Terug naar nieuws
24 november 2021

Terugblik op PROVADA en Huis & Energie

Eind oktober en halverwege november was het voor KiesZon tijd om eindelijk weer eens ‘face-to-face’ met de gebruikers van haar duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen, warmtepompen en isolatie, in gesprek te gaan. In oktober vond PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland, plaats en in november was het de beurt aan consumenten om hun hart op te halen op het gebied van verduurzamen tijdens de Huis & Energie beurs. Hieronder een kort verslag van beide evenementen.

PROVADA

Op 26, 27 & 28 oktober stond KiesZon met haar eigen stand weer op de PROVADA. De vorige keer was alweer ruim twee jaar geleden, toen in juni 2019 het evenement voor het laatst plaatsvond. Zoals altijd was de RAI de hotspot voor alles en iedereen die zich op enigerlei wijze verbonden voelt met de Nederlandse vastgoedsector. KiesZon, dat zich de afgelopen 11 jaar heeft gemanifesteerd als koploper op het gebied van vastgoed verduurzamen met zonnepanelen, was daarom voor de 4e keer op rij present.

Met duizenden bezoekers per dag voor de volledige beurs was het geen verrassing dat de standbemanning van KiesZon het druk had. Met alle ontwikkelingen op het gebied van energie opwekken en inzetten viel er genoeg aan innovatie en oplossingen te delen. Tijdens een speciale kennissessie, gegeven door Business Improvement Manager Fabio Pisano, werd dieper ingegaan op de volgende stap binnen de energietransitie: een volledig groene energievoorziening, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe technologieën zoals Curtailment, Demand Side Management en de optimale inzet van zonnestroom voor EV. Het zonnedak als basis voor volledig groen en duurzaam vastgoed dat slim omgaat met haar energiemanagement, het is zonder twijfel de toekomst en dat bleek ook op PROVADA.

Op naar de editie van 2022!

Huis & Energie

Op 12, 13 en 14 november vond dan eindelijk de Huis & Energie beurs plaats: de allereerste en -grootste consumentenbeurs op het gebied van duurzaam wonen in Nederland. Voor Greenchoice, moederorganisatie van KiesZon, betekende dit de allereerste beurs waar zij als standhouder en hoofdpartner aan deel zou gaan nemen. Eerder was het de bedoeling dat de beurs in de Brabanthallen georganiseerd zou worden, maar dat werd de Haarlemmermeer Expo, nadat door corona het evenement verzet moest worden. Een toepasselijke locatie, want het dak van de expo bestaat volledig uit zonnepanelen!

Greenchoice vertrouwt voor de verkoop en realisatie van haar zonnestroomprojecten voor particulieren volledig op KiesZon, vandaar dat, gezien het thema, er werd besloten een delegatie van KiesZon naar de beurs af te vaardigen om daar bezoekers te adviseren over de vele mogelijkheden op het gebied van een woning verduurzamen. Naast zonnepanelen kunnen consumenten via Greenchoice namelijk ook kiezen voor isolatie of een hybride warmtepomp. Vooral die laatste viel zeer in de smaak bij de vele bezoekers die de stand aandeden, soms vormde zich een rij met bezoekers die geduldig op een reactie wachtten van één van de experts op het gebied van duurzame warmtetechnieken.

Na drie drukke dagen in de Haarlemmermeer Expo kijken KiesZon en Greenchoice terug op een zeer geslaagd evenement, eentje waar honderden bezoekers werden geïnformeerd, geënthousiasmeerd en geholpen op het gebied van duurzamer wonen!