Terug naar nieuws

Kabels hergebruiken in samenwerking met Werkkracht Oss

In samenwerking met Werkkracht Oss starten KiesZon en Greenchoice het project ‘Duurzaam hergebruik restkabels.’ Bij grootschalige zonnestroomprojecten houden we vaak elektriciteitskabels over. Deze kabels zijn nog in perfecte staat, alleen zijn ze te kort om elders op deze projecten te gebruiken. Maar ze zijn niet te kort voor gebruik bij projecten bij mkb-bedrijven of particulieren.

We slaan de handen ineen met Werkkracht om ervoor te zorgen dat de restkabels de juiste lengte krijgen. Werkkracht is een dagbestedingslocatie van Stichting Dichterbij, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een betekenisvol leven biedt op het gebied van werken. Bram Eggink: “Werkkracht is er trots op om de krachten te bundelen. Onze medewerkers zijn alleskunners! Hierdoor zijn onze mogelijkheden eindeloos; niets is te gek voor ons!” De werknemers van Werkkracht gaan met enthousiasme en plezier aan de slag.

Johan ter Borg, Director van KiesZon, en Coen de Ruiter, Algemeen directeur van Greenchoice en Leon van Dinther, Manager Kwaliteit, Arbo en Milieu bij KiesZon hebben op 13 december 2023 met een bezoek aan de werknemers van Werkkracht de samenwerking officieel afgetrapt.

Contact