Terug naar nieuws

Toekomst bestendige laadinfrastructuur voor de logistieke sector

De logistieke sector stapt in een steeds sneller tempo over op elektrisch rijden. De redenen zijn divers en worden onder meer ingegeven door wet- en regelgeving, klanten die hun bedrijfsprocessen willen verduurzamen, duurzaamheidseisen die opgenomen worden in aanbestedingen, en de wil van individuele bedrijven in de logistieke sector om te verduurzamen.

Redenen voor de logistieke sector om het wagenpark te elektrificeren.

Bent u al voorbereid om uw elektrische bestel- of vrachtwagen op te laden?

Om deze voertuigen op te laden, is er behoefte aan voldoende laadcapaciteit. Vooral depots en distributiecentra op bedrijventerreinen zullen een verzwaring van het elektriciteitsnetwerk nodig hebben. De uitbreiding van de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk vormt op dit moment door netcongestie echter een probleem. De doorlooptijden om een netverzwaring te realiseren lopen uiteen van minimaal een jaar tot wel tien jaar in verschillende regio’s.

Dit kan de overgang naar elektrische voertuigen bemoeilijken en brengt niet alleen verduurzamingsdoelstellingen in gevaar, maar ook uw bedrijfsvoering.

Stappenplan voor voldoende laadcapaciteit om uw wagenpark te elektrificeren

Voer een analyse uit: Evalueer uw huidige wagenpark en identificeer welke voertuigen geschikt zijn te elektrificeren. Dit kan variëren op basis van factoren zoals de dagelijkse rijafstand, laadmogelijkheden en de beschikbaarheid van elektrische modellen die aan uw zakelijke behoeften voldoen.

Maak een plan: Stel een gedetailleerd plan op voor de implementatie van elektrische voertuigen in uw wagenpark. Dit omvat onder andere het vaststellen van doelstellingen, het bepalen van het benodigde budget, het identificeren van laadinfrastructuur en het opzetten van een oplaadstrategie.

Energie uit eigen opwek: Benut de de oppervlak van uw bedrijfstak door zelf zonne-energie op te wekken. Installeer zonnepanelen op uw bedrijfslocatie om elektriciteit op te wekken. Deze energie kan worden gebruikt om uw elektrische voertuigen op te laden. Analyseer uw energiebehoefte en dimensioneer het zonne-energiesysteem dienovereenkomstig.

Batterijopslag: Het gebruik van batterijopslag als oplossing voor het laden van uw wagenpark biedt flexibiliteit, optimalisatie van energieverbruik en kostenbesparingen. Het is belangrijk om de juiste dimensionering van de batterijopslagsystemen te overwegen op basis van uw wagenparkbehoeften en de beschikbare energiecapaciteit.

Infrastructuur voor opladen: Zorg voor voldoende laadinfrastructuur op uw bedrijfslocatie(s) en medewerkers die vanuit huis werken. Overweeg de installatie van laadpalen op uw parkeerfaciliteiten, zodat uw medewerkers hun voertuigen op kantoor kunnen opladen. Maak gebruik van de beschikbare subsidies en fiscale voordelen om de installatiekosten te verlagen.

Financiering

De kosten voor het aanpassen van de laadinfrastuctuur en het aanschaffen van een batterij voor het elektrisch laden van uw wagenpark is een grote investering. Er zijn verschillende financiering opties. waaronder, koop, lease, en bankleningen. KiesZon biedt de mogelijkheid om uw laadinfrastructuur aan te schaffen zonder zelf te investeren.

Meer informatie: Laden op Zon

Referenties

Partnership is voor KiesZon een centrale kernwaarde. Wij werken samen met onze partners en opdrachtgevers aan een eindresultaat dat in elk opzicht naar wens is. Dat is ons streven. Hieronder komen onze partners en opdrachtgevers aan het woord over hun ervaringen met KiesZon en onze werkwijze.

Persoonlijk advies?

Onze experts

Cas van Lith

Cas van Lith

“Laadinfrastructuur is een essentieel onderdeel geworden van de logistieke sector, omdat het zorgt voor een efficiënt en duurzaam transport van goederen. Door gebruik te maken van elektrische voertuigen kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen en voldoen aan steeds strengere milieuregels.”

Meer weten over laadinfrastructuur?

Onze experts begrijpen dat elke logistieke onderneming uniek is en een op maat gemaakte aanpak nodig heeft. We kunnen samen met u de specifieke behoeften en uitdagingen van uw bedrijf bespreken en een aangepaste laadinfrastructuur ontwerpen die voldoet aan al uw vereisten. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens verwerken.

    Contact