Terug naar nieuws
4 september 2019

Voedseltuin Rotterdam draait op groene stroom

Enkele maanden geleden werd duurzame energieleverancier, en moederorganisatie van KiesZon, Greenchoice door Voedseltuin Rotterdam benaderd met de vraag of zij een bijdrage wilde leveren aan een duurzamer Rotterdam. Concreet hield dit verzoek van de Voedseltuin in dat zij om hulp vroeg m.b.t. haar energievoorziening. Het allerliefst wilden zij hun energie groen en hernieuwbaar op gaan wekken. Greenchoice vond dat een mooi idee, een streven dat past bij de eigen kernwaardes en doelen. Na het eerste contact schakelden zij met KiesZon. Zij zegden toe een tiental panelen te doneren. Die tien panelen zouden een tweede leven op het dak van ‘het home’ van de Voedseltuin krijgen.

De panelen werden achtereenvolgens getest door SolarTester (om de kwaliteit te toetsen) en door Zon Bewust op het dak geschroefd (met door Esdec gesponsorde montagematerialen). Toen de panelen gemonteerd waren zorgde PVO International ervoor dat de door de panelen opgewekte energie kon worden omgezet in bruikbare wisselstroom. Zij doneerden in eerste instantie een batterijopslagsysteem, maar toen bleek dat de Voedseltuin werd aangesloten op het stroomnet, sponsorden zij een omvormer. De omvormer werd opgehangen door de Verkerk Groep (onderdeel van VINCI Facilities Nederland)uit Zwijndrecht en voor de finishing touch, het aansluiten van het systeem, kwam wederom Zon Bewust in actie.

Met het aansluiten van het zonnestroomsysteem werd het project afgerond waardoor er sinds dit voorjaar, groene stroom opgewekt wordt door Voedseltuin Rotterdam! Zoveel zelfs dat de Voedseltuin geld verdient aan de zonnepanelen. Een mooi voorbeeld van wat Partnership teweeg kan brengen.

Ook Voedseltuin Rotterdam steunen? Kijk snel op hun website en word vriend!