Terug naar nieuws

KiesZon overgenomen door Greenchoice

Eerder deze week werden de handtekeningen gezet onder een definitieve overname van KiesZon door, reeds medeaandeelhouder, Greenchoice. De eigenaren en oprichters van KiesZon zijn zeer tevreden met het besluit en de nieuwe mogelijkheden die de overname met zich mee brengt.

Groot succes op zakelijke markt met zonnepanelen lease

KiesZon bouwde de afgelopen jaren aan een grote zonnestroomportefeuille in Nederland en ontwikkelt – meestal op basis van zonnepanelen lease – grote zonprojecten op daken van Nederlandse bedrijven. Het volledig ontzorgen van de bedrijven die interesse hebben in het leasen van zonnepanelen staat daarin altijd centraal. KiesZon realiseert naast zonnestroomsystemen voor de grootzakelijke markt al jaren op succesvolle wijze zonnestroominstallaties voor particulieren via verschillende kanalen zoals Natuur & Milieu, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis.

Grote stap voor Greenchoice in lokaal opgewekte energie

Frank Heijckmann, medeoprichter en algemeen directeur van KiesZon: ‘Voor ons is de overname door Greenchoice een kans om nog slagvaardiger te werken dan we al doen. Onze kennis en ervaring in de zonnestroom-branche is groot. Wij waren de eerste die al in 2011 een geheel gefinancierd zonnestroomproject ontwikkelden voor een gebouweigenaar: Zonnestroom op 27 Amsterdamse basisscholen. Die voorsprong hebben we vastgehouden en wordt nog sterker door de krachten met Greenchoice verder te bundelen. We voorzien een enorme groei van de zonnestroommarkt en blijven daarin vooroplopen. Vanaf nu kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.”

Greenchoice werkt al lang samen met KiesZon. Martin van Sleeuwen, CFO van Greenchoice: “De kans om KiesZon over te nemen past perfect in onze nieuwe strategie. Wij zetten vol in op duurzaam en dichtbij opgewekte energie. Zon is in onze ogen de belangrijkste manier om lokaal invulling te geven aan de energietransitie. Met de overname hebben we in één klap een ijzersterke verbindende én zichtbare positie in de zonnestroommarkt. We geloven in de aanpak van KiesZon die uitgaat van kennis en kunde van de hele keten. Van de eerste subsidie en financiering tot de bouw en uiteindelijk het langjarig onderhoud van zonnestroominstallaties.“

KiesZon blijft onder de bestaande naam vanuit Rosmalen (gemeente ’s-Hertogenbosch) werken en ziet de overname zeer positief, de nieuwe ontwikkelingen zorgen voor meer mogelijkheden, voor het bedrijf zelf, maar ook voor haar partners, nu en in de toekomst.

Contact