Terug naar nieuws
17 januari 2019

WDP laat KiesZon 946 panelen plaatsen in Soesterberg

Logistiek vastgoed specialist WDP is met KiesZon een samenwerking aangegaan voor de verduurzaming van tenminste één van haar panden. Het gaat om een vastgoedlocatie gelegen in Soesterberg. Daar zijn door KiesZon 946 zonnepanelen geplaatst op een pand dat momenteel gehuurd en gebruikt wordt door Hypsos, specialist in live communicatie. Zij zullen de duurzame stroom via WDP afnemen.

WDP was de eerste ontwikkelaar van semi-industrieel en logistiek vastgoed die een BREEAM-certificaat voor een logistieke site in Europa behaalde. Het onderstreept het belang dat WDP hecht aan duurzaamheid en energiemanagement. Zo heeft WDP bijvoorbeeld altijd goed geïsoleerde gebouwen in portefeuille. In combinatie met het uitgekiende gebruik van duurzame en hernieuwbare energie, zoals in Soesterberg, leidt dit tot groene magazijnen en distributiecentra. Michiel Assink, directeur van WDP Nederland, geeft aan trots te zijn op de wijze waarop WDP invulling geeft aan haar duurzame doelstellingen. ‘Onze klanten verwachten dat hun magazijnen voldoen aan alle vereiste milieucriteria en wij zetten ons in deze zo mogelijk te overtreffen.

Voor de gebruiker van het pand in Soesterberg, specialist in live communicatie Hypsos, zijn de zonnepanelen eveneens een zeer welkome toevoeging aan het toch al uitgebreide MVO beleid. Arno Wouters, Sales Director bij Hypsos licht toe. ‘Hypsos zet zich in voor een veranderend beleid op het gebied van afvalscheiding, energieverbruik, brandstofbeheer, inkoop van materialen, hergebruik van materialen en arbeidsomstandigheden. Binnen dat kader past de afname van 100 procent duurzame, groene stroom natuurlijk perfect.’

KiesZon, onderdeel van duurzame energieleverancier Greenchoice, ontwikkelde en realiseerde het zonnedak in Soesterberg. Bram Peperzak, verantwoordelijk binnen KiesZon voor de operationele werkzaamheden, geeft aan het project te zien als een goed voorbeeld. ‘WDP maakt de opwek van duurzame zonnestroom mogelijk en stelt die stroom vervolgens beschikbaar aan haar huurder. Een prachtig voorbeeld van hoe ontwikkelaar en huurder elkaar kunnen helpen met verduurzamen.’

Met de 946 zonnepanelen wordt jaarlijks ruim 250.000 kWh aan groene stroom opgewekt. Dat is, ter vergelijking, genoeg om jaarlijks 72 huishoudens te voorzien van schone elektriciteit.