Terug naar nieuws
24 augustus 2017

Start SnowWorld Landgraaf

Gisteren, op woensdag 23 augustus, werd het eerste paneel op het dak van de SnowWorld skipiste in Landgraaf geplaatst. Dit bijzondere feit werd voltrokken door niemand minder dan commissaris van de koning, Theo Bovens. Samen met SnowWorld oprichter Koos Hendriks, plaatste hij, symbolisch, het eerste van de ruim 10.000 zonnepanelen. Net als bij het zonnestroomsysteem op de skipiste in Zoetermeer, regelt ook nu Indi Energie het projectmanagement en de financiering. KiesZon nam de engineering reeds voor haar rekening en houdt zich de komende periode bezig met de realisatie. Na oplevering blijft het project 15 jaar in het service en onderhoud portfolio van KiesZon.

Indi Energie werkt zoals gezegd wederom samen met KiesZon aan dit constructietechnisch, zeer uitdagende project. Projectmanager Gijs Brussen daarover: ‘De projecten bij SnowWorld horen bij de meest complexe projecten in Nederland. De skibanen lopen schuin naar beneden en hellen naar de zijkant. Dat maakt de constructie zeer ingewikkeld. Samen met onze partner KiesZon hebben we heel hard gewerkt aan de oplossing die er nu ligt.’ Na oplevering van het project in Landgraaf zal SnowWorld in totaal ruim 13.000 zonnepanelen in gebruik hebben, goed voor meer dan 3 MW aan duurzaam opgewekte groene stroom. Wim Moerman, CFO van SnowWorld: “De installatie van de zonnepanelen is een belangrijke stap in onze duurzaamheidsstrategie. Op zonnige dagen zullen de pistes van SnowWorld zelfvoorzienend zijn in hun energiebehoefte.”

Powerhouse, dochtermaatschappij van Essent en energieleverancier van SnowWorld, adviseerde SnowWorld in het traject om energieverbruik te verduurzamen en te besparen op energiekosten.