Terug naar nieuws
4 februari 2015

Zonne-energiesector groeide met 33% in 2014

Het Nationaal Solar Trendrapport toont aan dat het aantal voltijdbanen in de zonne-energiesector in 2014 is gegroeid met 33% tot ruim 9.000 en dat de sector een omzetgroei realiseerde van 30% tot 2,4 miljard euro. In 2014 zijn bijna 11 miljoen zonnepanelen geïmporteerd in de Rotterdamse haven, verdeeld over bijna 15.000 containers, waarvan ruim een derde voor Nederlandse bedrijven bestemd was. Deze nieuwe resultaten laten zien dat de zonne-energiesector in één jaar 15% van de werkgelegenheidsdoelstelling van het Energieakkoord realiseert. Een doelstelling om voor 2023 in de duurzame energiesector 15.000 nieuwe voltijd banen te creëren.

http://www.solarsolutions.nl/solar-trendrapport/

Het eerste exemplaar van het Nationaal Solar Trendrapport werd uitgereikt door RTL-weervrouw en duurzaam denker Helga van Leur aan Claudia Reiner, vicevoorzitter UNETO-VNI, Gerard van Amerongen, directeur Holland Solar en aan Wijnand van Hooff, programmadirecteur TKI Solar Energy.

Claudia Reiner in een reactie: “het trendrapport laat overduidelijk de kansen zien van zonne-energie voor de installatiebranche. Tevens komen in het trendrapport de uitdagingen aan bod om alert te blijven op de kwaliteit van de installatie. Het blijft voor de toekomst van de zonne-energiesector belangrijk dat geschoolde en erkende installateurs de systemen installeren.”

Van Amerongen en van Hooff vullen Reiner aan door te wijzen op “het belang van het Nationaal Solar Trendrapport als graadmeter van de snel groeiende zonne-energiesector die in de toekomst de belangrijkste energiebron wordt.” “De sector moet proberen om meer waarde toe te voegen door klanten te ontzorgen met goede service en mooie producten, en niet alleen maar met de goedkoopste zonnepanelen,” aldus keynote-speaker Harald Swinkels, directeur en oprichter van de Nederlandse Energie Maatschappij. Swinkels besloot zijn betoog door de sector uit te dagen om te komen met een innovatief concept voor consumenten met een horizon van maximaal vijf jaar.

Over het Nationaal Solar Trendrapport Het Nationaal Solar Trendrapport is een initiatief van Solar Solutions Int. in samenwerking met Solar Magazine en haar partners Holland Solar, UNETO-VNI en TKI Solar Energy. Het trendrapport brengt jaarlijks ontwikkelingen in kaart op het gebied van marktgroei, techniek en politiek. Daarnaast is dit jaar voor het eerst een brancheonderzoek uitgevoerd naar cijfers over omzet, winst en werkgelegenheid.