Terug naar nieuws

Zeer hoge uptime van 99,85%

Dit jaar start met mooie cijfers! In de eerste 4 maanden is het ons gelukt om een uptime van 99,85% te realiseren. Elk uur dat er voldoende instraling was, is er vrijwel altijd energie opgewekt door alle door ons beheerde omvormers. Doordat we gelijk beloond zijn met hoge instraling hebben de zonnestroom-installaties optimaal kunnen renderen.

De afdeling Operations & Maintenance (O&M) streeft naar een uitstekende uptime van alle installaties, met in totaal 2227 omvormers, die op dit moment bij ons in beheer zijn. Zonnestroom-installaties en datacommunicatie hebben geen geheimen meer voor de data-analisten van O&M. Onze specialisten op de weg leveren snelle en adequate service. Zo zorgen we er samen voor dat alle omvormers het zo veel mogelijk doen op het moment dat er instraling is op de panelen, de zogenaamde uptime.

In de maanden maart en april heeft de zon flink zijn best gedaan en is er veel kilowattuur geproduceerd. In maart is 18% meer instraling dan gemiddeld gemeten en april had de meeste instraling sinds de start van de metingen in 1901. Uiteraard blijven wij ons de rest van het jaar inzetten voor een zeer hoge uptime. Hopelijk werkt de zon dan ook een beetje mee!

Meer weten over het onderhoud door O&M van KiesZon? Klik hier.

Contact