Terug naar nieuws

KiesZon installeert miljoenste zonnepaneel!

Sinds haar oprichting in 2009 heeft KiesZon de installatie verzorgd van inmiddels één miljoen zonnepanelen. In Bleiswijk, op het dak van  logistiek vastgoedontwikkelaar WDP, werd begin juni van dit jaar deze bijzondere mijlpaal bereikt. De in totaal 1.000.000 panelen, die door KiesZon voor onder meer logistiek vastgoedgebruikers, ontwikkelaars en investeerders, particulieren en bouwbedrijven werden geïnstalleerd, wekken jaarlijks naar verwachting ruim 290 miljoen kilowattuur op. Dat is, ter vergelijking, genoeg elektriciteit om elk jaar 100.000 gemiddelde Nederlandse huishoudens van stroom te kunnen voorzien.

In Bleiswijk was algemeen directeur van KiesZon Erik Snijders aanwezig om de mijlpaal samen met WDP te vieren. Erik Snijders: “Op de eerste plaats is dit natuurlijk een geweldige mijlpaal voor KiesZon, om in 12 jaar tijd 1 miljoen panelen te installeren, maar we doen het samen met onze klanten. Voor dat vertrouwen danken we hen en we zeggen hen toe dezelfde kwaliteit te blijven leveren voor het volgende miljoen panelen. Die panelen zullen steeds vaker onderdeel zijn van geïntegreerde oplossingen, om ook in de toekomst de zon als bron voor duurzame energie te kunnen blijven benutten of het nu op een groot of een klein dak is.”

WDP, één van de voornaamste partners van KiesZon, is als opdrachtgever verantwoordelijk voor meer dan 50.000 panelen van die 1 miljoen zonnepanelen. Een fors aandeel dus.  Mariëtta van Wijk, directeur Business & Legal WDP, geeft daarover aan: “WDP is trots op de installatie door KiesZon van het miljoenste paneel op het dak van ons distributiecentrum. Een bevestiging van ons jarenlange, duurzame partnership.”

KiesZon is onderdeel van de Greenchoice Groep.  Onder de vlag van Greenchoice voert KiesZon jaarlijks de installatie uit van duizenden particuliere zonnestroomsystemen. Zo droeg ook deze tak van de organisatie van KiesZon flink bij aan het behalen van het indrukwekkende aantal van één miljoen zonnepanelen.

De volgende stap

Met de installatie van één miljoen panelen heeft KiesZon samen met partners zoals WDP de afgelopen 10 jaar de basis gelegd voor de volgende stap in de energietransitie: een 100 procent groene energievoorziening. De vraag naar duurzaam opgewekte elektriciteit blijft toenemen. Maar meer zonne- en windenergie zorgt ook voor nieuwe uitdagingen, met netcongestie als grootste sta-in-de-weg. Innovaties uit de technologische hoek, zoals de inzet van slimme opslagtechnieken, demand side management en de elektrificatie van mobiliteit, bieden zich aan als oplossing. KiesZon heeft zichzelf als doel gesteld deze en andere innovaties te integreren in slimme energiesystemen, met het zonnedak als basis. Zo komt de elektrische infrastructuur van de toekomst tot stand en wordt het energielandschap gereedgemaakt voor volgende generaties.

V.l.n.r. Erik Snijders (KiesZon), Geert van Vianen (KiesZon), Mariëtta van Wijk (WDP), Carlo van Doormalen (KiesZon) en Michel van Eijk (WDP) | Foto door Serge Ligtenberg

Contact