Terug naar nieuws
3 april 2019

Tweede zonnedak WDP door KiesZon gerealiseerd in Alphen aan den Rijn

Ruim 960 zonnepanelen werden door KiesZon geplaatst op het dak van een warehouse op een bedrijventerrein in Alphen aan den Rijn. Het is het tweede zonnedak dat KiesZon realiseert voor logistiek vastgoed specialist WDP. Jaarlijks zal met de panelen 275.000 kWh aan duurzame zonnestroom worden opgewekt.

Duurzaamheid staat bij WDP, dat in totaal al ruim 4.000.000 m2 aan intelligente warehouse locaties ontwikkelde, hoog in het vaandel. Eerder liet zij dit jaar een locatie in Soesterberg door KiesZon voorzien van 946 panelen. Daarmee gaf de ontwikkelaar van semi-industrieel en logistiek vastgoed verder vorm aan haar MVO beleid. Michiel Assink, directeur van WDP Nederland, is duidelijk over de reden waarom het doorpakt en investeert in duurzaamheid. ‘WDP realiseert vastgoed waarin bedrijven hun toekomst kunnen vormgeven en duurzaamheid is de toekomst.’

KiesZon, dat onderdeel is van Greenchoice en is gespecialiseerd in de ontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van grootschalige zonnestroomprojecten op met name logistiek vastgoed, is trots dat het een tweede zonnedak heeft mogen realiseren voor WDP. Het zonnedak, dat bestaat uit 968 panelen, gaat elk jaar 275.000 kWh aan duurzame zonnestroom produceren. Dat is, ter vergelijking, genoeg om jaarlijks 78 huishoudens van groene stroom te voorzien.