Terug naar nieuws

Duurzaam partnership WDP en KiesZon

Logistiek vastgoed specialist WDP is met KiesZon een duurzame samenwerking aangegaan. Centraal staan de realisatie van twaalf zonnedaken en het onderhouden en beheren van een aantal reeds gerealiseerde zonnedaken van WDP in Nederland. In concrete aantallen betekent de samenwerking dat KiesZon ongeveer 13 megawatt aan nieuwe zonnedaken gaat realiseren en 10 megawatt aan bestaande zonnedaken in onderhoud neemt.

WDP, marktleider in de Benelux op het gebied van logistiek vastgoed, streeft ernaar zijn positie als verantwoordelijke onderneming te blijven verbeteren. WDP geeft duurzaam ondernemen dan ook een belangrijke plaats binnen zijn strategie en zijn dagelijkse werking. Zo wordt altijd gezocht naar acties die de voordelen voor mens, planeet en toekomstige welvaart op elkaar afstemmen.

+8

Marc de Bosscher, CTO van WDP, geeft aan dat de inpassing van zonnepanelen perfect binnen die visie past. ‘De WDP logistieke opslagruimten zijn, met hun platte daken, ontworpen om zonnepanelen te installeren. Aldus installeert WDP sinds 2008 zonnepanelen en op middellange termijn ambieert WDP een geïnstalleerd vermogen van circa 100MWp. In Nederland is WDP aan de slag met de installatie van een additioneel vermogen van 25MWp en daarbij speelt de keuze van een betrouwbare partner een cruciale rol. Daarom werd in 2018 een pre-kwalificatie en aanbesteding georganiseerd waarbij uit 19 partijen uiteindelijk de keuze viel op KiesZon. Medio 2018 werd tussen WDP en KiesZon een akkoord bereikt om samen met DNVGL als Owner’s Engineer een twaalftal zonnedaken te realiseren voor WDP NL. Met KiesZon heeft WDP er een partner bij die gedegen kennis heeft van de zonnestroomwereld, met name in Nederland, die ervaring heeft in zowel nieuwe installaties alsook monitoring en onderhoud van bestaande installaties, die deel uitmaakt van een grotere groep wat de stabiliteit en professionaliteit ten goede komt en die net als WDP ook een lange termijn visie deelt.’

O&M
Naast nieuwe zonnedaken gaat KiesZon voor WDP ook het onderhoud (O&M) op zich nemen van een aantal Nederlandse zonnedaken die WDP reeds liet realiseren. In totaal zal zo’n 10 megawatt aan zonnedak door WDP worden ondergebracht bij KiesZon.

KiesZon, 100 procent dochter van duurzame energieleverancier Greenchoice, is trots op het partnership met WDP. Algemeen directeur KiesZon, Erik Snijders: ‘WDP is al meer dan tien jaar aan de slag met het optimaal benutten van hun daken door ze in te zetten als duurzame energiecentrales, zo nemen zij echt een voortrekkersrol. Het is prachtig dat KiesZon samen met WDP aan de slag gaat met het verduurzamen van hun panden.’

Na oplevering gaan de door KiesZon in opdracht van WDP gerealiseerde zonnedaken jaarlijks ruim 22 miljoen kWh aan duurzame stroom produceren. Daar kunnen, ter vergelijking, 8.000 huishoudens mee van stroom worden voorzien.

Bekijk alle zonnestroom projecten van WDP

Contact