Terug naar nieuws
13 april 2017

Start realisatie project SnowWorld

Indi Energie start met de bouw van 10.000 zonnepanelen bij SnowWorld, realisatie door KiesZon

Op 12 april om 16:30 uur plaatste Charlie Aptroot, burgemeester van Zoetermeer, symbolisch het eerste zonnepaneel op de skibaan van SnowWorld. Hiermee is de start van het grootste zonnestroomproject van de Nederlandse vrijetijdsindustrie een feit.

Indi Energie start in opdracht van SnowWorld met de installatie van 10.000 zonnepanelen op de daken van de twee locaties van SnowWorld in Nederland. Het vermogen van de panelen is 2,7 MW, genoeg voor de jaarlijkse energiebehoefte van circa 800 huishoudens.

Wim Moerman, CFO van SnowWorld: “De installatie van de zonnepanelen is een belangrijke stap in onze duurzaamheidsstrategie. Op zonnige dagen zullen de pistes van SnowWorld zelfvoorzienend zijn in hun energiebehoefte.”

Volledige ontzorging
Indi Energie verzorgt het gehele projectmanagement en regelt de financiering van de zonnepanelen. Het zonnestroomprojectontwikkelaar KiesZon heet het systeem ontworpen (engineering), neemt de installatie van de zonnepanelen voor haar rekening en zal het onderhoud verzorgen. De opgewekte zonnestroom zal de komende vijftien jaar door SnowWorld worden afgenomen.

Loon naar werken
Gijs Brussen, projectmanager Zon van Indi, is trots op deze mijlpaal: “De projecten bij SnowWorld behoren tot de meest complexe zonnestroomprojecten in Nederland. De skibanen lopen schuin naar beneden en hellen naar de zijkant. Dat maakt de constructie zeer ingewikkeld. Samen met onze partner KiesZon hebben we heel hard gewerkt aan de oplossing die er nu ligt. Het voelt als loon naar werken. Op naar de volgende 9.999 panelen”