Ons verhaal

Welkom bij KiesZon: Uw duurzame energiepartner!

Welkom bij KiesZon, jouw duurzame partner in de energietransitie. Al ruim 15 jaar zijn wij pioniers in Nederland op het gebied van zonne-energie, waarbij we samen met onze partners de basis hebben gelegd voor een 100 procent groene stroomvoorziening.

Bij KiesZon geloven we in het integreren van innovaties in slimme energiesystemen. Door voortdurend te bouwen aan de energie-infrastructuur van de toekomst, maken we niet alleen vastgoed aantrekkelijker, maar ook toekomstbestendig. We zijn geëvolueerd van een bedrijf dat zonne-energie in de basis gebruikt om bedrijven te verduurzamen, tot een organisatie die totale energieoplossingen biedt.

Naast het verduurzamen van bedrijven, integreren we ook netcongestieoplossingen, energieopslag en investeringvrije laadoplossingen in onze dienstverlening. Samen met onze klanten streven we naar een duurzamere toekomst, waarbij we actief bijdragen aan de energietransitie en streven naar een groenere wereld voor iedereen.

Sluit je aan bij KiesZon en ontdek hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen bij het realiseren van duurzame energieoplossingen.
Samen bouwen we aan een groenere toekomst voor ons allemaal.

Waarom KiesZon?

Oorsprong

KiesZon is in 2009 opgericht met als doel om opdrachtgevers, als het gaat om zonnestroomvoorziening, volledig te ontzorgen. Met die werkwijze en duurzame gedachte realiseerde KiesZon in 2011 het eerste volledig gefinancierde zonnestroomproject van Nederland. 21 Amsterdamse scholen werden voorzien van in totaal 2.800 zonnepanelen. Het bleek de opmaat naar meer en grotere zonnestroomprojecten. In 2023 stond de teller op maar liefst 265 operationele zonne-energiecentrales, goed voor een vermogen van 350 megawattpiek.

Onderdeel van Greenchoice

De overname van KiesZon door Greenchoice in 2016 gaf een volgende boost aan de groei. Als dochterbedrijf van Greenchoice heeft KiesZon toegang tot expertise en kennis over elk onderdeel van de duurzame energieoplossing. Samen streven we naar naar de levering van 100% groene stroom, waarbij de focus ligt op een naadloze bedrijfscontinuïteit en bedrijfsvoering voor onze partners.

Specialist in grote zonnestroomsystemen

KiesZon is uitgegroeid tot een van de grootste ontwikkelaars en epc-contractors in de Nederlandse zonne-energiemarkt. “Anno 2023 zijn we een uitgesproken specialist in grote zonnedaken en zonneweides. Altijd werkend vanuit de kernwaarden daadkracht, vakmanschap en partnership”, aldus Algemeen Directeur Johan ter Borg. “Bij zonnedaken focussen we ons met name op commercieel vastgoed en logistieke bedrijven. Voor het realiseren van deze projecten hebben we twee financieringsopties ontwikkeld die zonnepanelen mogelijk maken zonder te investeren. Operational Lease en Dakverhuur. Maar het is ook mogelijk om een zonnedak bij ons te kopen, waarbij we op verzoek van de klant het onderhoud kunnen verzorgen.”

De volgende stap – Energieoplossingen

Inmiddels heeft de Nederlandse energietransitie een nieuwe fase bereikt. Enkel zonnepanelen leggen is niet langer voldoende. Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe aanpak. We moeten slimmer omgaan met de energie die we opwekken. Dit doen we bij KiesZon door slimme technieken te combineren. Zo creëren we een toekomstbestendige energie-infrastructuur.

Met het toenemen van de Nederlandse netproblematiek, zowel aan de vraag- als aanbodzijde, groeit de behoefte aan integrale oplossingen voor de verduurzaming van bedrijven. De behoefte aan integrale oplossingen, bijvoorbeeld het combineren van zon met batterijen, ev-laders en slimme sturing – groeit snel. Die projecten vragen om nieuwe expertise, samenwerking en creativiteit. Johan ter Borg: “De complexiteit van het energiesysteem en het managen ervan wordt alsmaar groter. Onze mensen maken hierbij het verschil. Ze hebben niet alleen een indrukwekkende technische kennis en ervaring, maar ook een enorme passie voor de energietransitie.”

Contact