparc. “Daarbij lopen wij door het Operational Lease concept geen exploitatierisico’s, verduurzamen we ons vastgoed en gaan we niet meer betalen voor energie” besluit Schmitt.

Inzet van KiesZon

Frank Heijckmann, directeur van KiesZon spreekt over een mooi en uitdagend project: “Zonnepanelen plaatsen op vijf verschillende daktypen en aansluitpunten op één locatie was interessant om te realiseren. Wij zijn trots dat we dit voor Aeroparc hebben mogen doen. Samen met Greenchoice en Triodos investeren wij in de zonnepanelen, realiseren we het totale project en gaan we het de komende zes jaar exploiteren. Op deze manier loopt Aeroparc geen enkel risico. Zo werken wij aan de toekomst, een duurzame energievoorziening voor Nederland”.

Contact