Terug naar nieuws
10 juni 2020

Veilig werken: Op het dak én op kantoor

In het nieuwe normaal blijft thuiswerken de norm en naar je werk gaan de uitzondering. Af en toe mag het best, maar alleen als er een plekje beschikbaar is. Een gezellige vrijdagmiddagborrel is er voorlopig al helemaal niet bij: werkgevers grijpen allerlei technologische snufjes aan om te voorkomen dat het ooit ergens te druk wordt. Zo ook KiesZon, dat met HEYDAY een samenwerking aanging gericht op het online kunnen reserveren van werkplekken. HEYDAY bouwde de applicatie die het voor KiesZon mogelijk maakte ook veilig op kantoor te kunnen werken. De Telegraaf pikte die nieuwe technologische ontwikkeling op en deed er verslag over. Zij spraken onder meer met KiesZon medewerkers Dina (HR-manager) en Hein (Projectleider).

Hr-manager bij KiesZon Dina Blom: „We willen mensen laten terugkeren als ze bijvoorbeeld een overleg hebben.”

Projectleider Hein heeft vorige week twee dagen op kantoor gewerkt. „Heel prettig. Ik heb thuis twee kleine kinderen, dus het is wel lekker om af en toe naar mijn werk te kunnen gaan. En gezellig om mijn collega’s weer te zien.”

Zijn werkgever, zonnepanelenbedrijf KiesZon, gebruikt sinds afgelopen week een app van softwarebedrijf Heyday, om werknemers bureaus te laten reserveren. Daardoor kan de drukte op het kantoor in Rosmalen worden gereguleerd. „Eerder werkte ik ook wel eens hier, want ik woon vlakbij”, vertelt Hein. „Maar toen zat ik helemaal alleen op de afdeling. Dat was een beetje treurig.”

„Ongeveer 30% van de medewerkers is nu op kantoor, dat is ook de bedoeling”, vertelt hr-manager Dina Blom van het bedrijf. „In Brabant hadden we al snel door hoe ernstig het coronavirus was. Bijna iedereen werkte de afgelopen tijd thuis, dat kan ook. Maar nu willen we mensen laten terugkeren als ze bijvoorbeeld een overleg hebben.”