Terug naar nieuws

Zonnige toekomst voor ruim 400 Poort6-woningen

Dit voorjaar start Poort6 samen met Greenchoice een proef met zonnepanelen. Huurders van ruim 400 Poort6-woningen krijgen de kans om deel te nemen “We willen samen met onze huurders Gorinchem een stukje groener maken. Deze proef draagt daar zeker aan bij.  Bijkomend voordeel is dat de energiekosten voor huurders lager wordt, doordat ze zelf hun elektriciteit opwekken. Goed voor het milieu én de portemonnee dus”, vertelt Eveline Boels, projectmanager zonnepanelen bij Poort6.

Er ligt een grote opgave voor corporaties om de komende jaren hun woningen te verduurzamen. Met de proef wil Poort6 ervaring opdoen. Zodat ze in de toekomst vaker zonnepanelen op woningen kunnen plaatsen. Eveline: “De proef delen we op in twee delen. Allereerst selecteerden we 371 eengezinswoningen met een schuin dak. De huurders van deze woningen ontvangen binnenkort van ons bericht. Natuurlijk kiezen zij zelf of ze mee willen doen. Hiervoor vragen we een kleine vergoeding. Daarnaast bieden we 50 huurders die niet zijn geselecteerd, ook de kans om ook deel te nemen. Voorwaarde voor deelname is dat zij ook in een eengezinswoning met een schuin dak wonen. Het mooie is dat huurders al vanaf de eerste dag besparen op hun energierekening.

Enthousiast aan de slag

Voor de proef werkt Poort6 samen met Greenchoice. Al sinds 2013 maken zij samen met woningcorporaties woningen duurzamer. “We gaan enthousiast met elkaar aan de slag om de proef te laten slagen. Uiteraard hopen we op een mooie uitkomst. Want de komende jaren willen we graag veel meer huurders een aanbod kunnen doen”, aldus Eveline. Benieuwd of uw woning is geselecteerd? Ga dan naar poort6.nl. Niet geselecteerd, maar wilt u wel zonnepanelen? Stuur dan een mail naar zon@poort6.nl of bel naar 0183 66 99 00.

Contact