Terug naar nieuws

KiesZon Business Integrated Solutions

Met BIS inventariseert en realiseert KiesZon energieambities organisaties

Verantwoordelijkheid nemen en samen de volgende stap in de energietransitie zetten. Dat is wat KiesZon, onderdeel van de Greenchoice Groep, met Business Integrated Solutions (BIS) wil bereiken. Met BIS inventariseren wij de energieambities van organisaties. We maken samen een toekomstbestendig plan en bieden maatwerk oplossingen aan om vervolgens over te gaan tot de realisatie ervan.

De energiemarkt is aan verandering onderhevig en de gevolgen van klimaatverandering worden steeds meer zichtbaar. Leveringszekerheid en de afkomst van energie zijn door recente ontwikkelingen steeds belangrijker. De energievoorziening gaat een meer strategische rol spelen in de ontwikkeling van vastgoed en de (groei van) bedrijfsvoering van organisaties. Denk hierbij aan de strategische implicaties van versneld elektrificeren van voorheen fossiele activiteiten als verwarmen of vervoer en de duurzame inzet hiervoor. Daarnaast werkt Nederland aan een energiesysteem waarbij nauwelijks nog CO2 vrijkomt. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal zijn.

Met BIS focust KiesZon op integrale energieoplossingen welke een combinatie zijn van de energietransitie en de datatransitie, aldus Fabio Pisano, Manager Business Development bij KiesZon. “Samen met onze klanten kijken we welke uitdagingen zij ervaren en welke technische oplossingen wij kunnen bieden. Dat brengen we bij elkaar. Met deze energieoplossingen komen we tot een 100 procent groene stroomvoorziening en een betrouwbare energievoorziening voor de klant.” Het slimme energiesysteem waar KiesZon met BIS aan werkt, heeft invloed op hoeveel elektriciteit ‘het bedrijf van de toekomst’ van het net afneemt. Het modelleren van bestaande en nieuwe methoden voor opslag, productie en verbruik van zonnestroom stelt ons in staat om nieuwe oplossingen op basis van deze modellen aan te bieden aan klanten. Pisano: “We bedenken nieuwe energie oplossingen om klanten te ‘servicen’, waarbij het slim organiseren van het energieverbruik en daarmee energiemanagement een sleutelrol krijgt.”

KiesZon gelooft in het proactief benaderen van de energiemarkt door te ontzorgen. Dit doen wij door partijen toegang te bieden tot duurzame stroom en aanverwante diensten, zoals zonnestroomproductie, gebruik maken van opgewekte zonnestroom, opslag, elektrische infrastructuur en onderling delen van opgewekte stroom. Al deze activiteiten hebben in meer of mindere mate invloed op elkaar. We ondersteunen en helpen bij het ontwerpen, realiseren, financieren en exploiteren van duurzame assets. Erik Snijders, Algemeen Directeur van KiesZon: “Al bijna 15 jaar is KiesZon koploper op het gebied van duurzame energie. Vanuit het ontwikkelen en realiseren van zonnestroom systemen zijn we gegroeid naar een aanbieder van integrale oplossingen voor de – soms – complexe energievraagstukken van onze klanten. Met Business Integrated Solutions bieden we klanten concrete oplossingen voor de energievraagstukken van vandaag en morgen in de volle breedte; met zonnestroom, laadinfrastructuur, opslag en slimme sturing via energiemanagement systemen.”

Meer weten over de mogelijkheden van BIS voor uw organisatie? Neemt contact op met Fabio Pisano via fabio.pisano@kieszon.nl.

 

Contact