Terug naar nieuws
31 mei 2016

Zeker 2.500 zonnepanelen voor Ahrend

Nog deze zomer ontwikkelt en realiseert KiesZon met Koninklijke Ahrend een nieuw zonnestroom project. Voor Ahrend betekent de samenwerking met KiesZon een nieuwe MVO-mijlpaal. Medio augustus starten de werkzaamheden en plaatsen wij 2.503 zonnepanelen, waarvan 1.248 polykristallijne en 1.255 dunne film panelen. De totale installatie is goed voor een jaaropbrengst van 500.000 kWh op jaarbasis.
De engineers van KiesZon hebben de legplannen en configuraties afgerond en zijn nu druk met de detail engineering voor het zonnestroomsysteem van Ahrend. Naast de expertise van de engineers, is ook de kwaliteit van de geleverde panelen van groot belang. Solar tests, steekproefsgewijs uitgevoerd door KiesZon in samenwerking met www.solartester.nl, zullen Ahrend garanderen dat de opbrengsten gehaald worden.

Duurzame samenwerking
Arnold Struik, Concept & Design director bij Ahrend, geeft aan “Wij geloven dat duurzaamheid vooral doen is, samen met elkaar.” De samenwerking met KiesZon sluit hier goed op aan en is hiermee de uitgelezen partij om deze mijlpaal mee te realiseren. Naast een enorme stap voorwaarts op MVO gebied, sluit de keuze voor zonnestroom ook naadloos aan bij Ahrend als Cradle to Cradle company.

Geen risico’s voor Ahrend
KiesZon zorgt ervoor dat de installatie van het zonnestroomsysteem geheel zorgeloos verloopt. Zij heeft alle benodigde componenten binnen handbereik en in veel gevallen zelfs in huis. Hierdoor kan KiesZon Ahrend verzekeren van een soepel en gestructureerd proces. “Meer eigen engineers betekent meer kennis in huis en minder zorgen voor onze partners.” Geeft directeur Frank Heijckmann aan, die hiermee onderstreept waarom kwaliteit op de eerste plaats staat. Ahrend zal de komende 15 jaar profiteren van een door KiesZon onderhouden systeem, zonder investering en zonder zorgen.